:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> PERSBERICHT: THE CRIMSON RIVERS
PERSBERICHT: THE CRIMSON RIVERS
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2001-09-27 - Geplaatst door: Serge
De film:
The Crimson Rivers, ook wel gekend als Les Rivières Pourpres, is een Franse prent van de jonge cineast Matthieu Kassovitz die al eerder zijn sporen verdiende met onder meer Assassins, La Haine en Métisse. Kassovitz verfilmde voor zijn vierde langspeelfilm het spannende verhaal van detectiveschrijver Jean-Christophe Grangé. De film opent met nogal aangrijpende beelden van een lichaam volop in ontbinding. Pierre Niemans (Jean Reno), een norse maar legendarische criminoloog, is belast met een onderzoek naar rituele moorden in de Alpen. Het recent gevonden lichaam blijkt afkomstig van een lid van een prestigieuze academie waar enkel briljante studenten en docenten worden toegelaten. Na autopsie blijkt dat de handen van het slachtoffer werden afgehakt en de ogen uitgestoken terwijl ie nog leefde. Terzelfdertijd zo’n 300 kilometer verderop wordt de jonge politiedetective Max Kerkerian (Vincent Cassel) opgeroepen een grafschennis van een tienjarig meisje dat in 1982 stierf te onderzoeken. Beide onderzoeken leiden naar de Alpen en zo komen de twee aldus op het spoor van een mysterieuze vrouw. Meer van het plot verraden zou zonde zijn. The Crimson Rivers is een degelijk gemaakte politiefilm die met momenten een beetje ingewikkeld wordt. Concentreren is dus de boodschap. Voorts biedt deze film opnieuw een uitstekende acteerprestatie van Jean Reno, krijgen we mooie landschappen te zien en worden we als kijker dankzij de de sfeervolle en dreigende score van Bruno Coulais (Balzac, Microcosmos, Himalaya) aan het scherm gekluisterd.

De extra’s:
Columbia Tristar heeft voor de filmliefhebber opnieuw een hele portie bonusmateriaal voorzien, netjes gespreid over twee schijfjes. De eerste disc herbergt naast de film eveneens een bioscooptrailer, twee teaser trailers, en drie promotionele trailers voor drie andere Columbia DVD releases die momenteel reeds verkrijgbaar zijn. De bijzonder informatieve audiocommentaar wordt zonder probleem volgepraat door regisseur Mathieu Kassovitz met aan zijn zijde acteurs Jean Reno en Vincent Cassell. De puike muziekscore van Bruno Coulais kan je desgewenst afzonderlijk beluisteren waarbij de componist zelf enkele hoogtepunten toelicht.

De tweede disc barst van de documentaires en leuke behind the scenes featurettes. Vooreerst worden we verwend met een uur durende making-of documentaire “The Investigation” waarin allerlei aspecten van de film aan bod komen, alsook interviews met cast en crew. Een tweede informatief filmpje (52 min.) is de gedetailleerde uiteenzetting van vier scènes uit de film waar we als kijker meer te weten komen hoe deze tot stand zijn gekomen. Het in scène zetten van de lawinescène (“The Avalanche”) kan je maar liefst uit vier verschillende camerastandpunten (multi-angles) bekijken. Over de sequentie met de auto-achtervolging kan je eveneens een achter-de-schermen filmpje bekijken alsook een storyboard. Productie-ontwerper Thierry Flamand licht het één en ander toe over de productie van deze film (13 min.). Het rijtje van extra’s wordt afgesloten met een promotiefilmpje voor de Japanse markt, een overzicht van de marketingcampagne met de filmposters en filmografieën voor de regisseur en de twee hoofdacteurs.

Uitgezonderd van de vier multi-angles worden alle extra’s Nederlands ondertiteld. En zo hoort het.

Specificaties:
Beeld: 2.35:1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: o.a. Nederlands
Jaar: 2000
Leeftijd: 16
Speelduur: 101 min.

Extra's:
• Bioscooptrailer
• 2 Teaser trailers
• Cross-promotional trailers voor Vertical Limit, Bone Collector en Godzilla
• Audiocommentaar door regisseur Mathieu Kassovitz, acteurs Jean Reno en Vincent Cassell
• Geïsoleerde muziekscore met audiocommentaar bij de hoogtepunten door componist Bruno Coulais
• Geanimeerde menu’s
• Documentaire “The Investigation” (62 min.)
• Featurette “Japanese Promo Piece” (6 min.)
• Featurette “4 behind the scenes studies: The Post Mortem, The Car Chase, Mountain Scene A, Mountain Scene B” (52 min.)
• Featurette “The Avalanche” met vier multi-angles (8 min.)
• Featurette “The Car Chase" Night Time Filming” (3 min.)
• Featurette “The Car Chase" Storyboard (3 min.)
• Featurette “Productie archief” (13 min.)
• Marketing campagne met de filmposters
• Filmografiëen van regisseur Mathieu Kassovitz, acteurs Jean Reno en Vincent Cassell