:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Total Film >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2004
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2004
Bron: Total Film - Datum: 2004-03-17 - Geplaatst door: Werner
LES FEMMES… OU LES ENFANTS D’ABORD…
Een film van Manuel Poirier.

Tom is getrouwd en vader van drie kinderen. Het gezin woont in Bretagne. Tom leeft nog altijd om plezier te maken, te jagen en te verleiden… Op een dag komt Virginie, een vroegere liefde, hem opzoeken en verteld dat ze een dochtertje heeft… en dat Tom haar vader is…

Overspel, scheiding, een noodlottig ongeluk, het hangt allemaal in de lucht, als in een thriller. Heerlijk hoe Poirier een loopje neemt met dat verwachtingspatroon en dicht bij de documentaire werkelijkheid blijft van waaruit hij zijn verbluffend opgewekte ‘man in crisis’-portret schiep. (Trouw)

Poirier bedacht een onorthodoxe oplossing om Tom weer met zijn leven te verzoenen. Hij neemt geen andere vrouw, hij gaat niet weg, hij krijgt er iets bij. Het knappe, het venijnige van de gevonden oplossing is dat Tom’s leven er niet echt door verandert. (NRC Handelsblad)

Specs: Dolby Digital 5.1 - 16:9

Extra’s: Interview met de regisseur door Louis Danvers - Filmografieën - Trailers

Releasedatum: 21 april 2004LES GLANEURS ET LA GLANEUSE & DEUX ANS APRES
Twee films van Agnes Varda.

Les Glaneurs et la glaneuse
Zo'n beetje overal in Frankrijk heeft Agnès Varda "glaneurs" en "glaneuses" ontmoet; mensen die vinden, oprapen en recyclen. Uit noodzaak, bij toeval of vanuit een bewuste keuze leven zij van de resten van anderen. Hun werelden zijn verrassend, mijlenver verwijderd van de arenleesters uit vroeger tijden die de achtergebleven korenaren na de oogst bijeenzamelden. Maar Agnès Varda is ook de "glaneuse" uit de titel van haar subjectieve documentaire. Nieuwsgierigheid kent geen leeftijd. Ook filmen is een vorm van "glanage": beelden en verhalen worden gevonden, verzameld en krijgen een bestemming in het geheel.

“Een wonderschone, uiterst vitale film, waarvan elk shot een ode is aan een authentiek, nog onbedorven bestaan” (De Volkskrant)

“Varda laat weer eens zien dat elk gegeven, hoe simpel ook, kan uitgroeien tot een rijk en relevant verhaal” (de Filmkrant)

"Een hartverwarmende en verrassende road-documentaire" (La Libre Belgique)

"Een sterke samenhang, maar tegelijkertijd zo heerlijk toevallig en willekeurig" (Le Monde)

DEUX ans après: De gebeurtenissen na het uitbrengen van de film Les Glaneurs et la glaneuse

Wat er is geworden van degenen die in 2000 zijn gefilmd. Wat waren de gevolgen van de film. De post die Agnès heeft ontvangen en haar reacties hierop. Nieuwe kennismakingen met onder meer oorspronkelijke "glaneurs". En nog meer hartvormige aardappelen.

"Deux ans après voldoet uitstekend aan de doelstelling: een nabeschouwing maar toch een volwaardige film op zich" (Le Soir)

Specs: Dolby Digital – 16:9

Extra’s : niet bekend

Releasedatum: 21 april 2004

LUNDI MATIN
Een film van Otar Iosseliani.

Zilveren Beer – Beste Regisseur & Fipresci - Persprijs
Internationaal Film Festival Berlijn 2002

Een aandoenlijke vertelling over vrijheidsdrang en verloren dromen. (de Volkskrant)

Iosseliani betuigt zijn meesterschap door van deze intense tragedie tegelijkertijd een subtiele komedie te maken. (Trouw)

Iedere maandagochtend gaat Vincent naar de fabriek, terwijl thuis in het dorp het leven stil staat. Zijn vrouw, kinderen en moeder die hun dagen slijten, de oude Albert die langs de weg zit, de postbode die de brieven leest… Eenmaal thuis komt Vincent niet toe aan zijn grote passie, schilderen, want er is altijd wel weer een lekkende dakgoot. Op een goede dag besluit hij de fabriek niet binnen te gaan. Hij wil reizen… In Ventië raakt hij bevriend met Carlo. Zowel op het water als op de daken van de stad genieten ze van het uitzicht en de wijn. Hetzelfde leven maar in een andere omgeving… Regisseur Iosseliani schittert zelf in de rol van een oude, excentrieke graaf die Vincent met open armen ontvangt. De graaf heeft zo zijn eigen manier om het leven naar zijn hand te zetten.

Specs: Dolby Digital – 16:9

Extra’s : niet bekend

Releasedatum: 21 april 2004

SONATINE
Een film van Takeshi Kitano

Sonatine was de internationale doorbraak van de Japanse regisseur, acteur en superster Takeshi Kitano. Zijn typische stijl, waarin momenten van rust worden afgewisseld met plotseling opvlammend geweld en waarin het grimmige gangsterleven wordt vermengd met onverwachte slapstick, is in deze film in perfecte balans.

Specs: Dolby Digital 2.0 - 16:9

Extra’s : niet bekend

Releasedatum: 21 april 2004