:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: PIRATES OF THE CARIBBEAN
PERSBERICHT: PIRATES OF THE CARIBBEAN
Bron: Buena Vista - Datum: 2003-12-22 - Geplaatst door: Werner
PIRATES OF THE CARIBBEAN: THE CURSE OF THE BLACK PEARL

Voor de ene een zegen, voor de andere een vloek!

Te huur op DVD vanaf 13 januari 2004
Te koop op DVD en in een speciaal koffertje met 2 DVD's vanaf 28 januari 2004

De zeventiende eeuw. Jack Sparrow is piraat en zwerft door har Caraïbisch gebied. Hij is getuige van een aanval van het schip de Black Pearl op het stadje Port Royal, onder leiding van kapitein Barbossa. Hierbij wordt de beeldschone dochter van de gouverneur ontvoerd, die iets in haar bezit heeft waar de piraten al jarenlang nara rop zoek zijn. De achtervolging wordt ingezet door de plaatselijk zwaardsmid Will, met in zijn kielzog de licht gestoorde Jack Sparrow. Maar wat Will niet weet is dat Barbossa en zijn bemanning getroffen zijn door een vreselijke vloek...

Jack en Will geraken verwikkeld in een spetterende en onvoorstelbare strijd tegen de duisternis.

Pirates Of The Caribbean: The Curse Of The Black Pearl is een weergaloos avontuur op het witte doek dat op 22 november 2003 zijn 750 000e bezoeker mocht verwelkomen. De film klimt daarmee naar de 16de plaats van de Amerikaanse Top 20 van de bestsellers aller tijden, net achter Finding Nemo met 302 609 731 $ boxoffice!

Een succes dat niet zonder vervolg kan blijven. Een tweede film wordt verwacht in 2005.

Het verhaal

Jack Sparrow (Johnny Depp) is een piraat die rondzwerft door de kristalheldere wateren van de Caraïben. Zijn trots, de Black Pearl, is gekaapt door zijn voormalig handlanger Barbossa (Geoffrey Rush) en Jack is enkel nog bezeten door één gedachte: zijn schip terugwinnen tot elke prijs!

De Black Pearl en haar voltallige bemanning werden echter getroffen door een vloek: sinds het stelen van een Incaschat veranderen ze bij het aanbreken van de nacht in zombies die voor altijd het slachtoffer zijn van hun hebzucht. Er is maar één manier om de vloek op te heffen: door de hele schat stuk voor stuk weer bij elkaar te brengen! Zo ontstaat een vreselijke wet op het schip: al wie de Black Pearl in de weg staat zal niet meer levend terugkeren.

Op dat moment valt de Black Pearl de stad Port Royal aan en kidnapt Elizabeth (Keira Knightley), de beeldschone dochter van de gouverneur. Haar jeugdvriend, Will Turner (Orlando Bloom), die tot over zijn oren verliefd is op haar, besluit een team te vormen met Jack: met zijn tweeën zullen ze het snelste schip van de Britse vloot gebruiken om Elizabeth te redden en de Black Pearl terug te veroveren.

Maar Will weet niet dat de hele bemanning van het vijandige schip getroffen is door een vloek... Zal hij kunnen strijden tegen een vijand die niet gedood kan worden?

Een droomcast die doorgewinterde acteurs combineert met het frisse talent van nieuwkomers...

Het is in de Loft Studio in Los Angeles dat Johnny Depp zijn debuut maakte metde serie 21 Junp Street die zijn carrière lanceert. Heel snel stapt hij over naar de filmwereld waar hij zeer uiteenlopende en briljante rollen opstapelt: Edward Scissorhands (1991), Ed Wood (1994) en Sleepy Hollow (1999) van Tim Burton; Don Juan DeMarco (1995) van Jim Jarmusch; Las Vegas Parano (1998) van Terry Gilliam; Chocolat (2000) van Lasse Halström; Blow (2001) van Ted Demme; en nog vele andere.

