:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paramount >> PERSBERICHT: SHOGUN
PERSBERICHT: SHOGUN
Bron: Paramount - Datum: 2004-03-01 - Geplaatst door: Werner
Paramount Home Entertainment herontdekt het Oosten met de dvdbox van Shogun.
Populaire televisieserie uit tachtiger jaren nu ook op dvd verkrijgbaar

Op 4 maart 2004 laat Paramount Home Entertainment met de release van de vijfdelige dvd-box van de miniserie Shogun uit de jaren tachtig een heuse klassieker op de markt los. Het tijdloze verhaal, de prachtige beelden van Japan, de opmerkelijke cast én de vele prijzen die deze minireeks in de wacht heeft gesleept, zorgen ervoor dat deze serie een uitzonderlijk staaltje televisiegeschiedenis is. Shogun staat bovendien garant voor meer dan negen uur kijkgenot!

Het verhaal speelt zich af in het feodale zeventiende eeuwse Japan en is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van schrijver James Clavell. Een aangespoelde kapitein maakt kennis met de Japanse cultuur, wordt verliefd en raakt betrokken in een machtsstrijd. Meer dan genoeg elementen dus om een boeiend verhaal rond te weven.

Synopsis Shogun
Dit meeslepende, met een Oscar bekroonde verhaal over liefde en oorlog, naar de bestseller van James Clavell (King Rat, Noble House), speelt zich af tegen de spectaculaire achtergrond van het feodale Japan aan het begin van de 17de eeuw. Richard Chamberlain (bekend van de TV-series 'Dr. Kildare' en 'The Thorn Birds') speelt John Blackthorne, een Engelse zeeman die schipbreuk lijdt op de kust van Japan. Nadat hij is gered, wordt hij getuige van een dodelijke strijd waarbij Toranaga (Toshiro Mifune, Rashomon) is betrokken, een machtige krijgsheer die alles op alles zet om Shõgun, hoogste militaire dictator, te worden. Blackthorne, inmiddels een gerespecteerd lid van de gemeenschap én vertrouwenspersoon van Toranaga, voelt zich op onweerstaanbare wijze aangetrokken tot het machtsspel en voordat hij het weet, is hij de eerste gai-jin (buitenlander) die de strijd aangaat om samurai te worden.

Extra’s:
De extra’s op DVD in deze bijzondere box zijn:
• The Making of Shogun
• 3 Historical Perspective Featurettes
• Commentary by Director Jerry London on Select Scenes
• 13-delige documentaire over the making of Shogun
• Historische wetenswaardigheden
• De Samurai, de theeceremonie, de Geisha
• Full screen format
• Dolby Digital: Engels 5.1 surround, Engels restored mono
• Engels en Nederlands ondertiteld
• Een aantal scènes voorzien van gesproken commentaar van regisseur Jerry London