:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: EXIT WOUNDS
PERSBERICHT: EXIT WOUNDS
Bron: Warner - Datum: 2001-09-27 - Geplaatst door: Serge
De film:
In Exit Wounds speelt Steven Seagal de rol van agent Boyd. Hij voert de regels netjes volgens het boekje uit maar dan op zijn gekende harde en brutale manier. Boyd’s oversten hebben van zijn aanpak stilaan hun buik vol. Wanneer Boyd na een reddingsactie van de vice-president een ware puinhoop achterlaat, is de maat vol. Zijn baas laat hem overplaatsen naar een ander district waar al gauw blijkt dat zijn nieuwe collega’s niet veel beter zijn dan het gespuis dat hij elke dag op straat tegen het lijf loopt. Boyd ontdekt dat deze corrupte agenten een netwerk met drugsdealers beschermen. Eén van deze dealers is Latrell Walker (DMX), hij blijkt een belangrijke schakel in heel het drugskartel. Zoals verwacht raken de agenten op de hoogte van Boyd’s ontdekkingen en trachten ze hem uit te schakelen. Boyd staat er helemaal alleen voor in deze ongelijke strijd en zal zijn huid duur moeten verkopen.

De bespreking:
Na de min of meer mislukte comebacks van gevechtsmachines als Schwarzenegger, Stallone en Van Damme, is het nu de beurt aan Steven Seagal die met zijn vorige drie films (On Deadly Ground, The Patriot, en Fire Down Below) de harde en opgeklopte actiescènes combineerde met een milieugetinte boodschap. Het werd volgens producent Joel Silver dus hoogtijd Seagal opnieuw op het juiste spoor te zetten. De successen van Rush Hour en Romeo Must Die waar de combinatie van oosterse elementen en de hedendaagse hip hop tunes bijzonder goed geslaagd waren, zette de producenten ertoe aan dit eveneens te gebruiken in Exit Wounds. Seagal die de oosterse wijsheden uitstraalt en DMX de hiphopper van dienst slagen slechts gedeeltelijk in hun opzet. De actiescènes mogen dan wel als vanouds van het scherm knallen en Seagal mag opnieuw naar hartelust botten breken, het verhaal is niet veel soeps. Seagal is bovendien niet bepaald het goede voorbeeld van een karakteracteur, en DMX mag dan wel succesvol zijn in de muziekbusiness, acteren is ook niet voor hem weggelegd. Seagal had zich zijn comeback waarschijnlijk enigzins anders voorgesteld.

De extra’s:
Men heeft toch de moeite gedaan om een handvol extra’s op deze DVD te voorzien. Een bioscooptrailer en een muziekvideo “No Sunshine” van rapper DMX heb je in een wip gezien. De twee featurettes daarentegen nemen iets meer tijd in beslag. Vooreerst is er een documentaire “The making of Exit Wounds” met de gebruikelijke beelden achter de schermen en interviews met cast en crew. Vervolgens krijgen we een filmpje waar acteur Anthony Anderson ons rondleidt op de set. De extra’s zijn zoals u kan merken eerder miniem maar desalniettemin zullen Seagal-fans dit kleinood wel weten te appreciëren.

Exit Wounds verschijnt bij Warner Home Entertainment in november 2001.

Specificaties:
Beeld: 2.35:1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: o.a. Nederlands
Jaar: 2000
Leeftijd: 16
Speelduur: 103 min.

Extra's:
• Bioscooptrailer
• The Making of Exit Wounds
• Een dag op de set met Anthony Anderson
• DMX Muziekvideo "No Sunshine

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron