:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: RELEASES MAART-APRIL 2004
PERSBERICHT: RELEASES MAART-APRIL 2004
Bron: RCV - Datum: 2004-02-26 - Geplaatst door: Werner
FREDDY VS. JASON
Tien jaar geleden drong Freddy Krueger, één van de meest angstaanjagende horrorkarakters aller tijden, de droom binnen van menig kind. In die nachtmerries richtte hij enorme ravages en bloedbaden aan totdat hij voorgoed werd verbannen naar de hel. Toch heeft Freddy nu, jaren later, een manier gevonden om terug te komen… Hij verschijnt in de droom van de andere horroricoon uit de jaren ’80: Jason Voorhees uit Friday the 13th. Hij wil Jason naar Elm Street loodsen om de inwoners bang te maken. Zo bang dat ook Freddy weer kan terugkeren in hun dromen. Met de komst van Jason én de terugkeer van Freddy is het stadje niet meer veilig. In hun slaap niet, maar overdag ook niet. Lori en haar vrienden en vriendinnen zijn doodsbang en bedenken een plan om de twee engerds voorgoed uit te schakelen. Door Freddy letterlijk tegenover Jason te plaatsen, kan het gevecht beginnen dat een eind aan hun angsten moet maken…

Regie: Ronny Yu (The 51st State, Chasing Dragon, Bride of Chucky)
Cast: Robert Englund (A Nightmare on Elmstreet, Windfall), Ken Kirzinger (Friday the 13th Part VII, Jason Takes Manhattan), Kelly Rowland (zangeres van Destiny’s Child)
Lengte: ca. 93 minuten
Leeftijd: 16 jaar
DTS 6.1, Dolby Digital 5.1
widescreen anamorphic (geschikt voor alle beeldformaten)

Extra’s op de DVD:
Disc 1:
• Commentaar van regisseur Ronny Yu en hoofdrolspelers Robert Englund (Freddy) en Ken Kirzinger (Jason)
• Jump to a Death: dertien gruwelijke moorden uitgelicht (keuze uit “Kill All”, “Random” of per moord afspelen)
• trailers
Disc 2:
• Twintig verwijderde/alternatieve scènes met of zonder commentaar van regisseur Ronny Yu en uitvoerend producent Douglas Curtis
• Freddy & Jason Go to Development Hell (artikel over de ontwikkeling van script naar film deel 1)
• Slicing Towards Completion (artikel over de ontwikkeling van script naar film deel 2)
• productie featurettes
• visual effects featurettes: Visual Effects coordinator Ariel Verlasco-Shaw en Visual Effects producent Kevin Elam nemen je mee op een tour door de belangrijkste visuele effecten van de film
• galerie van storyboards en productie



FOYLE’S WAR

(4 DVD Box; 1 aflevering per dvd)

De bekende Canvas-serie Foyle’s War is nu eindelijk uit op DVD.

Michael Kitchen (James Bond - The World is Not Enough) is detective Christopher Foyle in deze schitterende misdaadserie. Foyle’s War speelt zich af in het idyllische landschap van zuidelijk Engeland. De tegenstelling is groot met de slagvelden van de Tweede Wereldoorlog. Foyle levert strijd met alledaags kwaad, in een extreem gevaarlijke tijd.

THE GERMAN WOMAN – In een tijd waarin een aantal Duitsers is ondergebracht in een Brits kamp, wordt een vrouw op gruwelijke wijze vermoord. Op een boom bij haar dode lichaam is een hakenkruis geverfd. Detective Foyle start zijn speurtocht naar de dader en realiseert zich dat het schijnbaar rustige Sussex geen enkel tekort heeft aan verdachten.

THE WHITE FEATHER – Wanneer een meisje wordt gearresteerd op verdenking van sabotage, komt Foyle in contact met een groep Engelse nazi-sympathisanten. Schoten worden gelost op de charismatische leider van de groep, maar het is de hoteleigenaar die het loodje legt. Foyle onderzoekt de moord en ontrafelt daarbij een duivels plot om zeer gevoelige informatie naar de vijand te smokkelen.

A LESSON IN MURDER – Een principiële dienstweigeraar overlijdt terwijl hij in bewaring zit. Deze duistere gebeurtenis blijkt het begin van een hele serie zeer verdachte sterfgevallen en een gecompliceerde puzzel voor Foyle. Daarnaast blijkt de toetreding van Italië tot de oorlog tragische gevolgen te hebben voor een goede vriend.

