:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: KOOPDVD'S APRIL 2004
PERSBERICHT: KOOPDVD'S APRIL 2004
Bron: Universal - Datum: 2004-03-19 - Geplaatst door: Werner
KEES DE JONGEN
Family Entertainment
1 april

In 1923 verscheen Kees de Jongen van de hand van Theo Thijssen, onderwijzer en later vakbondsman en politicus. Het werd al snel een beroemde klassieker en het favoriete boek van velen. Nu, tachtig jaar later, is er de film. Kees Bakels, een twaalfjarige schooljongen in het Amsterdam van 1895, ontwikkelt zich van een fantasierijke, dromerige jongen tot een doener die zijn verantwoordelijkheden neemt. Voor een deel wordt hij daarbij gedwongen door de omstandigheden. De ziekte en dood van zijn vader, het steeds slechtere economische klimaat en een sprankelende jeugdliefde (Rosa) versnellen die ontwikkeling. Kees redt zich uit iedere moeilijkheid door ‘m weg te fantaseren. We zien hem Rosa redden als ze door een aanstormende koets overreden dreigt te worden, zijn schermleraar verslaan, virtuoos viool spelen, vloeiend Frans spreken en bij de rijken kind aan huis zijn. Hij tuigt z’n vrekkige grootouders af, maakt afspraakjes met Rosa, loopt weg van huis en springt in de gracht om andere kinderen te redden.

Met: Ruud Feltkamp, Hannah Cheney, Theo Maassen, Monic Hendrickx.
Regie: André van Duren



BIG EN BETSY: DE ONTSNAPTE GEVANGENE
Family Entertainment
8 april

Drie verhaaltjes van de Studio 100-creatie Big & Betsy, bekend van VTM en zeer populair bij de allerkleinsten. Op de dvd: De ontsnapte gevangene – Studeren - Het huwelijksbureau

Met: Peter Thyssen (Big) en Maaike Boerdam (Betsy)
Regie: Johan Gevers



ROSENSTRASSE
Drama
29 april

Rosenstrasse is het ontroerende verhaal van drie vrouwen wier levens zijn verbonden door een unieke gebeurtenis in het verleden. De negentig jaar oude Lena Fischer uit Berlijn vertelt aan de jonge joodse Hannah Weinstein (33) uit New York hoe haar moeder Ruth (die inmiddels 65 is) betrokken was bij het nauwelijks bekende verzet van honderden arische vrouwen in 1943. Midden in de winter, in een straat die de Rosenstrasse heette, organiseerden deze dappere vrouwen een geïmproviseerde maar krachtige demonstratie tegen het Derde Rijk. Recht tegenover het gebouw waar hun joodse echtgenoten gevangen werden gehouden, riepen ze om hun vrijlating. Rosenstrasse is een indringend verhaal over burgerlijke moed, solidariteit en verzoening – een verhaal dat in deze tijd nog steeds diepe indruk maakt.

Met: Fedja van Huêt, Thekla Reuten, Jan Decleir, Carine Crutzen, Katja Riemann, Maria Schrader
Regie: Margarethe von Trotta



CROSS OF IRON
Oorlogsfilm
29 april

Sam Peckinpahs gedurfde en brutale antioorlogsfilm uit 1977 die WOII vanuit Duits perspectief vertelt. Een Duits sergant probeert zijn peloton te laten overleven in de barre Russische winter van 1943. Dat is buiten de ambitie van een Duits officier om het IJzeren Kruis in de wacht te slepen gerekend.

Met: James Coburn, Maximilian Schell, Senta Berger, James Mason, David Warner
Regie: Sam Peckinpah



THE DAM BUSTERS
Oorlogsfilm
29 april

Een klassieke oorlogsfilm uit 1954. De Britten moeten twee gigantische Duitse dammen vernietigen. De film volgt de hele operatie op de voet, vanaf het ontwerp van de superkrachtige wapens tot de aanval zelf. Genomineerd voor een Oscar voor de spectaculaire Special Effects.

Met: Richard Todd, Michael Redgrave, Colin Tapley
Regie: Michael Anderson



MIDWAY
Oorlogsfilm
29 april

Een heuse sterrenvloot werd aangesleept voor dit klassieke oorlogsdrama uit 1976. Midway zingt de lof van de moedige Amerikanen die ondanks de numerieke overmacht van de Japanse armada de militaire suprematie van de Geallieerden in de Pacific wisten te verzekeren. Naast actie en avontuur, zorgt de relatie van de zoon van een officier met een Japanse Amerikaanse voor de nodige romantische en militaire complicaties.

Met: Charlton Heston, Henry Fonda, Robert Wagner, James Coburn, Robert Mitchum
Regie: Jack Smight



RAID ON ROMMEL
Oorlogsfilm
29 april

Vermomd als Nazi-officier infiltreert commandokapitein Foster (Richard Burton) de zwaarbewapende legereenheden van Generaal Rommel (Wolfgang Preiss), in een wanhopige poging om de zware Duitse artillerie rond Tobroek te vernietigen.

Met: Richard Burton, John Colicos, Clinton Greyn
Regie: Henry Hathaway



TREMORS 4: THE LEGEND BEGINS
Horrorkomedie
27 april

Nevada, 1889. Wanneers mijnwerkers in het afgelegen mijndorpje Rejection ten prooi vallen aan een onzichtbaar roofdier, besluit Hiram Gummer (Michael Gross), eigenaar van de mijn en overgrootvader van Burt Gummer uit de originele Tremors, dat het zo niet verder kan. Hij betaalt een huurling om de ondingen te elimineren voor ze zijn levenswerk vernietigen. Wat volgt is de bekende spetterende mix van spectaculaire special fx, hilarische humor en aardverschuivende horror. Als u wilt weten waar die gruwelijke zandwormen uit de originele horrorhit vandaan komen, dan mag u deze prequel onder geen beding missen.

Met: Michael Gross, Sara Botsford, Billy Drago
Regie: S.S. Wilson