:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: INTOLERABLE CRUELTY
PERSBERICHT: INTOLERABLE CRUELTY
Bron: Universal - Datum: 2004-02-26 - Geplaatst door: Werner
They can't keep their hands off each others assets.

The Intolerable Lightness of Loving
Intolerable Cruelty is een romantische komedie met een bizar randje. Hoe kan het ook anders, met de notoire Coen Brothers aan het regieroer? De regisseurs van moderne cultklassiekers zoals Barton Fink, The Big Lebowski, Fargo en O Brother, Where Art Thou? laten in deze hedendaagse screwballkomedie twee van de grootste Hollywoodsterren aantreden in de amoureuze arena: George Clooney (Ocean's Eleven, The Perfect Storm) en Oscarwinnares Catherine Zeta-Jones (Chicago, Traffic). Een duel met slechts één overwinnaar… de liefde.

Dagen en uitdagen
Hij is Miles Massey, een gevierd en gehaaid advocaat. Zijn specialiteit: echtscheidingen. Meer bepaald: zorgen dat inhalige partners met een kluitje in het riet worden gestuurd. Zijn huwelijkscontracten zijn zo waterdicht dat het sjabloon ervan zijn naam draagt: The Massey Pre-nup. Maar ondanks zijn succes, zijn rijkdom en het respect van zijn collega’s, staat Massey op een keerpunt in zijn leven. Om de twijfels en verveling tegen te gaan, zoekt hij steeds weer nieuwe uitdagingen.

De naaister genaaid
Hij wordt – meer dan hij zou willen – op zijn wenken bediend wanneer de oogverblindende schoonheid Marylin Rexroth plots heupwiegend zijn leventje binnenwandelt. Zij is de aanstaande ex van zijn cliënt Rex Rexroth (Edward Herrmann), een steenrijke makelaar en een onverbeterlijke rokkenjager. Met behulp van een privédetective (de hilarische Cedric The Entertainer), betrapt ze haar man op overspel en hoort ze de kassa al rinkelen. Helaas voor haar is dat buiten Miles’ trukendoos gerekend. Haar operatie brengt haar geen rooie duit op.

De pleiter beslecht
Tijd voor wraak, dat spreekt, en Marylin stapt snel in het huwelijksbootje met de oliebaron Howard Doyle (Billy Bob Thornton). Tijd ook voor de aartsmanipulator Massey om zelf gepasseerd en gemanipuleerd te worden en een rondleiding langs de achterpoortjes van zijn eigen domein te krijgen. Zal de klassieke strijd tussen de seksen ontaarden in een emotioneel en financieel bloedbad, of zal een ongrijpbare kracht de strijdende partijen alsnog weten te verzoenen?

RELEASE-INFO
HuurDVD 16 maart 2004, koopDVD 18 maart 2004
GENRE: Romantische komedie
REGIE: Joel & Ethan Coen
CAST: Catherine Zeta-Jones (High Fidelity, Entrapment), George Clooney (ER, Three Kings), Geoffrey Rush (Pirates of the Caribbean, Elizabeth, Ned Kelly), Billy Bob Thornton (Monster’s Ball, Armageddon)
SPEELDUUR: 95 minuten
ONDERTITELING: Nederlands, Frans
AUDIO: Engels & Frans Dolby Digital 5.1
BEELD: 1.85:1 Anamorphic Widescreen
MENU: Nederlands, Engels

EXTRA’S:
• A look inside Intolerable Cruelty
• The Wardrobe
• The Outtakes

"I guess, something inside of me died, when I realized that you'd hired a goon to kill me.