:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: KOOPTITELS MAART 2004
PERSBERICHT: KOOPTITELS MAART 2004
Bron: Universal - Datum: 2004-02-26 - Geplaatst door: Werner
AD FUNDUM - REMASTERED VERSIE
Genre: thriller/drama
te koop vanaf 11 maart

Een ontgroeningsritueel op een studentencampus loop faliekant af, maar enkele leidinggevende figuren van de universiteit willen de zaak in de doofpot stoppen. De doorbraakfilm uit 193 van Erik Van Looy (De Zaak Alzheimer), nu in een geremasterde versie.

Met: Jaak Van Assche, Tom Van Landuyt, Mathias Sercu, Tom Van Bauwel, Axel Daeseleire
Regie: Erik Van Looy



THE LOSS OF SEXUAL INNOCENCE
Genre: drama
te koop vanaf 11 maart

Regisseur Mike Figgis pakt na Leaving Las Vegas uit met een nieuwe lyrische ontdekkingstocht naar passie en meneslijke identiteit. De film gaat over het tumultueuze leven van Nicholas, een Britse regisseur die in Tunesië een film maakt over zijn jeugd. Nicholas' groei naar volwassenheid met al zijn tegenstrijdigheden en dilemma's wordt weergegeven via vier fasen in zijn leven: als vijfjarig kind, als twaalfjarige adolescent, als zestienjarige tiener en als volwassen man. Mike Figgis creëert daarbij een intrigerende puzzel vol dromen en herinneringen, doorweven met prachtige sfeerbeelden. Zelf groeide Figgis tot z'n 8 jaar op in Nairobi.

Met: Julian Sands, Saffron Burrows
Regie: Mike Figgis (One Night Stand, Mr. Jones, Leaving Las Vegas)



LAUREL & HARDY: TALKIES
Genre: humor
te koop vanaf 11 maart

De eerste van drie golven Laurel & Hardy-klassiekers. Talkies 1, 2 en 3 verzamelen de gesproken kortfilms van het legendarische komische duo op drie afzonderlijke dubbel-dvd's en samen in één lucebox. Features en Silents volgen in mei en juli respectievelijk.



WRONG TURN
Genre: horror
te koop vanaf 11 maart

Vijf vrienden staan met een lekke band vast op een verlaten zijweg ergens langs de bossen van West-Virginia als Chris onoplettend met zijn auto op de stilstaande wagen inrijdt. Niemand raakt gewond, maar beide auto's zijn total loss. Op zoek naar hulp vinden ze een vervallen huis vol onheilspellend bewijs dat gewelddadige kannibalen het bos terroriseren. Ze weten niet hoe snel ze weg moeten komen, maar de angstaanjagende bergbewoners hebben de vrienden niet zomaar doen stranden.

Met:"Desmond Harrington (The Hole, Ghost Ship), Eliza Dushku (Jay And Silent Bob Strike Back, Soul Survivors), Jeremy Sisto (Six Feet Under), Lindy Booth (American Psycho 2, Skulls II)
Regie: Rob Schmidt
Website: www.wrongturnmovie.com.



BEETHOVEN'S 5TH
Genre: Family Entertainment
te koop vanaf 18 maart

Beethoven en zijn baasje Sara beleven griezelige avonturen in een bizar mijnstadje wanneer de sint-bernardshond op de sinds 1920 verborgen buit van een berucht gangsterduo stuit...

Met: John Larroquette, Faith Ford, Dave Thomas



KABOUTER PLOP: HET EI / KWEBBEL GAAT TROUWEN
Genre: Family Entertainment
te koop vanaf 18 maart

Het ei: Lui heeft een ei gevonden bij het huisje van Kwebbel. Om het uit te broeden gaat iedereen om de beurt op het ei zitten...
Kwebbel gaat trouwen: Kwebbel krijgt een brief dat Lui met haar wil trouwen. Maar Lui heeft de brief niet geschreven. Wordt Kwebbel in de maling genomen?
Op de dvd staan in totaal 18 Kabouter Plop-afleveringen. Het betreft materiaal dat eerder op video is verschenen met een nieuwe verpakking. Nooit eerder op dvd verschenen.



