:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> RELEASEBERICHT: OKTOBER RELEASES
RELEASEBERICHT: OKTOBER RELEASES
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2001-10-12 - Geplaatst door: Serge
IN THE BEGINNING
Dezelfde mensen achter Merlin en Arabian Nights komen nu op de proppen met In the Beginning, over de lotgevallen van de stam van Abraham. Het verhaal speelt zich af in 2000 voor Christus en begint met het scheppingsverhaal. Daarna heeft God Abraham uitverkoren om met zijn volk op weg te gaan naar Het Beloofde Land.

Om het moraal van zijn gevolg tijdens de tocht hoog te houden, houdt Abraham een uiteenzetting over Gods schepping. Door deze uiteenzetting te tonen aan de hand van knappe beelden en special effects, leggen de producers duidelijk een verband tussen oude redevoeringen en populaire entertainers van vandaag de dag.

Vanaf dan worden de bochten en kronkelingen van het Oude Testament behandeld als een soap opera. Familiedrama's nemen een centrale rol in. God test Abraham door hem te gebieden zijn zoon te offeren. Joseph, herkenbaar aan zijn verbazende veelkleurige jas, verovert de macht in Egypte nadat hij zijn broers hem aan slavenhandelaars hebben verkocht. En dan zijn er nog de talloze broedertwisten, tussen Kaïn en Abel, tussen Isaac en Ishmael, …

De gebeurtenissen die andere filmmakers vroeger al hebben verfilmd (het opengaan van de Rode Zee om een voorbeeldje te noemen), verbleken in vergelijking tot hun vroegere incarnaties. Kortom, de prachtige spektakelfilm In the Beginning is een aanrader voor iedereen die zich in de Bijbel wil verdiepen.

Extra's op dvd: The making of

Releasedatum: 23 oktober 2001


ON THE BEACH
On the Beach is een prachtige remake van de klassieker uit 1959, naar het boek van Nevil Shute. Een meeslepend verhaal over de niet te overziene gevolgen van een kernoorlog tussen Amerika en China. Met Armand Assante, Bryan Brown en Rachel Ward.

Een Chinese blokkade van Taiwan mondt in 2006 uit in een kernoorlog met de Verenigde Staten. De nucleaire vernietiging die daarmee gepaard gaat, spaart alleen Australië. Maar, een gigantische radioactieve straling drijft in de atmosfeer rond. De klok tikt, de wereld zal over twee maanden vergaan...

De bemanning van één Amerikaanse duikboot, met commandant Dwight Towers aan het bewind, heeft de oorlog overleefd. Enkele Australiërs ontvangen hen minachtend als ze voor hun kust aanleggen.

De berekeningen van de vermaarde Australische wetenschapper Julian Osbourne wijzen uit dat de wereld op zijn ondergang afstevent. Een rivaal van Osbourne beweert echter het tegendeel. Hij veronderstelt dat er duizend mensen in het noordelijk halfrond kunnen overleven, omdat daar de radioactieve straling al aanzienlijk gedaald zou zijn.

De Amerikaanse kapitein Moira Davidson onderneemt een missie om uit te vissen welke wetenschapper het bij het rechte eind heeft. Hij keert terug met weinig opbeurend nieuws. De radioactieve straling heeft nog niets van zijn kracht ingeboet en stevent regelrecht op Melbourne af. Daar breekt terstond paniek uit. Mensen maken hun op voor hun laatste uren…

Releasedatum: 23 oktober 2001


SHRIEK
Shriek neemt niet alleen de horror- en slashermovies op de korrel, maar is tevens een echte tienerfilm met heel wat bekende sterretjes uit verschillende televisieseries: Beverly Hills 90210, Buffy The Vampire Slayer, Roswell en Angel. Bovendien steekt Shriek ook met andere films de draak. Wat dacht u bijvoorbeeld van Grease?

Onverwachte telefoontjes, het behoort tot de niet weg te denken ingrediënten van horrorfilms. Net zoals acteurs die op de meest onmogelijke momenten luidkeels beginnen te schreeuwen en moordenaars die hun slachtoffers van op een afstandje beloeren. Het enige wat je in leven kan houden, is de moordenaar telkens een stapje voor blijven.

De bijzonder aantrekkelijke televisiejournaliste (Tiffani-Amber Thiessen) slaat de handen in elkaar met politieagent (Tom Arnold). Samen gaan ze op zoek naar de moordenaar die het op de meest populaire kinderen van Bulimia Falls High School gemunt heeft.

De topcast in deze komedie brengt je gegarandeerd aan het lachen en laat Scary Movie ver achter zich. Laat ons hopen dat het hierbij blijft!

Te huur op DVD vanaf 9 oktober 2001


LES MISERABLES
Les Misérables is de wereldberoemde sage van Victor Hugo over ex-crimineel Valjean en zijn hardnekkige achtervolger Javert, maar ook van Fantine, Cosette, Marius, Gavroch en vele andere onvergetelijke helden en schurken. De roman uit 1862 is ondertussen niet meer uit de wereldliteratuur weg te denken.

Twintig jaar, zo lang heeft Valjean opgesloten gezeten in de gevangenis voor een kleine misstap. De dag dat hij vrijkomt, is de eerste dag van een nieuw leven, dat hij zo eerlijk mogelijk wil leiden.

Maar, politie-inspecteur Javert houdt vast aan het gezegde: eens een dief, altijd een dief. Hij is van mening dat Valjean nergens anders hoort dan achter de tralies. Javert achtervolgt Valjean als een schaduw, hopend dat hij weer over de schreef gaat. Als de revolutie uitbreekt, geeft Valjean toe aan zijn onverbiddelijk lot…

Op een meesterlijke wijze verweeft Les Misérables actie, verdriet, woede, vergiffenis en liefde tot een meeslepend verhaal van het gevecht van een moedig man tegen een systeem dat neerkijkt op iedereen die de pech heeft om in armoede te zijn geboren.

De productie is in handen van Josée Dayan, die eerder al met Gérard Depardieu samenwerkte in de succesvolle mini-series Balzac en The Count of Monte Cristo.

Releasedatum: 23 oktober 2001


Recent nieuws van dezelfde bron