:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: KORTINGSACTIES THE LION KING
NIEUWSBERICHT: KORTINGSACTIES THE LION KING
Bron: DVD Info - Datum: 2003-10-15 - Geplaatst door: Werner
We krijgen verschillende vragen in verband met de verschillende acties die in verband met de DVD-release van The Lion King worden gehouden. In Nederland was er zelfs een actie waar je een tweede keer 5 euro korting kon krijgen bij een aankoopbewijs van de oude videoband. Er werd ons gezegd dat er in Vlaanderen een gelijkaardige actie op poten zou worden gezet, en dat we onze brievenbus in het oog moeten houden voor een actiebon.

Dankzij de invoering van de priorzegel (hoi hoi) schijnt die bon niet op tijd door te komen in menig Vlaamse brievenbus. Toch is er voor Vlaanderen een redelijk simpel alternatief om aan 10 euro korting te geraken op deze release. Voorwaarde is dat je een oude Lion King-videoband hebt.

De DVD's worden namelijk ook verdeeld via de lokale krantenboer. Tot en met de 18de krijg je, als je een bonnetje invult dat je dagbladhandel je met veel plezier zal vertrekken, sowieso al onvoorwaardelijk 5 euro korting op de DVD. De krantenman heeft echter ook nog formulieren in voorraad waar je een aankoopbewijs moet op kleven dat je ooit de VHS-cassette van de band hebt gekocht. Dit bewijs lever je door van de rug van de videoband het zilveren zegeltje en de kop van Simba uit te knippen, en op het formulier te plakken. Op het formulier zelf, dat je krantenman je ook met veel plezier zal geven, staat duidelijk om welk gedeelte het gaat. Deze tweede actie is geldig tot het einde van 2003.

En nu komt het mooie: deze acties zijn, in tegenstelling tot vele gelijksoortige acties, cumuleerbaar, en zijn een soort van geste van Buena Vista aan de trouwe Disneyfans van het eerste uur, die al lang de video hebben grijsgedraaid. Wij vinden dit een actie die absoluut onze goedkeuring kan wegdragen, en waar Buena Vista een dikke proficiat van onzentwege voor verdient. 5 euro is overigens meer dan wat je kan overhouden van een dergelijke videoband op de tweedehandsmarkt (als die al niet kapotgedraaid is, natuurlijk), en omdat je enkel uit de hoes van de video een stukje moet knippen, kan je de video zelf ook nog eens houden; blijkbaar is het kostelijker dan een circuit op te zetten om al die tweedehandsvideo's te recupereren. Je kan er misschien nog een neefje of zo blij mee maken, al is het hoesje dan niet meer intact. Kwestie van de kleintjes wat cultuur bij te brengen, nietwaar?

Natuurlijk is de enige periode waarop je van de twee acties tegelijk kan genieten dus enkel het overlappende tijdsinterval, van 15 tot en met 18 oktober dus. Heb je dus een oude videoband van The Lion King (Nederlands gesproken of Nederlands ondertitelde versie, maakt niet uit) liggen, en wens je de DVD met 10 euro korting te krijgen, haast je dan voor het weekeinde naar de dichtsbijzijnde dagbladhandel!