:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: MICKEY, DONALD & GOOFY IN DE DRIE MUSKETIERS
PERSBERICHT: MICKEY, DONALD & GOOFY IN DE DRIE MUSKETIERS
Bron: Buena Vista - Datum: 2004-07-05 - Geplaatst door: Werner
MICKEY, DONALD & GOOFY IN DE DRIE MUSKETIERS
Walt Disney Pictures presenteert
De eerste langspeelfilm van Disney die deze drie legendarische helden samenbrengt in een gloednieuw avontuur
Verkrijgbaar op DVD, te koop vanaf 4 augustus 2004

Naast hun veel geprezen carrière in de cartoons spelen Mickey, Donald en Goofy nu voor het eerst samen de hoofdrol in deze langspeelfilm. Een volledig nieuw avontuur, geïnspireerd door het bekende verhaal van de drie musketiers en ondersteund door onsterfelijke muziek van de grootste klassieke componisten.

Mickey, Donald en Goofy werden als kind door de musketiers gered uit de klauwen van 3 bandieten. Sindsdien dromen ze nog maar van 1 ding: zelf een Musketier worden. Maar wanneer Boris Boef, de duivelse kapitein van de musketiers, hun wens in vervulling brengt, is dit enkel om zijn duivels plan te kunnen uitvoeren. Samen met zijn boosaardige luitenant Clarabelle, wil hij prinses Minnie ontvoeren om de troon in te nemen. Hoewel onze drie vrienden er niet echt uitzien als helden, zullen Boris Boef en zijn handlanger het echter niet gemakkelijk hebben. Dankzij hun grote vriendschap kunnen Mickey, Donald en Goofy heel goed samenwerken en vormen ze een superteam!

Een spannende film voor het hele gezin met zes opzwepende liedjes, vol stoere actie en vlijmscherpe humor "Allen voor plezier en plezier voor allen".

"Het idee om een geanimeerde versie van ‘De drie musketiers’ te maken met in de hoofdrollen Mickey, Donald en Goofy, is reeds enkele jaren geleden ontstaan in de Disney Studios", legt regisseur Donovan Cook uit, "maar een cartoonfiguur in een langspeelfilm laten spelen is niet evident : het personage moet in de diepte uitgewerkt worden zonder te raken aan de persoonlijkheid van Mickey zoals iedereen hem kent". De klassieker van Alexandre Dumas was het ideale vertrekpunt voor Donovan Cook. Dit verhaal, waarschijnlijk het grootste mantel- en degenavontuur ooit geschreven, stond hem toe om de personages in grote actiescènes onder te dompelen die hun personaliteit niet radicaal veranderen.

De muziek
Het traditionele karakter van het verhaal van de drie musketiers gaat perfect samen met de klassieke muziek die de regisseurs van Mickey, Donald en Goofy in de drie musketiers kozen voor de soundtrack van de film.

De muziek is gebaseerd op de sleutelwerken van de grootste componisten zoals Beethoven, Tchaikovsky of Offenbach, aangevuld met - een beetje gekke - teksten waardoor het echte lofdichten van troubadours geworden zijn. Zo vinden we het "Orphée aux Enfers" van Offenbach terug als "Allen voor plezier en plezier voor allen", "The Blue Danube" van Strauss als een liefdesliedje, "Habanera" van Bizet, De vijfde symfonie van Beethoven,... allen voorzien van een vleugje Disney.

De technologie Disney’s Fast Play
De DVD van Mickey, Donald en Goofy in de drie musketiers is de eerste uitgerust met de Disney’s Fast Play-technologie, een functie die het gebruik van de Disney DVD uiterst gemakkelijk maakt, ook voor het jonge publiek.

De Disney’s Fast Play staat aan de kijkers toe de inhoud van de DVD te bekijken zonder door verschillende menu’s te moeten navigeren. Enkel de taal dient geselecteerd te worden en de DVD start meteen geheel automatisch enkele trailers die de film voorafgaan, de film zelf en een selectie uit het bonusmateriaal.

Deze functie is echter optioneel en de kijker kan kiezen om deze niet te gebruiken en toch de verschillende menus op de DVD te doorlopen.

Mickey, Donald en Goofy in de drie musketiers op DVD:
Distributeur: Walt Disney Pictures
Speelduur: 65 minuten
Kwotering: Alle leeftijden
Talen: Dolby Digital 5.1: Nederlands/ Frans / Engels
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans
Technische kenmerken: 1.78:1 / 16x9

Bonusmateriaal:
• Niet eerder vertoonde scènes
• Muziek en meer
• Spellen en Activiteiten
• Achter de schermen bij Disney