EAGLE DAY – Tijdens een moordonderzoek doorziet Foyle een ingenieus plan om kunstschatten uit een plaatselijk museum te verplaatsen naar een mijn in Wales, veilig voor rovende nazi’s. Ondertussen maakt Foyles zoon zijn eerste vlucht als piloot in de Royal Air Force en wordt beschuldigd van het uitleveren van gevoelige informatie aan de vijand. Foyle voelt zich verscheurd tussen zijn wil om zijn zoon te helpen en zijn verantwoordelijkheid als politieman.

Genre: Misdaad
Speelduur: ca. 400 minuten
TE KOOP OP DVD VANAF 1 MAART 2004
Beeld: 16:9 Breedbeeld Ratio 1.78:1, Geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Engels Dolby Stereo, Engels Dolby Surround
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)

Extra’s:
• Trailers



WHAT A WEDDING (The In-Laws)

De toekomstige schoonvaders Steve Tobias (Douglas) en Jerry Preyser (Brooks) ontmoeten elkaar voor het eerst tijdens een etentje met hun kinderen. Als snel wordt duidelijk dat de twee totaal verschillend zijn. Jerry is een degelijke podotherapeut met een regelmatig en rustig leventje, terwijl Steve een hectisch leven leidt als CIA agent. Zijn onvoorspelbare baan heeft zijn inmiddels ex-vrouw al tot wanhoop gedreven en de band met zijn zoon is ronduit slecht. Ongewild raakt Jerry betrokken bij één van Steve’s geheime missies waarbij de kogels hem om de oren vliegen. De uitspraak ‘tot de dood ons scheidt’, is nu zelfs bijna letterlijk te nemen. Jerry ziet geen andere uitweg dan het huwelijk van zijn dochter met zo’n gevaarlijke schoonvader af te blazen. Maar wanneer hun beide kinderen in gevaar zijn, blijken Steve en Jerry toch een ijzersterk team te vormen…

Regie: Andrew Fleming (Threesome, The Craft, Dick)
Cast: Michael Douglas (Don’t Say a Word, Traffic, The Game), Albert Brooks (Taxi Driver, Lost in America, Out of Sight), Ryan Reynolds (Van Wilder, We All Fall Down, Dick), Lindsay Sloane (Bring it On, Seven Girlfriends), Candice Bergen (Miss Congeniality, Sweet Home Alabama)
Lengte: ca. 93 minuten
Leeftijd: 6 jaar
Dolby Digital 5.1
widescreen anamorphic (geschikt voor alle beeldformaten)
Te koop op DVD vanaf 21 april 2004

Extra’s op de DVD:
• Trailers



DIRTY PRETTY THINGS

Senay is een Turkse immigrante die illegaal in Londen woont en werkt als kamermeisje. Okwe, een Nigeriaan die ook geen verblijfsvergunning heeft, is nachtportier in hetzelfde hotel. Het hotel is een broedplaats is voor illegale activiteiten. Okwe en Senay kennen elkaar nauwelijks. Dat verandert als ze een schokkende ontdekking doen in het hotel. Ze kunnen het echter niet aan hun corrupte baas vertellen en ook niet aan de politie. Samen staan ze voor een groot dilemma; hoe gaan ze dit oplossen…?

Regie: Stephen Frears (High Fidelity, Dangerous Liaisons, The Van)
Cast: Audrey Tautou (Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain), Chiwetel Ejiofor (Amistad, Greenwich Mean Time), Sergi López (Hombre Felices, El Cielo Abierto)
Lengte: ca. 99 minuten
Leeftijd: 12 jaar
Te koop op VHS en DVD vanaf 7 april 2004



THE FOG

Een dikke laag mist hangt voor de kust van Antonio Bay. Honderd jaar geleden werd dit kustplaatsje onder zeer mysterieuze omstandigheden gesticht. Het kleine stadje wordt razendsnel omhuld door de dreigende mist. Slachtoffers van een eeuw oude misdaad komen tevoorschijn uit de mist en zoeken vergelding… De paniek van de bewoners is compleet.

