:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> RELEASEBERICHT: NIEUWE MUZIEKDVD'S
RELEASEBERICHT: NIEUWE MUZIEKDVD'S
Bron: Video Film/Express - Datum: 2001-10-20 - Geplaatst door: Serge
Een herfstoffensief. Zo kun je de worp aan muziek-DVD's die Video/Film Express de komende dagen op de markt zet wel betitelen. Een breed repertoire met heel veel grote namen:

Stop making sense
Zojuist heeft de lang verwachte release plaats gevonden van de 'new print, digitally remixed and remastered 15th anniversary rerelease' van deze indrukwekkende live-registratie van Talking Heads door topregisseur Jonathan Demme (Philadelphia, Silence of the lambs etc.). Stop making sense is in 1984 samengesteld uit opnamen van drie verschillende concerten, waarin de brille en het genie van groepsleider en componist David Byrne riant tot hun recht komen. De niet minder getalenteerde Demme wist dat alles door een doordachte cameravoering en een ingenieuze montage in hypnotiserende beelden te vatten en zo een van de allerbeste rockfilms uit de geschiedenis te maken. Nu voor DVD nog eens extra opgepoetst!

Dolby Digital 2.0 en 5.1, 5.1 studio Mix - 16:9 widescreen - 88 minuten - Regie: Jonathan Demme - Extra features: bioscooptrailer, biografie


An all-star tribute to Brian Wilson
Die Amerikanen maken er wel een heftige happening van als ze met 'wat grote namen' aan de slag gaan. We zagen dat recent bij het benefietgala voor de slachtoffers van '11 september' en deze DVD is er ook weer een imposant voorbeeld van. Een greep uit het programma: Paul Simon zingt Surfer girl, Carly Simon, Jimmy Webb en David Crosby doen samen In my room, Elton John zingt samen met Brian Wilson Wouldn't it be nice, Billy Joel zing Don't worry baby, Brian Wilson zingt Barbara Ann en de hiervoor genoemde artiesten plus Aimee Mann, Wilson Phillips, The Go-go's, Cameron Crowe, Michel Penn, Matthew Sweet en Ricky Martin doen het koor daarbij (Carly Simon, Billy Joel en Elton John samen achter één microfoon!). Een prachtig eerbetoon aan de door velen als geniaal bestempelde Brian Wilson, in maart van dit jaar uitgevoerd in Radio City Music Hall in New York en in juli in de Verenigde Staten op televisie uitgezonden. DVD-release in Nederland: 5 november.

Dolby Digital 2.0 en 5.1, DTS 5.1 - 16:9 widescreen - 96 minuten (exclusief extra's) - Extra features: fotogalerij, bonus track Do it again, interviews met o.a. Brian Wilson, David Crosby, Jane Wiedlin, Phil Ramone, George Martin, Elton John en Matthew Sweet


Ringo Starr and his all-starr band - So far
Nog zo'n celebrity-happening. Twaalf jaar toerde Ringo Starr tot nu toe met een hele zooi muzikale vrienden de wereld rond en uit de vele videoregistraties die daarvan zijn gemaakt is nu deze feestelijke compilatie gemaakt. Wie er zo al meedoen? Rick Danko, Levon Helm, Joe Walsh, Zak Starkey, Felix Cavaliere, Todd Rundgren, Randy Bachman, Nils Lofgren, Jim Keltner, Clarence Clemons, Dr. John, Timothy B. Schmidt, Simon Kirke, Dave Edmunds, Peter Frampton, Billy Preston, John Entwistle, Jack Bruce en Gary Brooker bijvoorbeeld! En dat leidt tot af en toe prachtige staaltjes, zoals Sunshine of your love met Frampton en Bruce in een muzikaal duel. Een feest der herkenning met recht-voor-z'n-raap popmuziek, uitgevoerd door musici die er allemaal verdomd veel zin in hebben.

Dolby Digital 5.1, DTS 5.1 - 93 minuten - Extra features: bonus track (alternate version) Yellow submarine


Jazz Central featuring Roberta Flack
Roberta Flack in het bekende Amerikaanse tv-programma Jazz Central. Tien songs voert ze uit, waaronder Killing me softly with his song, The first time ever I saw your face, The thrill is gone en haar bekende, eigenzinnige uitvoering van Sweet Georgia Brown.

Dolby Digital 2.0 en 5.1, DTS 5.1 - 57 minuten - Geen extra features


Jazz Central featuring Herbie Hancock
Ook weer een aflevering van het programma Jazz Central. Nu met een optreden van één uur en drie kwartier van Herbie Hancock. Negen stukken speelt hij met z'n groep, onder meer St. Louis Blues, Here come da honey man, One finger snap en Cantaloupe Island.

