:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> NIEUWSBERICHT: PRIJS PLAYSTATION 2 DAALT
NIEUWSBERICHT: PRIJS PLAYSTATION 2 DAALT
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2001-09-28 - Geplaatst door: Serge
Sony Computer Entertainment heeft na rijp overleg beslist om de prijs van PlayStation 2 in Europa substantieel te verlagen vanaf 28 september 2001, teneinde het succes van dit computer entertainment systeem te continueren.

De stijgende eurokoers en de positieve vooruitzichten van de PlayStation business hebben tot dit besluit geleid.

Een dergelijke prijsverlaging zal ongetwijfeld een enorme stimulans betekenen voor de verkoop van PlayStation2 in het najaar.

Columbia TriStar Home Entertainment -die in de Benelux de distributie en marketing van de PlayStation producten voor zijn rekening neemt, heeft van de meeste van zijn dealers en verkoopspunten vernomen dat zij vanaf 28 september de PlayStation 2 zullen verkopen voor ongeveer 13.000 BEF.

Het succes van dit computer entertainment systeem zal bovendien worden bevorderd door software die de mogelijkheden van deze console steeds optimaler benutten. Voorbeelden hiervan zijn: Gran Turismo3, This is Football 2002, World Rally Championship, Jak & Daxter en Dropship.

De komende 3 maanden worden grootse media campagnes voorzien op zowel radio, televisie als in print. Ook de website www.be.playstation.com werd recent vernieuwd. De sponsor activiteiten van onder andere Champions League en KBVB sluiten perfect aan bij het imago van PlayStation.

De Playstation 2 die dankzij zijn vooruitstrevende technologie bewezen heeft de meest performante games console te zijn, is bovendien een van de meest kwalitatieve DVD spelers.

Momenteel werden in de Benelux ruim boven de 100.000 stuks verkocht van de PS2.

De verwachtingen zijn dat deze fikse prijsverlaging voor een versnelde groei van de penetratie van PlayStation2 binnen de huisgezinnen zal zorgen.

UIT HET ARCHIEF