:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> PERSBERICHT: ARTHOUSEFILMS IN DECEMBER 2003
PERSBERICHT: ARTHOUSEFILMS IN DECEMBER 2003
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2003-12-05 - Geplaatst door: Werner
Columbia Tristar Home Entertainment stelt met enige trots 3 pareltjes van films voor. Het gaat hier niet om Amerikaanse producties, maar wel om art-films die de filmliefhebbers zullen bekoren omwille van hun psychologische diepgang en originele cinematografische aanpak!

EL CRIMEN DEL PADRE AMARO

Het verhaal van El Crimen Del Padre Amaro is gebaseerd op een Portugese roman uit 1875 maar de film van Carlos Carrera vindt plaats in het actuele Mexico. Er is hier immers sprake van liefde, passie, geloof en zonde en deze zijn van alle tijden. Amaro, een jonge en ambitieuze priester (Gael GArcia bernal) wordt door zijn bisschop naar een klein en afgelegen dorpje gestuurd, om er de pastoor - een norse man - en de priesters van de aangrenzende gemeentes bij te staan. Op het eerste zicht lijkt alles zeer rustig in deze diepchristelijke gemeenschap. De realiteit is echter helemaal anders. Amaro merkt vlug dat deze kleine wereld niet gevrijwaard is van omkoperij, huichelarij en politieke inmeningen.

Hij sluit vriendschap met Amelia (Ana Claudia Talacon), een jong meisje van 17 dat geobsedeerd is door haar geloof. Ze is bijzonder mooi, sensueel, leergierig en... stapelgek op Amaro. Hij kan haar schoonheid niet weerstaan, maar is dit een zonde? Want Amaro heeft zeer persoonlijke ideeën over de noodzaak van het celibaat. Bovendien onderhoudt de oude pastoor al jaren een intieme relatie met zijn huishoudster, Amelia's moeder. Amaro denkt dat het hier gaat om echte, zuivere liefde, tot op de dag dat Amelia hem vertelt dat ze zwanger is. Vanaf dit moment wordt Amaro gecontronteerd met de bittere realiteit en zal hij zijn verantwoordelijkheden moeten nemen. Hij staat voor een hartverscheurende keuze, want hij heeft sinds lange tijd zeer duidelijke carrièreprojecten: hij wil, op 'n dag, bisschop worden...

Deze film lokte als het ware een controverse uit in Mexico. Het onderwerp is nog steeds actueel en wordt in deze film subtiel behandeld. El Crimen Del Padre Amaro was genomineerd voor de Oscar van de beste buitenlandse film 2003.

Regisseur: Carlos Carrera (La Vida Conyugal)
Acteurs: Gael Garcia Bernal (I'm With Lucy, Amores Perros), Sancho Gracia (Outlaw Justice, Call Of The Wild), Ana Claudia Talancon (God's Comedy)

Genre: Romantisch drama
Duur: ongeveer 113 minuten
Release: huurdvd 9 december 2003, koopdvd 11 december 2003

Extra op dvd:
• Audiocommentaar van Gael Garcia Bernal en regisseur Carlos Carrera
• Making of
• Filmografieën van cast en crew
• Fotogalerie
• Bioscooptrailers
• Weblink naar www.padreamaromovie.comLE PACTE DU SILENCE

In Brazilië wordt zuster Sarah (Elodie Bouchez) voor onverklaarbare pijnen opgenomen in de eerste hulp van een ziekenhuis. Ze wordt verzorgd in de missie waar vader Joachim (Gérard Depardieu) dokter is. De priester ontdekt snel dat het verleden van deze raadselactige, jonge vrouw een duister geheim met zich meedraagt. Geïntrigeerd leidt Joachim het onderzoek en ontdekt dat Sarah een tweelingzus heeft, Gaëlle, opgesloten in Frankrijk voor het plegen van een verschrikkelijke misdaad. Zelf ten prooi aan wroegingen van een somber verleden, wil Joachim er meer over weten en beslist naar Parijs te keren. Zijn nieuwsgierigheid slaat om in een obsessie. De principes en de interdicten van zijn functie trotserend, probeert hij door alle mogelijke manieren te begrijpen welke mysterieuze band de twee zussen verbindt. Er is sprake van een bedreiging en Joachim is onwetend van het feit dat de waarheid zijn leven ondersteboven zal keren, voor altijd...