The Fog is een absolute klassieker van regisseur John Carpenter, die later furore maakte met de Halloween serie. Deze film staat echter alom bekend als de engste film die hij ooit maakte en gaf hem zijn bijnaam: ‘master of terror’!

Regie: John Carpenter (Escape from L.A., Halloween, Escape from New York)
Cast: Jamie Lee Curtis (Halloween I, II, H20, Resurrection, The Tailor of Panama), Adrienne Barbeau (Father Hood, Escape from New York), Janet Leigh (Halloween H20, Psycho)
Lengte: ca. 89 minuten
Leeftijd: 16 jaar
Dolby Digital 5.1
widescreen anamorphic (geschikt voor alle beeldformaten)
Te koop op DVD vanaf 7 april 2004

Extra’s op de DVD:
Disc 1:
• Audiocommentaar van regisseur John Carpenter en scenarioschrijfster Debra Hill
Disc 2:
• Teasers
• trailers
• easter egg
• TV-spots
• fotogallerij
• documentaire: Tales from the Mist



AMERICAN COUSINS

Twee meedogenloze maffiosi vluchten vanuit Amerika naar Schotland. In Glasgow nemen ze hun intrek bij hun onschuldige en ietwat sullige neef Roberto die een café runt. De keiharde criminelen zetten hun handelswijze gewoon voort. Bedreiging en mishandeling van niet betalende klanten is voor hen de normaalste zaak van de wereld. Moet Roberto nu voor zijn eigen belang of voor zijn klanten kiezen?

Regie: Don Coutts (TV: The Corner House)
Cast: Gerald Lepkowski (Witch Hunt, River Street), Danny Nucci (Titanic, Crimson Tide)
Lengte: ca. 90 minuten
Leeftijd: 16 jaar
Dolby Surround
4:3 full frame (geschikt voor alle beeldformaten)
Te koop op DVD vanaf 21 april 2004

Extra’s op de DVD:
• Trailers



FREE MONEY

Twee losers maken een tweeling zwanger. Althans, dat zeggen de jonge dames, maar ze liegen dat ze barsten. Hun psychopaat van een vader dwingt de twee idioten om met zijn dochters te trouwen en maakt meteen een soort slaafjes van ze. De twee hebben geld nodig en overvallen een trein. Dat gaat natuurlijk mis en ze dreigen in de gevangenis te komen waar hun schoonvader de baas is. En laat hij nou net de FBI op zijn dak hebben, omdat er nog wel eens een gevangene wil “verdwijnen”. Het zal je schoonvader maar wezen!!!

Regie: Yves Simoneau (Ignition, Mother’s Boys)
Cast: Marlon Brando (Don Juan DeMarco, The Godfather Trilogie), Charlie Sheen (Scary Movie 3, Major League, Hot Shots, Navy Seals), Donald Sutherland (Cold Mountain, The Italian Job, Disclosure)
Lengte: ca. 90 minuten
Leeftijd: 16 jaar
Te koop op DVD vanaf 21 april 2004



THE MAN WHO SUED GOD

Steve Myers is het werk als advocaat al tijden zat en besluit iets heel anders te gaan doen: hij wordt visser. De beste beslissing van zijn leven, elke dag komt hij tevreden en gelukkig thuis. Zelfs als een blikseminslag zijn boot geheel verwoest, lijkt er nog weinig aan de hand te zijn. Hij is tenslotte goed verzekerd. Echter, de verzekeringsmaatschappij weigert hem uit te betalen, immers... blikseminslag is een daad van God en dus valt dit niet onder de verantwoordelijkheid van de verzekeringsmaatschappij. Wat nu? Bij wie kan Steve wel zijn geld halen? Hem rest slechts één mogelijkheid: hij begint de rechtszaak van de eeuw en zijn tegenstander is... God.

Regie: Mark Joffe (The Matchmaker, Spotswood)
Cast: Billy Connolly (The Last Samurai, White Oleander, The Boondock Saints), Judi Davis (Deconstructing Harry, Blood and Wine)
Lengte: ca. 97 minuten
Leeftijd: 12 jaar
Dolby Surround
4:3 full frame (geschikt voor alle beeldformaten)
Te koop op DVD vanaf 7 april 2004

Extra’s op de DVD:
• Trailers

UIT HET ARCHIEF