Johnny Depp incarneert op magistrale wijze naïeve, ontredderde of knettergekke personages en wordt een cultacteur voor de volgende generaties.

In Pirates Of The Caribbean zet hij een volledig krankzinnig personage neer... Jack Sparrow is een piratenschoft van de ergste soort, maar met een goed hart. Helemaal dolgedraaid, vaak grappig, altijd fair en charmant is er slechts één ding dat hem nog bezighoudt: zijn schip opnieuw bemachtigen. Zijn hulpeloze voorkomen - hij kan zijn evenwicht niet houden en articuleert slecht, het is net of hij dronken is of zeeziek ... - weet soms zelfs te ontroeren.

Geoffrey Rush heeft al meer dan zeventig toneenstukken op zijn actief staan. Maar het is in de filmwereld dat hij de rol van zijn leven speelt als de pianist in Shine. Een rol waarvoor hij de oscar voor beste acteur in Hollywood ontvangen heeft. Daarna boekt hij het éne succes na het andere: Shakespeare In Love (1998), Finding Nemo (2003), Intolerable Cruelty (2003) van Joel Coen, en Frida (2003) van Julie Taynor.

In Pirates Of The Caribbean incarneert hij een gemene, achterbakse bandiet, die gedwongen wordt te leven in een duivelse wereld tussen het menselijke leven en een skelettenbestaan. Hij is bereid tot alles om de schat te reconstrueren en zo opnieuw de piraat te worden die hij vroeger was.

Orlando Bloom werd ontdekt door het grote publiek via de trilogie Lord Of The Rings van Peter Jackson, waar hij de elf Legolas speelt. In 2001 draait hij in de film Black Hawk Down van Ridley Scott en daarna duikt hij in het avontuur van Pirates Of The Caribbean, waarmee hij één van de meestgevraagde acteurs van het moment wordt.

Keira Knightley speelt als heel jong meisje in Star Wars Episode I: The Phantom Menace, daarna in Bend It Like Beckham (2002) van Gurinder Chadha. Ze is apmer 17 jaar als ze in Pirates Of The Caribbean in de huid kruipt van de dochter van de gouverneur, een sterk, onafhankelijk meisje dat dweept met de piratenwereld.

Cineast

Pirates Of The Caribbean is de vierde langspeelfilm van Gore Verbinski na de burleske komedie Mouse Hunt in 1997, de actiekomedie The Mexican en de horrorfilm The Ring in 2003.

Productie

De overbekende Jerry Bruckheimer heeft al talloze superproducties op zijn naam staan, zoals Armageddon en Pearl Harbor.

Wist U dat...

• Johnny Depp zich geïnspireerd heeft op de gitarist van de Rolling Stones Keith Richards, op het tekenfilmpersonage Pepe Le Pew en op de moderne Rastas om zijn personage vorm te geven. Hij vindt dat "piraten zo'n beetje de rocksterren van hun tijd waren".
• de filmproductie een beroep heeft gedaan op historicus Peter Twist om zich onder te dompelen in de sfeer van toen: de kostuums, de vaartechnieken, de kledinggewoonten,...
• de aap van Barbossa ettelijke uren heeft moeten doorbrengen met de acteur om gewend te raken aan zijn uiterlijk wanneer hij gemaquilleerd was als zombie. De papegaai van de stomme piraat heeft 2 dubbelgangers gehad, waarvan er één wel erg agressief uit de heok kwam en de oren van zijn maatje aanviel.
• er een hele reeks attracties zijn in de Disney-pretparken die voortkomen uit succesvolle films of tekenfilms van de studio (Honey, I Shrunk The Audience, Star Tour,...). Maar nu keerde Disney de rollen om: het is de film Pirates Of The Caribbean die zich heeft geïnspireerd op de beroemde Disney-attractie met dezelfde naam.

Technische fiche:
Distributeur: Walt Disney Pictures
Duur: 137 minuten
Genre: Avonturenfilm
Leeftijd: Vanaf 12 jaar

Taal: Dolby Digital 5.1: Engels, Portugees. DTS 5.1: Engels
Ondertiteling: Engels, Engels voor doven en slechthorenden, Nederlands, Zweeds, Noors, Deens, Fins, IJslands, Portugees, Ests
Technische specificaties: 16 x 9 / 2.35:1 (geschikt voor alle beeldformaten)

Pirates Of The Caribbean: The Curse Of The Black Pearl op DVD: de speciale uitgave: een koffer met twee DVD's!

Disk 1:
• Film
• Gesproken toelichting
• Computereffecten

Disk 2: Met maar liefst 10 uur bonusmateriaal!
Een epos op zee - of hoe Pirates Of The Carribean gemaakt werd
In deze diepgaande documentaire wordt het maken van de film geconstrueerd vanuit de expertise van de verschillende medewerkers. Zo ontdek je onder andere hoe de zoektocht voor de settings van de film verlopen is, hoe het productieproces verliep, welke technieken vereist waren voor het ontwerpen en maken van de kostuums, kan je de lessen in het zwaardvechten volgen, neem je een kijkje acter de schermen bij het ontwikkelen van de special effects en krijg je de première in Disneyland te zien.

Benedendeks - een interactieve geschiedenis van de piraten uit Pirates.
Piraten. Het woord doet denken aan rebellen op de woeste baren die een avontuurlijk en stoer leven leiden. Maak kennis met de mythen, legenden en levenswijzen van echte piraten tijdens deze bijzondere, informatieve en interactieve leerervaring. Aan de hand van korte documentaires, unieke aanklikpunten, historische documenten en het onderzoek van voorwerpen in een virtueel schip krijg je een uniek zicht op wie de piraten uit die tijd 'echt' waren.

"Vliegen op de set" fragmenten
Deze documentaireachtige opnamen geven je een unieke kijk op het creatieve proces om een scène tot leven te brengen. Wees een vlieg op de set tijdens het filmen van 5 scènes: Town Attack, Tortuga, Blacksmith Shop, The Cave en Jack's Hanging.

Logboeken
- logboek van een schip: Volg de koers van de 'Black Pearl' op zijn reis vanuit de haven van Los Angeles door het Panamakanaal tot zijn uiteindelijke bestemming - Caraïbische zee. Je krijgt niet alleen te zien hoe moeilijk het is om met zo'n groot schip te varen, maar je bent ook getuige van de invloed die de natuurkrachten hadden op de voortgang van het schip en de vaarroute.
- logboek van een piraat: Ontdek hoe het is om een acteur te zijn die een piraat speelt. We nemen een blik achter de schermen van een dag in het leven van acteur Lee Aronberg, die Pintel speelt in de film.

Scèneontwikkeling "Moonlight Serenade"
Wanneer de maan haar licht laat schijnen op de piraten van Barbossa, veranderen deze in skeletten. De anatomie van deze ingewikkelde en boeiende scène is werkelijk verbluffend. Volg de ontwikkeling vanaf de storyboards tot de uiteindelijke filmscène.

Het fotodagboek van Jerry Bruckheimer
Een gesprek met de producent en een galerij van zijn foto's geeft je inzicht in het creëren van de film door zijn ogen.

Piraten in de themaparken
Bloopers
Niet eerder vertoonde scènes

Nota van de redactie van DVD Info: Na het lezen van deze specificaties hebben we onmiddellijk contact opgenomen met Buena Vista België, om na te vragen of de Engelse DTS-track inderdaad niet werd weerhouden voor de Benelux-release. Na een paar misverstanden heeft men ons bevestigd dat de Nederlands/Vlaamse versie wel degelijk een Engelse DTS-track zal hebben. Het vorige bericht als zou deze release enkel een Franse DTS-track hebben, wordt daarmee formeel herroepen. Buena Vista excuseert zich voor het misverstand. Conclusie: Joepie! De onderstaande cover is dus fout; de juiste taalgegevens staan in dit persbericht.

UIT HET ARCHIEF