:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: COLD CREEK MANOR, FACE OF TERROR EN SEABISCUIT
PERSBERICHT: COLD CREEK MANOR, FACE OF TERROR EN SEABISCUIT
Bron: Buena Vista - Datum: 2004-06-14 - Geplaatst door: Werner
Touchstone Home Entertainment presenteert

COLD CREEK MANOR
What secrets live in your house?
Te huur op DVD vanaf 29 juni 2004
Te koop op DVD vanaf 25 augustus 2004

Om te ontsnappen aan de stress van het stadsleven beslissen Cooper Tilson (DENNIS QUAID) en zijn vrouw Leah (SHARON STONE) om te verhuizen naar het platteland. Al snel gaan ze met hun kinderen op zoek naar het huis van hun dromen en vinden een in beslag genomen, bouwvallig herenhuis ergens in de staat New York. Gefascineerd door het gebouw en zijn ligging in Cold Creek beslissen ze het te kopen. Ze installeren zich en beginnen aan de opknapwerken. Alles verloopt goed tot op de dag waarop ze Dale Massie, de voormalige eigenaar van het landgoed, leren kennen. Net uit de gevangenis gekomen heeft deze maar één doel voor ogen : zijn eigendom terug opeisen. Wanneer zich hierop een reeks schrikwekkende incidenten voordoen, ziet de familie Cooper zich genoodzaakt het verleden van hun nieuwe eigendom te onderzoeken. Ze ontdekken zo dat er een duister geheim in schuilt...

Cold Creek Manor op DVD:

Met: Sharon Stone (Casino, Basic Instinct) en Dennis Quaid (Traffic)
Distributeur: Touchstone Home Entertainment
Genre: Thriller
Speelduur: 114 minuten
Vanaf 12 jaar.
Taalkeuze: Dolby Surround 2.0: Frans; Dolby Digital 5.1: Engels
Ondertiteling : Nederlands / Engels / Engels voor Doven en Slechthorenden / Frans
Technische Specificaties : 1.85:1 / 16x9

Bonus:
• Coopers documentaire
• Spelregels voor dit filmgenre
• gesproken toelichting met regisseur Mike Figgis
• niet eerder vertoonde scènes en alternatieve eindes



FACE OF TERROR
Te huur op DVD vanaf 15 juni 2004

Een enorme explosie vernietigt een gebouw in Barcelona. De politie gaat ervan uit dat de aanslag is gepleegd door een terroristische groepering die wordt geleid door Saleem Baddad. Deze groepering gebruikt onschuldige jonge vrouwen om hun doel te bereiken. Zonder dat de vrouwen het weten, dragen ze explosieven met zich mee om zo Amerikaanse instellingen op te blazen.
Wanneer Nick Harper, een politieagent uit L.A., in contact probeert te komen met zijn 17-jarige zus Faith, een veelbelovend model dat in Barcelona werkt, komt hij erachter dat ze is verdwenen. Vastbesloten haar te vinden vliegt hij naar Barcelona en volgt haar spoor door de galmourwereld van topmodellen. Nick wordt in een hinderlaag gelokt en er volgt een race tegen de klok met heftige vuurgevechten en bloedstollende achtervolgingen door de drukke straten van Barcelona.

Face Of Terror op huurDVD:
DistributeurL Hollywood Pictures Home Entertainment
Genre: actie
Speelduur: 95 minuten.
Keuring: 12 jaar.
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Technische specificaties: 1.78:1 / 16 x 9




Spyglass Entertainment, Universal Pictures, Dreamworks Pictures en Touchstone Home Entertainment presenteren

SEABISCUIT
The true story of a long shot who became a legend
Te huur op DVD vanaf 6 juli 2004

