:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Indies Home Entertainment >> RELEASEBERICHT: RELEASES DECEMBER
RELEASEBERICHT: RELEASES DECEMBER
Bron: Indies Home Entertainment - Datum: 2001-11-05 - Geplaatst door: Serge
DRIFTWOOD
He owed her his life… She'd do anything to keep it.

Synopsis:
Wanneer Sarah, een Franse beeldhouwster, een drenkeling op een verlaten strand aantreft, neemt ze hem in huis en verzorgt hem. De man herstelt snel, maar weet niet meer wie hij is en wat er is gebeurd. Geboeid door de knappe vreemdeling, verzint Sarah allerlei leugens om hem bij zich te houden. Terwijl een liefdesrelatie opbloeit tussen de twee, ontdekt de man langzamerhand Sarah's problematische verleden en onzekerheden. Met haar pogingen om hem te verhinderen te vertrekken, verstikt ze hem steeds meer en hij bedenkt een vluchtplan. Teleurgesteld en gekweld door verlatingsangst zoekt Sarah haar toevlucht in wanhoopsdaden.

Regie: Ronan O'Leary
Cast: James Spader (The Watcher, Wolf, Crash), Anne Brochet
Genre: Thriller
Speelduur: ?? minuten
Releasedatum: 18-12-01 op koopdvd

Specificaties DVD:
Extra's: Nog niet bekend
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: Nog niet bekend
Geluid: Nog niet bekend

REVOLUTION
The war that won a nation its freedom, a woman her destiny, a young man his independence, and a father his son's love.

Synopsis:
Het is 4 juli 1776. Amerika is in handen van wereldgrootmacht Engeland, maar probeert zich middels een Onafhankelijkheidsverklaring te bevrijden van het juk van de Engelse overheersing. Een zware strijd ontbrandt tussen het goed georganiseerde en getrainde Engelse leger en de rebellen, mannen uit de werkende klasse die een provisorisch leger vormen. Wanneer handelaar Tom Dobb (Al Pacino) zijn zoon Ned even uit het oog verliest in New York, blijkt hij zich bij de rebellen te hebben aangesloten. Tom volgt dit voorbeeld uit liefde voor zijn zoon. In de frontlinie van de oorlog ontmoeten ze Daisy (Nastassja Kinski), een vrouw die zich ondanks haar rijkdom vanuit idealistische overwegingen inzet om het leger te helpen en van voedsel te voorzien. Langzaam lijkt er iets moois op te bloeien tussen Tom en Daisy. Dan wordt Ned ontvoerd door sergeant majoor Peasy (Donald Sutherland), maar Tom slaagt erin zijn zoon uit vijandelijke handen te redden. Gescheiden van elkaar proberen Tom en Daisy ieder hun steentje bij te dragen aan de moeizame en gevaarlijke onafhankelijkheidsstrijd. Wanneer het Vrije Amerika een feit is, is het tijd voor Tom om zijn zoon los te laten en op zoek te gaan naar Daisy.

Regie: Hugh Hudson (I Dreamed of Africa, Chariots of Fire)
Cast: Al Pacino (The Insider, The Devil's advocate, Scent of a woman, The Godfather), Donald Sutherland (A Time to Kill, Outbreak, Shadow Conspiracy, Space Cowboys Nastassja Kinski (Terminal Velocity, One Night Stand)
Genre: Nog niet bekend
Speelduur: 125 minuten
Releasedatum: 18-12-01 op koopDVD

Specificaties DVD:
Extra's: Nog niet bekend
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: Nog niet bekend
Geluid: Nog niet bekend

STORMY MONDAY
The most dangerous choices are made with the heart.

Synopsis:
Het enige dat de nietsontziende Amerikaanse projectontwikkelaar Cosmo in de weg staat bij het realiseren van zijn volgende project, is de Key Club. Wanneer Brendan, de nieuwe conciërge van de club, hoort dat Cosmo twee zwaargewichten heeft ingehuurd om zijn baas Finney te dwingen zich gewonnen te geven, speelt hij deze informatie door en weet Finney zijn vijanden uit te schakelen. Al snel raakt Brendan verder betrokken bij het vuile spel tussen Cosmo en Finney. Als Brendan verliefd wordt op Kate, die Cosmo's minnares is en hij uit zelfverdediging één van Cosmo's mannen neerschiet, moet hij vluchten. Cosmo en Finney, die inmiddels een deal met elkaar hebben gesloten over de club, openen de jacht op Brendan en Kate.