Dolby Digital 2.0 en 5.1, DTS 5.1 - 105 minuten - Extra feature: interview met Hancock (10 minuten)


Mötley Crüe - Lewd, crued & tattooed
Concertregistratie van de Maximum Rock toernee rond de release van het album New tattoo, halverwege vorig jaar. Vijf kwartier heftige rock, dus en een DVD-menu met een 'lekker bloot wijf' en een interessant pakket extra's. Zestien songs.

Dolby Digital 2.0 en 5.1 - 76 minuten (exclusief de extra's) - Extra features: fotogalerij, bonus audio only track Nobody knows, videoclip Hell on high heels (4 minuten), behind the scenes (9 minuten) , the making of New tattoo (7 minuten), de autobiografie Get the dirt, weblinks


Music in high places: Brian McKnight
De derde release in de opvallende serie Music in high places. Nu met zanger, muzikant, componist, producer Brian McKnight die allerlei prachtige plekken in Brazilië bezoekt en temidden van de lokale bevolking akoestisch 'zijn ding' doet. Dat levert mooie televisie op, die op DVD fantastisch tot z'n recht. Ook al omdat het pakket extra features in deze serie zeer interessant is. Zo kan men bijvoorbeeld ook alleen de delen afspelen waarin wordt gemusiceerd (McKnight brengt achttien songs) en de toeristische beelden overslaan.

Dolby Digital 2.0 en 5.1 - 53 minuten (exclusief de extra's) - Extra features: een compilatie van 7 minuten, een reisimpressie (4 minuten), promospot, toeristische achtergrondinfo (2 minuten), just the music, biografie, interview met McKnight (31 minuten)


Yes at the House of Blues
Zestien werkjes van de oudgedienden van Yes, waaronder veel nieuw werk maar ook klassiekers als Roundabout en Yours is no disgrace. Een optreden van bijna twee uur dat aantoont dat de glans er nog lang niet af is bij deze formatie. Bij de extra's valt de videoclip op van bijna tien minuten van Homeworld: prachtige computeranimaties.

Dolby Digital 2.0 en 5.1 - 112 minuten (exclusief de extra's) - Extra features: fotogalerij, Homeworld 5.1 remix of album version met videoclip van 9.40 minuten, the making of The Ladder met interviews met de groepsleden en studio-opnamen (12,5 minuut), weblinks


Electric Light Orchestra: Zoom tour live
Op 5 november brengt Video/Film Express de registratie uit van een concert dat Jeff Lynnne en zijn mannen en vrouwen eerder dit jaar gaven in de CBS Studio's in Los Angeles. Met Richard Tandy (keyboards), Mark Mann (gitaar en keyboards), Gregg Bissonette (drums), Rosie Vela (zang) en de cellistes Sarah O'Brien en Peggy Baldwin geeft Lynne het beste dat in hem zit. En dat is veel, zoals de bombast minnende muziekliefhebber al jaren weet. Uiteraard komt veel werk van het nieuwe album Zoom langs, maar er wordt ook rijkelijk geput uit het standaardwerk van ELO. In totaal worden maar liefst 23 songs uitgevoerd.

Dolby Digital 5.1, DTS - 98 minuten - Extra feature: Interview met Jeff Lynne


MTV 20 - Pop
De tweede in de serie van 3 DVD's die gewijd is aan het 20-jarig bestaan van MTV. Nu met 15 spraakmakende videoclips van Gary Numan (Cars) via de Thompson Twins (Hold me now) en Lisa Stansfield (All around the world) tot de Semisonics (Closing time).

Dolby Digital 2.0 en 5.1 - 71 minuten - Extra features: biografieën en discografieën, optioneel in beeld en te bedienen via de afstandsbediening: de bekende MTV-trivia over de betreffende artiesten en clips



Later dit jaar
Met dit heftige herfstoffensief is het jaar nog niet gedaan voor Video/Film Express. Zo staat voor 19 november weer een tribute-programma op de rol. Deze keer gaat het om een Engelse productie: A tribute to Burt Bacharach & Hal David met medewerking van o.a. Petula Clark, Dionne Warwick, Lynden David Hall, Elvis Costello, Edwin Starr, Paul Carrack en Sacha Distel.

Op dezelfde datum komt de maar liefst twee uur een een kwartier durende registratie uit van een concert dat Cheap Trick in augustus 1999 in Rockford, Illinois gaf ter gelegenheid van hun 25-jarig jubileum: Silver. Naast de 30 songs die de heren ten beste geven bevat de DVD nog tal van interessante extra's.

Sugar Ray is het middelpunt van een nieuwe aflevering van Music in high places op 19 november en dan verschijnen ook Los Super Seven: Live, MTV 20 - Rock en DVD's van Freddie Jackson en Brenda Russell. Het nieuwe jaar wordt op 21 januari feestelijk ingezet met de release van Brian Setzer live in Japan.


Recent nieuws van dezelfde bron