:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> PERSBERICHT: POLLOCK
PERSBERICHT: POLLOCK
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2003-12-09 - Geplaatst door: Werner
Jackson Pollock is één van de belangrikste Amerikaanse schilders uit de vorige eeuw. Met zijn action painting sloeg hij een zeer herkenbare en aparte weg in na het abstract expressionisme. Over zijn privé-leven is er echter weinig geweten, maar karakteracteur Ed Harris (die een opvallende fysieke gelijkenis vertoont met de kunstenaar) werd gefascineerd door deze getormenteerde persoonlijkheid en beet er zich meer dan tien jaar in vast om er uiteindelijk zelf als regisseur én acteur een indrukwekkende film over te maken.

Hij begint zijn biografie in 1940, wanneer Pollock zich letterlijk "verdrinkt" in de New Yorkse kunstscène. Hij leeft als een bohémien en kent weinig succes. Wanneer hij Lee Krasner ontmoet (Marcia Gay Harden kreeg hiervoor de oscar voor de best actrice in een ondersteunende rol) verandert er heel wat. Zij ziet zijn talent en zal hem ook altijd blijven stimuleren, wat niet makkelijk is. Pollock had immers een labiele persoonlijkheid en een enorme drang naar zelfdestructie. Deze gevoelens kon hij uiteindelijk kanailseren in zijn actieve schilderstechniek waarin elke vezel van zijn lichaam betrokken was. Wanneer Lee Krasner hem kan overtuigen aan de kust te gaan wonen, weg van de New Yorkse verleidingen zal hij zich ten volle kunnen ontpliiuen. Hij werd door enkele bewonderd maar ook door velen nooit begrepen. Ed Harris heeft werkelijk alle details bestudeerd en maakte van deze film een levenswerk. Hij mocht de echte werken van de meester gebruiken in zijn film. Het resultaat is een passionele film over een man die zijn passies tot kunst wist te vertaken... Niet te missen.

Regisseur: Ed Harris
Acteurs: Ed Harris (A Beautiful Mind, Stepmom, Apollo 13), Marcia Gay Harden (Meet Joe Black, Space Cowboys, First Wives Club), Jennifer Connely (A Beautiful Mind, Waking The Death, Requiem For A Dream)
Genre: Biografie, drama
Duur: ongeveer 119 min.
Release: huurdvd 13 januari 2004, koopdvd 15 januari 2004

Extra's op DVD:
• Audiocommentaar van Ed Harris
• Verwijderde scènes
• Making Of Pollock
• Interview met Ed Harris
• Bioscooptrailers End of the Affair, Riding in Cars with Boys, Stepmom en Sunshine State
• Filmografieën van cast en crew

UIT HET ARCHIEF