:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paradiso >> RELEASEBERICHT: RELEASES APRIL 2004
RELEASEBERICHT: RELEASES APRIL 2004
Bron: Paradiso - Datum: 2004-03-24 - Geplaatst door: Werner
ARABIAN NIGHTS

Het laatste deel in Pasolini’s 'trilogie over het leven' bundelt enkele verhalen uit het legendeboek Duizend En Een Nacht. Il Fiore Delle Mille E Una Notte, de oorspronkelijke Italiaanse titel van Arabian Nights, gaat opnieuw over de liefde, de lust en de verschillen tussen man en vrouw. Maar ook over macht en dromen en wilskracht. Het centrale personage is een jonge man die verliefd wordt op een slavin. We krijgen ook het verhaal te zien van een man die op zijn huwelijksnacht kennismaakt met een knappe mysterieuze vrouw en het verhaal van een kerel die zijn geliefde wil bevrijden van een demon.

Prijs van de jury Cannes Film Festival
Cast: Ninetto Davoli, Franco Citti, Tessa Bouche, Margaret Clementi, Ines Pellegrini, Franco Merli, Francelise Noel
Regisseur: Pier Paolo Pasolini
Geluid: Mono
Ondertiteling: Nederlands
Gesproken taal: Italiaans
Format: 16:9
Discformat: DVD 5
Feature Length: ca. 125 min.
Releasedatum: 29 april 2004



DARK BLUE

April 1992. Er heersen grote sapnningen in Los Angeles. Rassenrellen barsten overal los. Het proces van de vier blanke politieagenten, waarbij de zwarte Rodney King in elkaar werd geslagen, laat Amerika verdeeld achter. In dit klimaat van latent geweld onderzoekt sergeant Eldon Perry (Kurt Russell) een moordzaak met een sterk racistische ondertoon. Maar de LAPD agent krijgt ook af te rekenen met zijn eigen demonen...

Met: Kurt Russell (Vanilla Sky), Brendan Gleeson (28 Days Later, M.I:2 ), Scott Speedman (Underworld), Michael Michele (Ali, TV series E.R.), Lolita Davidovich (Play It To The Bone), Ving Rhames (M.I.-3, Pulp Fiction).
Regisseur: Ron Shelton (Play It To The Bone), Geluid: Engels DTS 5.1, Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldratio: Widescreen 16:9 (2.35:1)
DVD type: DVD9
Speelduur: 118 min.
Releasedatum: 29 april 2004

Extra's:
• Featurettes
• Interviews with cast and director
• Trailer
• Also Available



KNIGHTCLUB

Uit noodzaak aanvaardt een jonge acteur een baantje als portier in een hippe nachtclub in het hartje van Los Angeles. Al snel leert hij de knepen van het vak van ervaren 'doorman' en in heel korte tijd groeit hij uit tot een van de beste van de stad. Maar het succes groeit hem te snel boven het hoofd. Hij verliest zijn vrienden en langzaam kwijnt hij weg in de gevaarlijke onderwereld, waar niemand te vertrouwen is... Spanning van begin tot eind in deze zinderende thriller die zich afspeelt in het nachtleven van Los Angeles. Met Lou Diamond Philips (Courage Under Fire) in een ijzersterke hoofdrol.

Genre: Drama/actie
Cast: Lou Diamond Philips (Courage Under Fire) , Lochlyn Munro (Freddy Vs. Jason, Scary Movie), Glenn Plummer (The Salton Sea), Andrew Divoff (Air Force One)
Regisseur: Russell Gannon
Geluid: English Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Beeldratio: 4:3 full frame (1.33)
DVD type: DVD5
Speelduur: 91 min.
Releasedatum: 29 april 2004

Extra's:
• Trailer
• Also Available



LOVE LISA

Wanneer zijn vrouw zelfmoord pleegt, stort de wereld van Wilson Joel in elkaar. Hij zoekt troost bij zijn schoonmoeder, maar wanneer Wilson weigert Liza's afscheidsbrief te openen, krijgt hij het deksel op de neus. UIteindelijk grijpt Wilson dan naar geestverruimende middelen. Dit tijdelijk geluk vindt hij niet in de gebruikelijke middelen zoals alcohol of drugs. neen, Wilson snuift benzine van modelvliegtuigjes en de wasem van jerrycans. Hij trekt op met lui die hun heil vinden in telegeleide modellen. Maar zijn eigen geluk valt in geen mijlen te bespeuren...

Winnaar van de Waldo Salt Screenwriting Award op het Sundance Film Festival in 2002
Genomineerd voor de Grand Jury Prize op het Sundance Film Festival in 2002
Genre: Drama Cast: Philip Seymour Hoffman (The 25th Hour, The Talented Mr. Ripley), Kathy Bates (About Schmidt, Primary Colors), Erika Alexander (Full Frontal)
Regisseur: Todd Louise
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Beeldratio: Widescreen 16:9 (2.35:1)
DVD type: DVD 5
Speelduur: 90 min.
Releasedatum: 29 april 2004

Extra's:
• Also Available



PLUMP FICTION

Jimmy en zijn partner Julius werken al een hele poos voor Montello, ιιn van de meest gevreesde misdaadbaronnen in Los Angeles. Wanneer Montello aan Jimmy vraagt om zijn vrouw Mimi mee uit te nemen, blijkt dat geen eenvoudige opdracht te zijn. Mimi is een sexy, mollige vrouw die verslaafd is aan lekker eten en uitgaan. Daarnaast krijgen Jimmy en Julius ook de opdracht om een routineklus te klaren. Ze moeten de gangsters elimineren die een speciale aktetas van Montello hebben gepikt, het koffertje aan hem terugbezorgen en hun premie opstrijken. Een fluitje van een cent of wat dacht je?

Genre: Comedy
Cast: Tommy Davidson (Booty Call, Ace Ventura When Nature Calls), Julie Brown (Earth Girls Are Easy), Sandra Bernhard (Wrongfully Accused)
Regisseur: Bob Koherr
Geluid: Engels Dolby Surround 2.0
Ondertitels: Nederlands
Beeldratio: 4:3 full frame
DVD type: DVD 5
Speelduur: 80 min.
Releasedatum: 29 april 2004



SECRETARY

Na een kort verblijf in een psychiatrische inrichting, keert de vinnige en intelligente Lee Holloway (Maggie Gyllenhaal) terug naar haar geboortestad in Florida. Ze aanvaardt een baan als secretaresse op het lokale advocatenkantoor en wordt stapelverliefd op haar baas, in wie ze de perfecte figuur ziet om haar te helpen bij haar zoektocht naar zichzelf. Dat ze daarbij ingewijd wordt in de wereld van kinky seks en sadomasochisme neemt ze er graag bij...

Winnaar van het Sundance Film Festival 2002 Special Jury Prize voor de originaliteit
Genomineerd voor een Golden Globe Award in 2003 Best Actress Maggie Gyllenhaal.

Met: James Spader (The Watcher, 2 Days in the Valley), Maggie Gyllenhaal (Donnie Darko, Adaptation), Jeremy Davies (Saving Private Ryan, Dogville), Lesley Ann Warren (Color Of Night, Delivering Milo)
Regie: Steven Shainberg
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Format: Widescreen 16:9
DVD type: DVD 9
Speelduur: 104 min.
Releasedatum: 29 april 2004

Extra's
• Interviews with cast and director
• B-Roll
• Theatrical Trailer
• Also Available



STEALING CANDY

Drie mislukte criminelen (waaronder rapper Coolio) beramen een plan om eindelijk voor het grote geld te gaan. Ze ontvoeren een populaire, knappe actrice en willen met haar een pornofilm maken om die via het internet uit te zenden. Maar de actrice is geen gemakkelijke dame en verbergt meer dan de ontvoerders vermoeden. Ze gebruikt alle mogelijke listen en manieren om aan het wakende oog van de kidnappers te ontsnappen, maar die zijn niet van plan om haar snel te laten gaan.

Genre: Thriller
Cast: Daniel Baldwin (Knight Moves, Vampires), Coolio (Judgment Day, Batman & Robin), Alex MacArthur (Conspiracy Theory, Kiss The Girls), Jenya Lano (S.W.A.T., Blade)
Regisseur: Mark L. Lester (Showdown In Little Tokyo, Commando)
Geluid: Engels Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Format: 4:3 full frame
DVD type: DVD 5
Speelduur: 84 min.
Releasedatum: 29 april 2004

Extra's
• Trailer
• Also Available

UIT HET ARCHIEF