:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: HUURDVD'S DECEMBER 2003
PERSBERICHT: HUURDVD'S DECEMBER 2003
Bron: RCV - Datum: 2003-10-22 - Geplaatst door: Werner
WHALE RIDER
te huur op dvd vanaf 9 december

WHALE RIDER is het verhaal van een Maori stam in een klein kustplaatsje in Nieuw Zeeland. In elke generatie staat een man aan het hoofd, genaamd Whale Rider. Als een tweeling wordt geboren, overlijden moeder en zoon en blijft dochter Pai (Rawiri Paratene) in leven. Voor de huidige stamhoofd Koro is het onacceptabel dat een vrouw de nieuwe leider zal worden. Hij gaat daarom binnen de stam op zoek naar een jongen die deze rol op zich kan nemen. Pai houdt zielsveel van haar opa maar toch doet ze iets tegen zijn zin in. Ze wil hem namelijk hoe dan ook bewijzen dat zij wel degelijk het nieuwe stamhoofd kan worden, ook al is dat tegen duizenden jaren van tradities in....

Winnaar van onder andere:
Canal+ Publieksprijs (International Film Festival Rotterdam)
World Cinema Audience Award (Sundance Film Festival)
People's Choice Award (Toronto International Film Festival)

REGIE: Niki Caro (Memory & Desire)
CAST: Keisha Castle-Hughes (Debuut), Rawiri Paratene (Accidents; Rapa Nui), Cliff Curtis (Collateral Damage; Blow; Three Kings)
SPEELDUUR: 105 min.



CORONADO
te huur op dvd vanaf 9 december

Vastbesloten om haar spoorloze vriend Will te vinden, vertrekt Claire naar de kleine staat El Coronado. Een land beheerst door een gruwelijke dictator en verscheurd door het rebelse verzet. Diep in vijandelijk gebied ontmoet Claire de gevreesde rebellenleider Rafael, die haar vertelt dat Will een grote wapenleverancier is. Op hun hielen gezeten door de levensgevaarlijke regeringstroepen moet ook Claire vechten voor haar leven en zweert ze wraak aan de dictator...

REGIE: Claudio Fäh (Hit the Highway, Honey) CAST: Kristin Dattilo (Pyrates, Final Judgement), Clayton Rohner (The Big Day, Just One of the Guys, The Relic), Michael Lowry (Netherworld, Another Pretty Face)
SPEELDUUR: 90 min.
LEEFTIJD: 16




BULLETPROOF MONK
te huur op dvd vanaf 9 december

Een Tibetaanse monnik die sinds 1945 de opdracht heeft 'De Scroll' te bewaken en uit de handen van Duitse elite troepen onder leiding van Kolonel Strucker te houden. De scroll is een belangrijke perkamentrol die een veelomvattende formule van kracht, macht en eeuwig leven bevat. De Monk gaat op zoek naar een nieuwe uitverkorene om drager te worden van de scroll. Hij vindt in de jonge, charmante Kar zijn opvolger. Kar is een sympathieke zakkenroller met metrostations als zijn werkterrein. Kar heeft zich behoorlijk in de nesten gewerkt door zich in het territorium van bendeleider Funktastic te begeven. Maar de Monk schiet hem te hulp en vanaf dat moment vormen de twee een team tegen Kolonel Strucker die na 60 jaar nog steeds achter de scroll aan zit. Ze worden daarbij geholpen door de mooie 'bad girl' Jade.

REGIE: Paul Hunter (Debuut)
CAST: Chow Yun-Fat (Crouching Tiger, Hidden Dragon, The Corruptor, Anna And The King, The Corruptor, The Replacement Killers), Seann William Scott (Jay and Silent Bob Strike Back, American Pie 2, Dude Where's My Car, American Pie), Jaime King (Pearl Harbor, Blow)
SPEELDUUR: 105 min.
LEEFTIJD: 12



TORNADO WARNING
te huur op dvd vanaf 9 december

Levensgevaarlijke tornado’s verwoesten alles op hun weg. Met gigantische windsnelheden van ruim 300 km/uur wordt alles in één klap weggevaagd. Niemand is veilig; vele doden zijn het gevolg. Niemand weet waar en wanneer deze razende oerkrachten toeslaan; de schade is niet te overzien. Eindelijk is er iemand, Jake, die beweert de kracht en route van deze rampzalige tornado’s te kunnen voorspellen. Als Jake een nieuw systeem ontwikkelt om de vernietigende krachten en route te kunnen voorspellen, wil niemand hem geloven ... Maar wat als hij toch gelijk heeft?

The fear is real...1.000’s are killed...when and where will it strike next...

REGIE: Tibor Takács (Sabrina, the Teenage Witch, Red Shoe Diaries, Viper)
CAST: Gerald McRaney (Comanche, Blind Vengeance), Thea Gill (Papertrail, TV: Queer As Folk), David Millbern (Texas Rangers, Sanctimony, I Saw Mommy Kissing Santa Claus)

SPEELDUUR: 99 min.
LEEFTIJD: 16



WILDFIRE 7
te huur op dvd vanaf 9 december

Beschuldigd van moord moet Nell naar de gevangenis. Zwaar teneergeslagen besluit ze te vechten voor alles wat ze waard is. Voor strafvermindering doet ze alles, zelfs aansluiten bij de levensgevaarlijke speciale brandweer. Hun doel is de alles bedreigende bosbranden te blussen. Springend vanuit vliegtuigen direct naar de brandhaarden, bomen omhakkend in de enorme hitte van de brandende bossen, vechtend voor haar plaats tussen de ervaren en beresterke mannen probeert ze haar plaats en respect te veroveren. Kan ze zulke risicovolle jaren overleven? En zal ze haar persoonlijke leven ook weer op de rit kunnen krijgen na haar eventuele vrijlating?

REGIE: Jason Bourque (The Uninvited, Below the Belt)
CAST: Tracey Gold (She's No Angel, Shoot The Moon, TV: Growing Pains), Nathaniel Arcand (American Outlaws, Speaking of Sex), Joanna Cassidy (Ghosts of Mars, Vampire in Brooklyn, Who Framed Roger Rabbit)
SPEELDUUR: 92 min.
LEEFTIJD: 16



A WOMAN HUNTED
te huur op dvd vanaf 9 december

Een doodgewone straat... onzekere politieagenten staan om de auto van Lainie Wheeler... pistolen worden getrokken... een schot... is Lainie geraakt?... leeft ze nog? En... hoe kwam ze hier terecht? Lainie is verpleegster van terminale patiënten en door de psychische druk verslaafd geraakt aan drugs. Na weer een zware werkdag gaat, op weg naar huis, haar auto stuk en geeft een passerende man haar een lift. Dat had hij beter niet kunnen doen, want deze man is nooit meer levend teruggezien. Zou Lainie hem vermoord hebben en waarom? Of... is er een andere moordenaar die bang is dat ze tegen hem kan getuigen? Maar .. waarom schiet de politie dan op Lainie?

REGIE: Morrie Ruvinsky (The Finishing Touch, The Plastic Mile)
CAST: Alexandra Paul (Facing The Enemy, Spy Hard, Baywatch), Linden Ashby (Whacked, Wyatt Earp, Mortal Kombat, Melrose Place), Michele Greene (Determination of Death, The Perfect Wife, Wild Grizzly)
SPEELDUUR: 90 min.
LEEFTIJD: 16

UIT HET ARCHIEF