Regie: Mike Figgis (Leaving Las Vegas, One Night Stand, The Browning Version) Cast: Tommy Lee Jones (Men in Blak, The Fugitive, JFK), Sting (Lock, Stock and Two Smoking Barrels), Melanie Griffith (Lolita, Another Day in Paradise), Sean Bean (Ronin, Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring)
Genre: Thriller
Speelduur: 93 minuten
Releasedatum: 18-12-01 op koopdvd

Specificaties DVD:
Extra's: Nog niet bekend
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: Nog niet bekend
Geluid: Nog niet bekend




* WOODY ALLEN BOX *
5 Toptitels op DVD Deconstructing Harry, Celebrity, Small Time Crooks, Sweet and Lowdown en, als bonus, Wild Man Blues in een mooi uitgevoerde box voor filmliefhebbers in het algemeen en voor fans van van Woody Allen in het bijzonder.

DECONSTRUCTING HARRY
Sterke komedie met een indrukwekkende cast. Als iedereen zich tegen hem lijkt te keren probeert een beroemde schrijver weer grip op zijn chaotische leven te krijgen.

Synopsis:
De beroemde schrijver Harry Block (Woody Allen) kan geen letter meer op papier krijgen. Zijn leven is een aaneenschakeling van onvoorstelbare neurotische, chaotische en erotische avonturen. Met een hang naar drank, verslaafd aan kalmeringsmiddelen en achtervolgd door zijn psychiater, laat hij zich bij het schrijven vooral inspireren door zijn eigen leven, waarmee hij zich de woede van zijn naasten op de hals haalt. Zo dreigt zijn maîtresse Lucie hem te vermoorden en zijn tweede echtgenote heeft hem de bons gegeven na een affaire met haar patiënte... Langzamerhand lijkt het alsof iedereen zich tegen hem keert. De personages uit de roman roepen de auteur ter verantwoording en lezen hem de les. Zelfs de duivel, in de hoedanigheid van zijn oude vriend Lenny, blijft niet achter. En terwijl heden en verleden, fantasie en werkelijkheid, nauwelijks meer van elkaar te onderscheiden zijn, doet Harry zijn uiterste best grip te krijgen op zijn eigen leven….

Regie: Woody Allen
Cast: Demi Moore, Robin Williams, Elizabeth Shue, Woody Allen, Kirstie Alley, Billy Crystal
Genre: Komedie
Speelduur: 96 minuten
Releasedatum: 18-12-01 op koopdvd in de Woody Allen box

Specificaties DVD:
Extra's: Trailer, Photo gallery, Biographies
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3 kleur
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0

CELEBRITY
Een grappige kijk op mensen die alles doen om beroemd te worden… of te blijven.

Synopsis:
New York. Lee Simon (Kenneth Branagh) is een weinig succesvol journalist die een filmscript aan het schrijven is. Hij is ervan overtuigd dat als dit script verfilmd wordt, de film een absoluut doorslaand succes zal worden. Om de juiste persoon te interesseren voor het script probeert hij een voet tussen de deur te krijgen bij de "rich and famous". Na de scheiding van zijn vrouw Robin (Judy Davis) leert hij vele beroemdheden kennen en ondertussen versiert hij een hele reeks vrouwen (Famke Janssen, Melanie Griffith, Winona Ryder, Charlize Theron). Maar het is niet zo makkelijk als het lijkt. Iedere keer als hij succes denkt te hebben, wordt hij toch weer verslagen. Ondertussen ontmoet Robin de gewilde TV producent Tony Gardella, waardoor zij ook in de wereld van celebrities terechtkomt.

Regie: Woody Allen
Cast: Kenneth Branagh, Judy Davis, Leonardo DiCaprio, Famke Janssen, Winona Ryder, Charlize Theron
Genre: Komedie
Speelduur: 114 minuten
Releasedatum: 18-12-01 op koopdvd in de Woody Allen box

Specificaties DVD:
Extra's: Biographies, Photo gallery, Trailer
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3 zwart/wit
Geluid: Dolby Digital 5.1

