:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Digital-XL >> PERSBERICHT: DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND
PERSBERICHT: DAGBOEK VAN EEN HERDERSHOND
Bron: Digital-XL - Datum: 2003-10-16 - Geplaatst door: Werner
Nu iedereen de mond vol heeft van 50 jaar televisie, brengt Digital-XL een serie van 25 jaar geleden weer onder de aandacht: Dagboek van een Herdershond. Vanaf 16 oktober kan je de eerste serie van 8 afleveringen in huis halen als limited edition 4 dvd-box. Maar, het hoeft niet in een box, je kan ook de losse dvd-delen kopen.

De serie Dagboek van een Herdershond is één van de meest populaire televisieseries ooit. Vijfentwintig jaar geleden bleven 6,5 miljoen mensen thuis om de belevenissen van de kapelaan Erik Odekerke (gespeeld door Jo De Meyere) op televisie te volgen. De serie werd bekroond met de Televiziering in 1978 en genomineerd als Beste Televisieserie ooit.

Verhaal
Tegen de achtergrond van de opkomst van de mijnbouw in de jaren rond de Eerste Wereldoorlog speelt dit humoristisch verhaal rond de naieve kapelaan Erik Odekerke. Altijd in gesprek met zijn 'engelbewaarder', de stem van Kees Brusse, en vaak in botsing met de conservatieve pastoor Bonhomme. Door zijn onhandigheid weet hij de bevolking vaak tegenover zich. Gelukkig is er ook nog pastoor Lumens, een gemoedelijke vriend voor onze kapelaan. Als een rode draad door de vertelling heen weeft zich de belangstelling van menig man, inclusief Erik Odekerke, voor Miete van der Schoor. Haar aantrekkingskracht veroorzaakt dan ook menig conflict in de gemeenschap. Naar een verhaal van Jacques Schreurs 'Kroniek Ener Parochie'.

Rolverdeling:
kapelaan Erik Odekerke - Jo de Meyere
zijn engelbewaarder (stem) - Kees Brusse
Nicholaas Bonte - Ko van Dijk
Catharina Bonte - Jeanne Verstraete
Louis Bonte, zoon - Hans Hoekman
pastoor Bonhomme - Bob Storm
kapelaan Paulus Lumens - Rudi Falkenhagen
René Bongaerts, zoon - Peter Römer
Ir. Den Hartog - Manfred de Graaf
notaris Persoon - Joop Doderer
Klaasje Weenink - Renée Soutendijk

Regie: Willy van Hemert
Productie: Joop van der Ende, Julie van Hemert
Muziek: Ruud Bos


Recent nieuws van dezelfde bron