Vrij bewerkt vanuit de roman van Marcelle Bernstein, brengt het scenario van Roselyne Bosch ons in een labyrint van emoties en krijgen Gérard Depardieu en Elodie Bouchez de gelegenheid om nieuwe dimensies van hun talent te tonen. Deze film is zeer intrigerend dankzij een bijzondere visuele stijl, hetgeen zonder twijfel een beetje ongewoon is in onze cinematografische cultuur die berust op de dialoog. Gecontacteerd om de film te verspreiden in de Verenigde Staten, stelde Columbia voor de distributie op zich te nemen over de hele wereld. De studio is betrokken bij het scenario, hetgeen hoogst zeldzaam is voor een Franse film. "Deze vernieuwende stijl, noch Frans, noch Angelsaksisch, heeft hen dadelijk verleid." Zeker niet te missen!

Regisseur: Graham Guit (Le Ciel Est À Nous, Les Kidnappeurs)
Acteurs: Elodie Bouchez. Een tweeling, twee persoonlijkheden, één actrice. César van de beste acteurs; prijs van de beste actrice "Lumière de Paris 1999; Prijs van de vrouwelijke vertolking op het festival van Cannes, 1998; Prijs van de vrouwelijke vertaling "European Film Awards 1998"; César van de beloftes 1995
Gérard Depardieu. César van de beste acteurs 1980; César mannelijke vertolking op het festival van Cannes 1990; Oscarnominatie van de beste acteurs 1990; Golden Globe van de beste acteurs in de komedie 1991

Duur: ongeveer 84 minuten
Genre: Thriller
Release: huurdvd 2 december 2003; koopdvd 4 december 2003

Extra op dvd:
• Audiocommentaar van de de regisseur en actrice Elodie Bouchez
• Trailer "The Pact Of Silence"
• Promotietrailers: Borderline en Darkness FallsLA MENTALE (THE CODE)

The Code is de wet van de onderwereld. Dris (Samuel Le Bihan) vindt terecht dat deze niet meer wordt toegepast door de schooiers die hij kent. Dit is één van de redenen waarom hij dit milieu wil verlaten, en hij doet alles om zijn doel te bereiken. Na enkele jaren gevangenisstraf vestigt hij zich met Lise, een "serieus" meisje dat echt van hem houdt. Elke morgen staat hij bij 'tkrieken van de dag op om groente af te laden in Rungis. Maar in naam van "the code", vindt Yanis, zijn neef, het zeer natuurlijk dat Dris zich terug bij de bende zou voegen en met hen de misdaden weer zou delen zoals voorheen.

The Code is een multi-thematische film, maar het is vooral een authentieke gangsterfilm. Authentiek. Dat is het woord dat systematisch terugkomt. De authenticiteit van dialogen, van situaties, de kracht, de intensiteit van vriendschapsmomenten, familiale scènes... Het is een scenario dat echt en brutaal klinkt, zonder franjes. Het is een film die niet probeert te verleiden. En dat is juist verleidelijk.

Een ander zeer aanlokkelijk element is de authenticiteit van de muziek. Titi Robin heeft een echte kruising van muziek gecreëerd door het volgen van de weg van zigeuners, van Indië naar Maghreb, doorheen Spanje. Op die manier heeft hij zijn wereld verrijkt... én deze van de kijkers vam The Code...

Regisseur: Manuel Boursinhac (Un Pur Moment De Rock'n'roll, Le Langaga Des Fleurs)
Acteurs: Samuel Le Bihan (Trois Couleurs Rouge, Le Pacte Des Loups, Une Affaire Privée, 3 Zéros, À La Folie, Pas du tout), Samy Naceri (Taxi 1,2 en 3, Léon, Une Pour Toutes, Là-bas Mon Pays, Nid De Guêpes), Clotilde (Mon Idole, Elisa, Le Poulpe, Marthe, The Pickle, Promenons-nous Dans Les Bois, Embrassez Qui Vous Voudrez), Marie Guillard (Le Clone, À La Folie, Mon Ami Max), Michel Duchaussoy (Le Môme, Fort Saganne, Amen, Lise Et André, Les Portes De La Gloire)

Genre: Thriller
Duur: ongeveer 102 minuten
Release: huurdvd 9 december 2003, koopdvd 11 december 2003

Extra's op DVD:
Disc 1:
• Audiocommentaar van de regisseur
• Audiocommentaar van de co-scenarist en de acteurs
• Soundtracklijst

Disc 2:
• Making of
• Documentaire
• Verwijderde scènes
• Korte film
• Fotogallerij
• Trailers