KABOUTER PLOP: DE STEP
Genre: Family Entertainment
te koop vanaf 18 maart

Klus heeft een step van zijn oom gekregen en sjeest ermee door het bos. Plop spoort Klus aan voorzichtig te zijn, maar Klus heeft hier geen oren naar. Een ongeluk is dan ook snel gebeurd.



INTOLERABLE CRUELTY
Genre: komedie
te koop vanaf 18 maart

Succesvol echtscheidingsadvocaat gaat in de clinch met één van zijn vroegere slachtoffers. Wordt het een emotioneel en financieel bloedbad of brengt de ware liefde toch respijt?

Met: Catherine Zeta-Jones, George Clooney



THE EMPEROR'S CLUB
Genre: drama
te koop vanaf 25 maart

De geordende wereld van de gepassioneerde hoogleraar klassieke talen William Hundert wordt flink door elkaar geschud wanneer de nieuwe student Sedgewick Bell zijn lokaal binnenstapt. Wat begint als een hevige strijd om te zien wie de sterkste wil heeft, groeit uit tot een hechte band tussen leraar en leerling. Een band waaruit Hundert uiteindelijk een levensles put die hem 25 jaar later nog steeds achtervolgt.

Met: Kevin Kline (French Kiss, A Fish Called Wanda, Sophie's Choice), Emile Hirsch (The Girl Next Door)
Regie: Michael Hoffman (One Fine Day)



FACE
Genre: thriller/misdaad
te koop vanaf 25 maart

Ray is een ex-socialist op leeftijd, die na de "dood" van het Britse socialisme in 1980 de misdaadtoer opging. Met zijn team pleegt hij "ouderwetse" misdaden, met veel lawaai maar weinig echt geweld. Maar wanneer hij zijn laatste grote slag wil slaan, loopt alles mis... door politiecorruptie en verraad wordt het ieder voor zich. Face is een keiharde misdaadthriller met realistische vertolkingen, gesitueerd in een grauw Engeland.

Met: Robert Carlyle (The Beach, The Full Monty), Ray Winstone (Sexy Beast
Regie: Antonia Bird (Inspector Morse)



INTACTO
Genre: thriller
te koop vanaf 25 maart

Samuel is dé koning van het geluk. Tijdens WO II verloor hij alles behalve zijn leven. Nu runt hij met zijn assistent Frederico een goedlopend casino. Frederico overleefde als enige een zware aardbeving en ontdekte daarmee zijn gave om via aanraking het geluk uit anderen te "distilleren". Als hij op eigen benen wil staan, ontneemt Samuel hem zijn gave. Frederico zint op wraak. Hij komt op het spoor van Tomas, een dief die als enige een ernstig vliegtuigongeluk overleefde. Hij wil hem gebruiken als inzet voor zijn wraak. Wanneer er slachtoffers vallen, besluit de politie om dit geheime genootschap te ontmaskeren.

Met: Leonardo Sbaraglia, Eusebio Poncela, Max Von Sydow
Regie: Juan Carlos Fresnadillo



PERMANENT MIDNIGHT
Genre: dramedie
te koop vanaf 25 maart

Junkie Jerry ontmoet Kitty in een afkickcentrum. Ze hebben dezelfde afkomst en door de seksuele aantrekkingskracht tussen hen, geeft Jerry gemakkelijk zijn gevoelens bloot. In een goedkoop motelletje vertelt hij haar over zijn trieste, maar ook geestige levensverhaal vol mentale, emotionele en psychische misère. Naar de biografie van Jerry Stahl.

Met: Ben Stiller (Meet The Parents, There's Something About Mary), Elizabeth Hurley (Austin Powers, Bedazzled), Janeane Garofalo (Wonderland, Truth About Cats & Dogs), Maria Bello (The Cooler, Coyote Ugly)
Regie: David Veloz



THE POOL
Genre: horror
te koop vanaf 25 maart

Na hun eindexamen geven 12 vrienden het feest van hun leven in het grootste zwembad van Praag. Het is verboden en dus spannend. Maar wat begint als de nacht van hun leven, wordt al snel een stijd om te overleven, als blijkt dat de "Dood" zelf op de gastenlijst staat. Een mysterieuze, gemaskerde moordenaar jaagt zijn slachtoffers op door de gangen van het gebouw. De paniek slaat helemaal toe, als de vrienden zich realiseren dat de moordenaar één van hen moet zijn.