Seabiscuit is het waargebeurde verhaal van een verbond tussen een dakloze jockey, een miljonair, een werkloze cowboy en een paard, Seabiscuit genaamd.
In de jaren 30 is de voormalige fietsenmaker Charles Howard (JEFF BRIDGES) miljonair geworden door het introduceren van auto’s in het westen van de United States. Maar in 1936, wanhopig door het dodelijke ongeval van zijn zoon, zoekt hij een nieuwe passie, een nieuwe uitdaging om zijn zorgen te vergeten. Op die manier ontdekt hij Seabiscuit, een klein paard met een neerslachtige houding en een onuitstaanbaar karakter. Ondanks zijn miserabele carrière als renpaard valt Charles voor Seabiscuit... Om de verborgen talenten van zijn rijdier te ontwikkelen, dient de miljonair nog een gedreven trainer te vinden. Zo ontmoet hij Tom Smith (CHRIS COOPER), een wat vreemde oud-cowboy die in de openlucht naast een paard slaapt om het te kunnen verzorgen. Overtuigd door de mysterieuze relatie die de man onderhoudt met paarden beslist Charles hem aan te werven als trainer van Seabiscuit. Het enige dat nog ontbreekt om aan wedstrijden deel te nemen is een jockey. Tom ontmoet een jongeman waarvan het karakter overeenstemt met dat van het paard, Johnny "Red" Pollard (TOBEY MAGUIRE). Sinds de beurscrash die zijn familie heeft geruïneerd, schuimt deze ongelukkige jockey de stallen en de boxringen af om te overleven.
Binnenkort zal het geduld, de moed en de motivatie van de drie lotgenoten beloond worden: Seabiscuit groeit uit als één van de "grootste" tegenstanders van de meest beruchte renpaarden.

Dit verhaal, gebaseerd op waargebeurde feiten, vertelt hoe in crisistijden een Amerikaanse droom tot vervulling kwam. Seabiscuit werd een levend symbool van deze droom. Het paard inspireerde Laura Hillenbrand voor haar in 2001 verschenen roman Seabiscuit, An American Legend die wekenlang nummer 1 van de bestsellers is geweest.

Met in de hoofdrollen:
De gerenomeerde Amerikaanse acteur, Tobey Maguire (Johnny "Red" Pollard) is vandaag bekend bij het grote publiek dankzij zijn rol in Spider-Man waarvan momenteel de opnames lopen voor het langverwachte tweede deel. Maar zijn carrière bevat ook prestaties in verschillende andere genres waarbij hij o.a. speelde aan de zijde van Edward Norton in The 25th Hour van Spike Lee, in Deconstructing Harry van Woody Allen en hij zijn stem leende voor de komedie Cats and Dogs.

Jeff Bridges (Charles Howard) won zijn eerste Oscar in 1971 voor zijn bijrol in The Last Picture Show aan de zijde van Cybill Shepard. Vervolgens werd hij meermaals genomineerd voor verschillende prijzen voor: Thunderbolt and Lightfoot, Starman en meer recent, The Contender met Gary Oldman en Joan Allen. In de loop van zijn carrière heeft Jeff Bridges bewezen verschillende genres aan te kunnen, in bijvoorbeeld, het vreemde Fisher King met Robin Williams, The Fabulous Baker Boys waarin hij aan de zijde van zijn broer en Michelle Pfeiffer speelt, de cultfilm van de Coen brothers The Big Lebowski,...

Geproduceerd, aangepast en gerealiseerd door Gary Ross (Big, Pleasantville,...) naar de roman van Laura Hillenbrand Seabiscuit, An American Legend.

Seabiscuit op DVD:
Distributeurs: Spyglass Entertainment, Universal Pictures, Dreamworks Pictures en Touchstone Home Entertainment
Speelduur: 134 minutes
vanaf 6 jaar.
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Engels / Frans; Dolby DTS: Frans
Ondertiteling: Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans / Nederlands / Hebreeuws / Bulgaars
Technische specificaties: 2.35:1 / 16x9.

Bonusmateriaal:
• Toelichting bij de film van regisseur Gary Ross en filmmaker Steven Soderbergh
• De legende komt tot leven : achtergrondreportage van Seabiscuit "The making of"
• Analyse van een filmfragment
• De match van 1938: Seabiscuit tegen War Admiral