:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> StarWars.com >> NIEUWSBERICHT: STAR WARS TRILOGIE OP DVD
NIEUWSBERICHT: STAR WARS TRILOGIE OP DVD
Bron: StarWars.com - Datum: 2004-02-14 - Geplaatst door: Werner
De meest gevraagde films op het dvd-formaat worden eindelijk realiteit in september, wanneer Lucasfilm Ltd. en Twentieth Century Fox de langverwachte Star Wars Trilogy uitbrengen voor het ultieme home entertainment-formaat. De 4 disc-collectie zal gereleased worden op 21 september in Amerika en Canada, met internationale releasedata daar kort op volgend.

"We weten hoe lang de fans hebben gewacht op deze release, en hoe erg ze er naar uitkijken, dus iedereen heeft overuren geklopt om te verzekeren dat de Star Wars Trilogy op dvd een geweldige ervaring wordt," zei Jim Ward, Vice President van Marketing en Distribution van Lucasfilm Ltd., tevens de executieve producer van deze dvd-collectie.

Star Wars Episode IV: A New Hope, Episode V: The Empire Strikes Back en Episode VI: Return of the Jedi zullen verkrijgbaar zijn in een 4 disc-set die een bonusdisc bevat met allemaal nieuwe speciale extra's, inclusief de meest omvattende documentaire met lengte van een film die ooit geproduceerd is over de Star Wars saga, en nooit eerder vertoonde beelden van het maken van alledrie de films. Elk van de drie films in de Star Wars Trilogy is digitaal gerestaureerd en geremasterd door THX voor superieure beeld- en geluidskwaliteit.

"Eerst en vooral zullen de dvd's de best mogelijke geluids-en beeldkwaliteit leveren, en hun voordeel doen met alles wat het medium kan bieden. Daar bovenop zijn we bijkomend materiaal aan het verzamelen waarbij ons op een frisse en grappige manier een blik achter het scheppen van de Star Wars-films gegund wordt.", zegt Ward. "We willen dat het bekijken van deze dvd-collectie een even bijblijvende ervaring wordt als de films voor de eerste keer zien."

De films van de Star Wars Trilogy zullen enkel verkrijgbaar zijn als één pakket, en zullen onder meer een Dolby Digital 5.1 Surround EX-spoor bevatten. Alledrie de films hebben ondertitels in Engels, Frans en Spaans in de Verenigde Staten, en internationaal zullen geluid en ondertiteling variëren per gebied.

Nota van de redactie: Voor zover wij er zicht op hebben, betreft het hier de Special Edition-versies uit 1997, en dus niet de "Han Shoots Greedo First"-versies. Bron: Starwars.com, vertaling Werner Peeters.



Aanvulling: Naast het bovenstaande, van Starwars.com geplukte bericht, viel ons daags nadien ook het officiële statement van 20th Century Fox aangaande deze release in de bus aangaande de Benelux-release:

De meest gevraagde dvd ooit zal in september eindelijk verkrijgbaar zijn wanneer de STAR WARS TRILOGIE voor de eerste keer op dvd verschijnt.

Een set van 4 discs bevat de drie films, digitaal gerestaureerd en geremasterd, een volledig nieuwe documentaire en nooit eerder vertoonde scènes.

De onvergetelijke en spectaculaire STAR WARS TRILOGIE van George Lucas wordt uitgebracht op het ultieme home entertainment-formaat door Lucasfilm Ltd en Twentieth Century Fox Home Entertainment. De langverwachte release van de meest gevraagde dvd ooit zal wereldwijd voor de eerste keer plaatsvinden in september van dit jaar.

"We zijn er ons van bewust hoe lang de fans hebben gewacht op deze release en hoe ze er naar hebben uitgekeken. Iedereen heeft dan ook het beste van zichzelf gegeven om van de STAR WARS TRILOGIE op dvd een fantastische ervaring te maken", verklaarde Jim Ward, vice-president Marketing & Distributie voor Lucasfilm Ltd en Executive Producer van de dvd-collectie.

Volgens een E! Online verslag van mei 2003 voert de STAR WARS TRILOGIE de lijst aan van de, door cinefielen, meest gevraagde titels die nooit eerder op dvd werden uitgebracht. De drie films van de STAR WARS TRILOGIE - Star Wars: A New Hope, The Empire Strikes Back en Return of the Jedi - bezetten ook de top drie van de lijst van "meest gevraagde dvd's" van Amazon.com.

Star Wars Episode IV: A New Hope, Episode V: The Empire Strikes Back en Episode VI: Return of the Jedi zullen verkrijgbaar zijn in een set van vier discs waarin één bonusdisc is opgenomen met geheel nieuwe extra's - inclusief de meest uitgebreide documentaire die ooit werd gemaakt over de Star Wars saga en nooit eerder vertoonde beelden gemaakt tijdens het draaien van de drie films. De drie films van de STAR WARS TRILOGIE werden stuk voor stuk digitaal gerestaureerd en geremasterd door THX om tot een optimale beeld- en geluidskwaliteit te komen.

"In de eerste plaats zullen de dvd's het best mogelijke geluid en beeld weergeven en alle voordelen benutten die het medium biedt. Daarnaast zal het bonusmateriaal op een vernieuwende manier laten zien hoe de productie van de films indertijd tot stand kwam, vertelde Ward. "We streven ernaar om bij het bekijken van de dvd-collectie hetzelfde gevoel op te roepen als bij het bekijken van de films voor de eerste keer."
De STAR WARS TRILOGIE films zullen uitsluitend verkrijgbaar zijn als boxset, en voorzien zijn van Nederlandse en Franse ondertitels.

Op http://www.starwars.com zijn meer dan 7.000 pagina's informatie beschikbaar over de Star Wars saga.
Lucasfilm Ltd is een van de grootste film- en entertainmentbedrijven ter wereld. Het privé-bedrijf werd in 1971 opgericht door George Lucas en is een volledig geïntegreerd entertainmentbedrijf. Naast de film- en televisieproducties, zijn de belangrijkste activiteiten Industrial Light & Magic en Skywalker Sound, LucasArts Entertainment, Lucas Licensing en Lucas Online. De speelfilms van Lucasfilm sleepten 19 Oscars in de wacht en de televisieprojecten 12 Emmy Awards.

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron