:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> PERSBERICHT: RELEASES JULI 2004
PERSBERICHT: RELEASES JULI 2004
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2004-06-01 - Geplaatst door: Werner
GOTHIKA
Release DVD KOOP: 22 juli 2004; Release DVD HUUR: 20 juli 2004
Indringende psychothriller die je niet meer los laat.

Synopsis
Onder een constante zinderende spanning en met adembenemende momenten laat de film Gothika je vanaf het eerste moment niet meer los. De thriller met onder meer Halle Berry, Penélope Cruz en Robert Downey Jr. speelt zich af in een vrouwengevangenis en bewandelt een flinterdunne lijn tussen waan en werkelijkheid. Extra’s bestaan onder meer uit audiocommentaar van director Mathieu Kassovitz en de Limp Bizkit music video.

De psychiater dr. Miranda Grey (oscarwinnares Halle Berry) is een expert in het beoordelen en behandelen van gevaarlijke, psychotische patiënten binnen de "Woodward Vrouwen Inrichting", waaronder ook de charismatische moordenares Chloe (Penélope Cruz). Miranda's man (Charles S. Dutton) is hoofd van de psychiatrische afdeling. Haar comfortabele leven maakt plotsklaps plaats voor een afschuwelijke nachtmerrie. Op weg naar huis rijdt de psychiater in een hevig noodweer bijna een meisje aan dat uit het niets verschijnt en vlak daarna tot zelfontbranding overgaat. Bijgekomen uit de daaropvolgende black-out ontdekt de psychiater dat ze is opgesloten in haar eigen inrichting, beschuldigd van moord op haar echtgenoot. Het hopeloze van haar situatie wordt onderstreept door kille gevangenisbeelden, koud neonlicht en bloederige visioenen. Miranda herinnert zich niets van de betreffende gruwelnacht, ze heeft alleen korte waanbeelden van het meisje. Steun van haar collega's, waaronder Dr. Peter Graham (Robert Downey jr.), krijgt Miranda niet. Haar bewering onschuldig te zijn, wordt door hen slechts gezien als het begin van totale gekte. De lijn tussen waan en werkelijkheid in dit indringende psychodrama blijkt flinterdun.

Regisseur: MATHIEU KASSOVITZ (Les Rivières Pourpres (Crimson Rivers),Assassins)
Acteurs: HALLE BERRY (Die Another Day, X-Men, X-Men 2, The Flintstones), PENÉLOPE CRUZ (All the Pretty Horses, Captain Corelli's Mandolin, Vanilla Sky), ROBERT DOWNEY JR (Bowfinger, Black & White, Natural Born Killers, Ally McBeal (TV))
Genre: Thriller, horror
Duur: Ongev. 95 minuten

Extra op DVD
• Audiocommentaar van director Mathieu Kassovitz en director of photography Matthew Libatique
• Limp Bizkit music videoTHE MISSING
Release DVD KOOP: 22 juli 2004; Release DVD HUUR: 6 juli 2004
Een spannend en spectaculair actie-avontuur met een sterke Cate Blanchett en een immer coole Tommy Lee Jones

Synopsis
De nuchtere Cate Blanchett past perfect in de rol van Maggie, een taaie pionierster die op het einde van de 19de eeuw een leven wil opbouwen voor haar twee dochters op een ranch in New Mexico. Op een avond krijgt Maggie onverwacht bezoek van een blanke man die eruit ziet als een indiaan. Het is haar vader (Tommy Lee Jones) die ze haat omdat hij haar moeder achterliet om bij de Apaches te gaan leven. Wanneer Maggies oudste dochter Lily (Evan Rachel Wood van Thirteen) echter ontvoerd wordt door een indiaanse psychopaat, zal ze toch een beroep moeten doen op haar vader om Lily levend terug te vinden. Ze beginnen samen aan een avontuur dat hen zowel fysisch als psychisch zal uitputten maar ook rijker maken. Vader en dochter ontdekken elkaars zwakke en sterke kanten terwijl ze het spannende gevecht aangaan tegen de boosaardige indiaan. Ze moeten kost wat kost Lily terugvinden voordat ze de Mexicaanse grens bereiken, want daar worden de gekidnapte meisjes verkocht en zijn ze onherroepelijk verloren. Onderweg worden ze geconfronteerd met de gruwel waartoe de gestoorde Apache - die daarenboven aan hekserij doet - in staat is. De spectaculaire achtervolging speelt zich af tegen het indringende decor van New Mexico met woeste ravijnen, kolkende rivieren en desolate woestenij. Regisseur Ron Howard (die al tal van Oscars in de wacht sleepte met o.a. Beautiful Mind, Apollo 13) slaagt erin een meeslepende film te maken met een goede mix tussen actie, spektakel en emotie, gedragen door sterke acteurs tegen een schitterend gefilmd landschap!

