:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: MILLENNIUM SEASON 1
PERSBERICHT: MILLENNIUM SEASON 1
Bron: Fox - Datum: 2004-06-24 - Geplaatst door: Werner
MILLENNIUM
Het eerste seizoen van de meest beangstigende tv-reeks ooit op dvd!
Verkrijgbaar vanaf 28 juli als collector's edition boxset

Seizoen 1
Eindelijk is het wachten voorbij, en kunnen we het duistere Millennium-drama van schrijver en producer Chris Carter volgen op dvd. Millennium, afgeleid van The X-Files, heeft een heel eigen stijl en is gewoonweg een van de meest grensverleggende en adembenemende reeksen van de afgelopen jaren. Iedereen die gefascineerd wordt door mysteries, een vleugje horror en de duistere hersenkronkels van seriemoordenaars, zal zich verliezen in de speurtochten van Frank Black. Als freelance profiler daalt Black af in de geest van seriemoordenaars, maar dit werk is niet zonder risico voor z'n geestelijke gezondheid en z'n familieleven... Dim de lichten, leg de telefoon van de haak en zet je schrap voor het fantastisch spannende Millennium.

Verwantschap met The X-Files
Chris Carter creëerde de Millennium-reeks en was ook executive producer en co-auteur van het eerste seizoen. Carter heeft z'n strepen al verdiend als bedenker, auteur en producer van The X-Files. In het zevende X-Files seizoen is er dan ook een aflevering met de naam Millennium met als gaststerren Lance Henriksen en Brittany Tiplady in de rollen van Frank en Jordan Black.
In de beginaftiteling van Millennium zien we een slangachtig beeld, gebaseerd op het mythologische symbool van Ouroboros dat dateert van 1600 voor christus in Egypte. De Ouroboros is het symbool van de slang die zichzelf in de staart bijt en opeet. Volgens Chris Carter kunnen we hier verschillende betekenissen aan vastknopen: de eeuwige terugkeer, maar ook de zelfvernietiging. Niet toevallig is er ook in The X-Files een aflevering waarin agent Scully een tatoeage van de Ouroboros op haar heup laat zetten.

Lance Henriksen als Frank Black
Lance Henriksen vertokt hoofdfiguur Frank Black in Millennium. Henriksen is alom bekend door zijn sterrollen in speelfilms als Alien, Alien 3, The Terminator, Close Encounters Of The Third Kind en Hard Target. Dit is de eerste maal dat hij in een tv-reeks optreedt.
Hij werd drie opeenvolgende keren genomineerd voor de Golden Globe voor zijn hoofdrol in Millennium. Zijn personage is gebaseerd op informatie van de echt bestaande Academy Group Inc., een bedrijf van ex-FBI- en Secret Service-agenten die werkten als profilers en die advies verlenen aan organisaties die profielen van misdadigers nodig hebben. De Academy Group superviseerde het hele eerste seizoen van Millennium en dankzij hun ervaring en deskundigheid heeft de reeks een uitzonderlijke geloofwaardigheid.

Productinformatie
Koop-dvd Collector's Edition Boxset (6 discs)
Titel: Millennium
Releasedatum: 28 juli 2004
Genre: tv-reeks
Leeftijd: 16
Lengte: ca. 18 uur
Geluid: Engels, Frans Dolby Surround 2.0
Beeld: 4:3 (1.33:1)
Ondertiteling dvd: Engels, Nederlands, Frans

Extra's dvd:
• Audiocommentaar op een aantal afleveringen
• Documentaire "Order in Chaos" (ca. 55 min)
• Featurettes
• TV-spots


Recent nieuws van dezelfde bron