:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: LORD OF THE RINGS 3: THE RETURN OF THE KING
PERSBERICHT: LORD OF THE RINGS 3: THE RETURN OF THE KING
Bron: A-Film - Datum: 2004-03-10 - Geplaatst door: Werner
De met 11 Oscars bekroonde film The Lord of the Rings 3: The Return of the King wordt op 27 mei aanstaande uitgebracht op DVD in Nederland en Vlaanderen. Twee dagen eerder zal de film te huur zijn in de videotheken. Het laatste deel van The Lord of the Rings-trilogie zal hiermee, anders dan bij deel 1 en 2, binnen zes maanden na de bioscooppremière op DVD uitgebracht worden. Op dit moment is de film overigens nog in meer dan 100 bioscopen te zien.

The Lord of the Rings 3: The Return of the King heeft sinds de bioscooprelease op 17 december 2003 goede resultaten geboekt en alle verwachtingen overtroffen. Het derde deel van het epos van Peter Jackson behaalde in Nederland en Vlaanderen binnen 6 maanden meer omzet dan deel 1 en 2. The Return of the King heeft tot op heden in Nederland en Vlaanderen een totale boxoffice van €22.850.000, deel 1 en deel 2 respectievelijk €18.284.265 en €17.640.270. Vorig weekend werd het laatste deel van de beroemde trilogie van J.R.R. Tolkien, van regisseur Peter Jackson bekroond met maar liefst elf Oscars, onder meer voor BESTE FILM en BESTE REGISSEUR, waarmee het record van Ben Hur en Titanic werd geëvenaard.

Deze DVD uitgave zal net als de Special Editions van The Lord of the Rings 1: The Fellowship of the Ring en The Lord of the Rings 2: The Two Towers uit twee discs bestaan welke bijna twee uur aan extra materiaal bevatten. Op de eerste disc staat de bioscoopversie van de film. De tweede disc bevat maar liefst drie behind the scenes-specials:
• A Quest Fulfilled: A Director's Vision
• A Filmmaker's Journey: The Return Of The King
• National Geographic Special

Daarnaast bevat de disc vele extra’s zoals onder andere:
• lordoftherings.net features (beschrijvingen van karakters uit de film)
• theatrical trailers
• diverse TV-spots
• The Lord Of The Rings Trilogy super trailer
• The Battle for Middle-Earth Continues: Video Games from Electronic Arts