SMALL TIME CROOKS
They took a bite out of crime…

Synopsis:
Het is de droom van ex-gevangene Ray Winkler en zijn vrouw Frenchy (Tracey Ullman) om zo snel mogelijk stinkend rijk te worden zodat ze naar Florida kunnen verhuizen om daar de rest van hun leven niets te doen. En ze hebben een plan… Samen met een paar vrienden huren ze een oude winkel, vlak naast een grote bank om vanuit de kelder een tunnel te graven naar de kluis van de bank. Als dekmantel begint Frenchy in de winkel koekjes te verkopen. Het graafwerk verloopt verre van soepel en hun droom lijkt niet te worden verwezenlijkt totdat, uit een onverwachte hoek, het geld met bakken binnenstroomt. De levenslessen van de bekakte kunsthandelaar David (Hugh Grant, "Notting Hill", "Four Weddings and a Funeral"), de intelligente grappen en de vlijmscherpe dialogen zijn een garantie voor een avondje filmplezier.

Regie: Woody Allen (Sweet and Lowdown, Mighty Aphrodite, Bullets over Broadway)
Cast: Woody Allen (Manhattan, Annie Hall, Husbands and Wives), Tracey Ullman (The Tracey Ullman Show, Bullets over Broadway), Hugh Grant (Four Weddings and a Funural, Notting Hill, Mickey Blue Eyes)
Genre: Komedie
Speelduur: 95 minuten
Releasedatum: 18-12-01 op koopdvd zowel apart als in de Woody Allen box

Specificaties DVD:
Extra's: Trailer, TV spots, Photo gallery, Biographies
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 anamorphic. kleur
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0

SWEET AND LOWDOWN
Prachtig geacteerde komedie met Sean Penn als jazzgitarist Emmett Ray.

Synopsis:
Deze komische film is gebaseerd op het leven van jazzgitarist Emmett Ray (Sean Penn). De legendarische Ray was een onverantwoordelijke, met geld smijtende, arrogante, onuitstaanbare dronkelap, maar ondanks alles de beste gitarist ter wereld. We volgen het leven van Ray. Zijn bizarre hobby's als het schieten op ratten en het staren naar voorbij razende treinen. Zijn dromen over eeuwige roem en bakken met geld, zijn passie voor Blanche (Uma Thurman) en zijn vreemde obsessie voor de veel bekendere jazzgitarist Django Reinhardt. Deze bijzondere film heeft niet voor niets twee Oscarnominaties® gekregen. Een voor de beste mannelijke hoofdrol (Sean Penn) en een voor de beste vrouwelijke bijrol (Samantha Morton).

Regie: Woody Allen (Small Time Crooks, Mighty Aphrodite, Bullets over Broadway)
Cast: Sean Penn (Dead Man Walking, The Game, Carlito's Way, The Thin Red Line), Samantha Morton (Jane Eyre, Emma, This is the Sea), Uma Thurman (Pulp Fiction, Dangerous Liaisons, Batman & Robin, Vatel), Anthony LaPaglia (The Client, One Good Cop, He Said, She Said)
Genre: komedie
Speelduur: 95 minuten
Releasedatum: 18-12-01 op koopdvd in de Woody Allen box

Specificaties DVD:
Extra's: Trailer, Biographies, Photo gallery
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3 kleur
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0

WILD MAN BLUES (bonus-VHS in Woody Allen box)
Synopsis:
Wild Man Blues is een documentaire over Woody Allen en zijn New Orleans-style jazzband, gefilmd tijdens een Europese tour. De passie voor deze muziek, die de gerenommeerde filmmaker en klarinetspeler zelf omschrijft als 'baden in honing', komt tot uiting in de energieke optredens van de band voor een enthousiast publiek in zeven verschillende landen en achttien steden. Ook buiten de optredens wordt Allen door de camera gevolgd. Het wordt duidelijk dat hij soms moeite heeft met opdringerige fans, paparazzi en het circus om hem heen dat zijn status van beroemdheid met zich meebrengt. Wanneer Allen in de besloten wereld van Europa's meest luxe hotels in gezelschap is van zijn zus Letty Aronson, vriendin Soon Yi Previn en zijn vrienden, toont hij zijn geheel eigen gevoel voor humor (naast zijn obsessies en neuroses) en onthult zo de privé- achter zijn publieke persoon.

Regie: Barbara Kopple
Cast: Woody Allen en zijn New Orleans Jazz Band
Genre: Documentaire
Speelduur: 105 minuten
Releasedatum: 18-12-01 op koopdvd in de Woody Allen box
Website: http://www.flf.com/wild/index.html

Specificaties DVD:
Extra's: Trailer, Photo gallery, Biographies
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3 /kleur
Geluid: Dolby Digital Mono