Regisseur: RON HOWARD (A Beautiful Mind, The Grinch, Far and Away, Apollo 13)
Acteurs: TOMMY LEE JONES (MIB, MIIB, U.S. Marshals, Natural Born Killers, Volcano), CATE BLANCHETT (Lord of the Rings 1-2 en 3, The Talented Mr. Ripley), VAL KILMER (The Saint, Top Gun, Pollock, Alexander), AARON ECKHART (Suspect Zero, Erin Brockovich, The Pledge)
Genre: Actie, drama, avontuur
Duur: Ongev. 135 minuten

Extra op DVD:
• Alternatieve eindes: 1. "De lange versie" en 2 "Take me home"
• Verwijderde scènes
• Documentaires, Ron Howard over: "Home Movies", "Editing", The Filmmaking Process", "His Love for Westerns" en "Conventions of Westerns"
• Bloopers
• Fotogalerie: 50 foto's van de cast, 42 productiefoto's en 50 locatiefoto's
• Korte filmpjes: "The Deed of Daring Do", "Cards, Cards, Guns, Gore and Death" en "Old Paint"THE SHIELD SEIZOEN 2
Release DVD KOOP: 22 juli 2004
Een spannende politieserie in een wereld vol dubbele moraal

Synopsis
The Shield is geen gewone politieserie, maar een internationale topserie die breekt met de bekende formule van zijn genre. De serie is in 2002 door Amerikaanse critici uitgeroepen tot ‘best new drama’. In 2003 deed de serie het nog beter want toen ging The Shield aan de haal met twee Golden Globes. De verhaallijn speelt in Los Angeles in een wereld waar de grens tussen goed en kwaad gemakkelijk wordt overschreden. Rode draad is de spanning tussen een groep zeer bekwame maar corrupte agenten en hun commandant die worstelt met de vraag of hij ze nu moet laten oppakken of zijn eigen carrière voor moet laten gaan. The Shield – Season 2 is vanaf 22 juli te koop op DVD met audiocommentaar door Shawn Ryan als één van de extra’s.

Detective Vic Mackey geeft leiding aan een team agenten dat zeer succesvol is in het bestrijden van misdaad. De agenten werken alleen wel volgens hun eigen regels, op zeer controversiële wijze en ze schuwen een keiharde aanpak niet. Commandant David Aceveda, het jongste districtshoofd, is niet blij met de werkwijze van Mackay en ziet hem liever gaan dan komen. De goede resultaten van het team en de invloedrijke vrienden van Mackay maken het commandant Aceveda moeilijk stappen te ondernemen.

The Shield - Season 2 wordt uitgegeven als 4 disc DVD voor Retail.

Regisseur: SHAWN RYAN (Angel (TV))
Acteurs: MICHAEL CHIKLIS (The Three Stooges (TV), The Commish (TV)), BENITO MARTINEZ (Outbreak, Romeo and Juliet), KENNY JOHNSON (Pensacola Wings of Gold (TV), Blade)
Genre: Actie, misdaad

Extra op DVD:
• Audiocommentaar door Shawn Ryan
• Tal van verwijderde scènes
• Scene deconstruction: sound effects, muziek
• Teaser: seizoen 3

EDIT: U weet dat The Shield - Season 2 vanaf 22 juli te koop is op DVD in een fraaie digipack met audiocommentaar door Shawn Ryan als één van de extra's maar wist u ook dat The Shield 3 volgt later dit jaar? En dat deze spannende TV-serie zeer terecht volgende Awards op zijn palmares heeft:
• 2002 Emmy Award: Outstanding Lead Actor in Drama Series Michael Chiklis
• 2003 Golden Globe: Best Performance by an Actor in a Television Series - Drama: Michael Chiklis; Best Television Series
• 2004 Golden Satellite Award: Best Performance by an Actor in a Series, Drama: Michael Chiklis; Best Performance by an Actress in a Series, Drama: CCH Pounder; Best Television Series, Drama
• 2003 Golden Satellite Award: Best Performance by an Actress in a Series, Drama: CCH Pounder
CIRQUE DU SOLEIL - BOX
Release DVD KOOP: 22 juli 2004

Naar aanleiding van de voorstellingen van Dralion in Antwerpen (vanaf 12/08) brengt CTHE opnieuw de prachtige verzamelbox van Cirque du Soleil uit met 4 DVD's met
• Varekai
• Quidam
• Saltimbanco
• DralionWorden nog verder verwacht in juli:
• Marooned (koop 8 juli)
• Once Upon a Time in Mexico (aka Desperado 2) (huur 20 juli)
• Passionada (huur 6 juli, koop 22 juli)
• Starsky & Hutch - Season 2 (koop 22 juli)
• Terminator 3 + Bad Boys II (koop 8 juli)
• The Golden Games (koop 22 juli)
• The Horsemen (koop 22 juli)