Met: Kristen Miller, Elena Uhlig, Thorsten Grasshoff, James McAvoy
Regie: Boris von Sychowski



SCARFACE - SPECIAL EDITION
Genre: misdaad
te koop vanaf 25 maart

Kleine crimineel Tony Montana ruilt het verstikkende Cuba voor The American Dream. Alras ontpopt hij zich tot een genadeloze drugsbaron waar geen enkele maat op staat. Een rauwe, gewelddadige gangsterfilm van thrillerexpert Brian De Palma. Een special edition met twee dvd's en tal van extra's.



STARK RAVING MAD
Genre: komedie/actie
te koop vanaf 25 maart

De grappigste kraak van de eeuw van de p[roducenten van Pulp Fiction en The Mexican. Ben McGewen heeft het perfecte plan om wraak te nemen op de moordenaar van zijn broer, maffiabaas Mr. Gregory. Hij organiseert een heuserave om, gecamoufleerd door de decibels, de naburige bank van Mr. Gregory te beroven. Het lijkt allemaal perfect uitgekiend, maar toch duiken er onvoorziene obstakels op. Wat als de muziek uitvalt, bijvoorbeeld?

Met: Seann William Scott (American Pie, Old School, Road Trip), Patrick Breen (Galaxy Quest, Men In Black)
Regie: Drew Daywalt en David Schneider



WHEN THE SKY FALLS
Genre: thriller/drama
te koop vanaf 25 maart

De Ierse journaliste Sinead Hamilton besluit zich te verdiepen in de drugsscène van Dublin, omdat de gevestigde orde dit probleem totaal negeert. Aan het begin van het onderzoek wordt ze bejubeld. Maar zodra de waarheid dichterbij komt, krijgt ze steeds meer vijanden. Deze proberen haar tegen te werken met allerlei bedreigingen, ook gericht tegen haar gezin. Toch is Sineads doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel om de waarheid aan het licht te brengen zo groot, dat ze haar onderzoek weigert te staken. Ze zal tot het uiterste gaan, letterlijk en figuurlijk. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal dat ook aan ed basis lag van Veronica Guerin.

Met: Joan Allen (Face/Off, The Ice Storm), Patrick Bergin (Eye Of The Beholder), Kevin McNally (Pirates Of The Caribbean, Johnny English)
Regie: John Mackenzie (The Innocent)



WISHCRAFT
Genre: horror
te koop vanaf 25 maart

Wie heeft er nooit van gedroomd dat zijn wensen echt in vervulling zouden gaan? Brett kan hierover meepraten, maar dan in negatieve zin. Zijn droom dat Samantha van hem houdt wordt tastbaar, maar ontaardt in een heuse nachtmerrie wanneer een aantal van zijn medestudenten onder afgrijselijke omstandigheden aan hun einde komen. Schuldgevoelens en angst om de onverklaarbare moorden wisselen elkaar af in deze ijzingwekkende horrorfilm.

Met: Michael Bower (The Flintstones in Viva Rock Vegas), A.J. Bukley (Warnings), Alexandra Holden (EdTV)
Regie: Danny Graves



Kooptitels in april:
• Dat Was Het Nieuws deel 2 (1 april)
• Kees De Jongen (1 april)
• Jaws (8 april)
• De ontsnapte gevangene (8 april)
• Schindler's List (8 april)
• Schindler's List Collector's Edition (8 april)
• Schindler's List Special Edition (8 april)
• Love, Actually (15 april)
• Bugs (29 april)
• Charlotte Gray (29 april)
• Cross Of Iron (29 april)
• The Dambusters (29 april)
• Deathlands (29 april)
• Encrypt (29 april)
• Het Meisje Met Het Rode Haar (29 april)
• Midway (29 april)
• Nutty Professor 2: Meet The Klumps (29 april)
• Raid On Rommel (29 april)
• Rosenstrasse (29 april)
• Slap Her, She's French (29 april)
• Thought Crimes (29 april)
• Threshold (29 april)
• Tremors 4 (29 april)
• U-571 (29 april)
• Webs (29 april)
• World at War - Boxset (5 dvd's) (29 april)
• World at War 01 t/m 05 (29 april)