:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: CITIZEN VERDICT
PERSBERICHT: CITIZEN VERDICT
Bron: Buena Vista - Datum: 2004-01-28 - Geplaatst door: Werner
CITIZEN VERDICT
Watch, vote and execute...all in the name of justice
Te huur op DVD vanaf 24 februari 2004

Marty Rockman (JERRY SPRINGER) de beruchte producent van de succesvolle reality TV show "So Sue Me", heeft een nieuw concept bedacht: "Citizen Verdict". Elke week wordt er een echte misdaadzaak voorgeleid in de show, waarbij het Amerikaanse volk de jury is. Als de verdachte schuldig wordt bevonden en de doodstraf krijgt, zal Rockman ook de executie filmen.

Omdat geweld en terrorisme sterk zijn toegenomen in Florida en gouverneur Tyler (ROY SCHNEIDER) vlak voor de presidentsverkiezingen wil overkomen als harde misdaadbestrijdende republikein besluit hij Rockman een kans te geven en "Citizen Verdict" gaat in productie.

Wanneer Rockman's team, dat bestaat uit een openbare aanklager, een rechtenstudente en de gerespecteerde liberale professor in de rechten Sam Patterson (ARMAND ASSANTE) compleet is, is het enige wat Rockman nog nodig heeft een zaak die door het publiek kan worden beoordeeld.

De eerste kandidaat (voortgekomen uit een telefonische stemming) is Rick Carr. Hij wordt verdacht van verkrachting en moord op de populaire sterrenchef-kok Dolly Hamilton. Echter, wanneer Sam het onderzoek start stuit hij op bewijs dat Ricky onschuldig zou kunnen zijn. Omdat dit de kijkcijfers niet ten goede zal komen, manipuleert Rockman het hele proces. Ondertussen probeert Sam Rockman te ontmaskeren, maar... wie kan hij vertrouwen?

"Citizen Verdict " op huurDVD:
Hollywood Pictures Home Entertainment
Genre: thriller
Speelduur: 94 minuten
Keuring: 12 jaar.
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Engels; Dolby Surround 2.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Technische specificaties: 1.85:1 / 16 x 9