:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2004
PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2004
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2004-07-08 - Geplaatst door: Werner
CARANDIRU
Release DVD KOOP: 19 augustus 2004
Release DVD HUUR: 3 augustus 2004

Een film die naar de keel grijpt : over het waar gebeurde verhaal van een opstand in de grootse gevangenis in Zuid-Amerika. Meesterlijk in beeld gebracht door de Braziliaanse cineast Hector Babenco.

Synopsis:
Na een lange afwezigheid heeft de gekende Braziliaanse cineast Hector Babenco van o.m. de Oscarwinnende Kiss of the Spiderwoman, een bijzonder aangrijpende prent gemaakt die ongetwijfeld een klassieker wordt. Carandiru, is de verfilming van een waar gebeurd verhaal dat door Dr. Drauzio Varella beschreven wordt in de bestseller Carandiru Station. We maken kennis met het leven "zoals het is" in een overbevolkte Zuid-Amerikaanse gevangenis in de jaren ’80. Door de ogen van een arts, die aan een aidspreventieprogramma werkt, kijken we naar de achterkant van de achterkant van de maatschappij. De verschillende protagonisten worden op een indringende manier aan ons voorgesteld via, vaak met humor doorspekte, flashbacks. Flamboyante personages, boeven die toch naar onze sympathie hengelen of intrieste hopeloze levensverhalen, het lot waar niemand aan ontsnappen kan. Het resultaat is een donkere, maar zeer menselijke film vol emotie en verrassingen. Vooral het apocalyptisch laatste half uur laat de kijker in geen dagen los. De verfilming van het onvoorstelbare bloedbad dat op 2 oktober 1992 losbarstte in de gevangenis van Sao Paolo is hallucinant en levert niets minder dan memorabele cinema op. Niet te missen, maar zeker niet geschikt voor gevoelige zielen...

Regisseur: Hector Babenco
Acteurs: Rodrigo Santoro (Charlie's Angels: Full Throttle, Behind the Sun, Brainstorm, How to), Lázaro Ramos (Tres Marias, Madame Sata, Woman on Top), Luiz Carlos Vasconcelos (Me You Them)
Genre: Drama
Duur: Ongev. 139 minuten

Extra op DVD:
• Audiocommentaar van regisseur Hector Babenco
• Verwijderde scènes
• Making of
• Historische beelden: "De staatsgevangenis in 1928" en "Het laten imploderen van de echte Carandiru gevangenis"CRUEL INTENTIONS 3
Release DVD KOOP: 19 augustus 2004
Release DVD HUUR: 3 augustus 2004

Een nieuwe sexual thriller over de gewiekste en meest wreedaardige weddenschap onder hogeschoolstudenten

Synopsis:
Cruel Intentions 3 is niet het vervolg op zijn twee voorgangers, maar werd wel gemaakt door dezelfde producers met de bedoeling een film met dezelfde sfeer te creëren. In het Hoge Schoolmilieu wordt er immers graag geëxperimenteerd met sexuele spelletjes, maar sommige zijn al gedurfder dan andere. Cassie, Patrick en Jason zijn meedogenloos voor hun medestudenten. Uit verveling spelen ze met de emoties van anderen en bedenken ze zelfs een wreedaardige weddenschap. Intriges, verleiding, roddel en wraak gaan hier hand in hand voor het plezier van enkelen.

Regisseur: Scott Ziehl (Three Way, Broken Vessels)
Acteurs: Kerr Smith (Dawson's Creek, The Forsaken, Final Destination), Kristina Anapau (General Hospital, Madison, Self Medicated), Nathan Wetherington (How to get the Man's Foot Outta Your Ass (2003))
Genre: Sexual thriller
Duur: Ongev. 81 minuten

Extra op DVD:
• Promotietrailers: Borderline, Motives, New Best Friend, Wild Things, Wild Things 2DAWSON'S CREEK SEIZOEN 3
Release DVD KOOP: 26 augustus 2004

Vreugde en verdriet in deel 3 van Dawson’s Creek. Leef mee met de tieners van Capeside.

Synopsis:
Al eerder waren er de eerste twee seizoenen van deze succesvolle televisieserie en nu verschijnt ook het derde seizoen van Dawson’s Creek op DVD. In 23 afleveringen worden de tienerperikelen van Dawson, Joey, Jen, Pacey en Jack wederom op de voet gevolgd. Prille liefdes, bedrog, verdriet, verwarring, alle ingrediënten voor een avondje kijkerplezier zijn aanwezig. De serie wordt opgenomen is het kleine kustplaatsje Capeside in de Verenigde Staten. Dit dorpje is te bezoeken via een interactieve toer, te vinden bij de extra’s van de DVD.

De middelbare scholieren vervolgen in dit derde seizoen hun leven en ontwikkelen nieuwe relaties. De 15-jarige Dawson probeert zijn droom te verwezenlijken en wil een tweede Steven Spielberg worden. Joey woont tegenover hem, met haar zwangere zus. Dawson en Joey zijn vrienden sinds hun vijfde, maar krijgen ze andere gevoelens voor elkaar nu ze ouder worden? Jen probeert tussen beide te komen. De hechte band tussen Pacey en Joey maakt het er niet makkelijker op. Jack heeft het moeilijk met het naar buiten brengen van zijn homoseksuele gevoelens.

Regisseur: Kevin Williamson (Scream 1, 2 en 3, I Know What You Did Last Summer)
Acteurs: James Van Der Beek (Scary Movie, Harvest, Standing Still), Katie Holmes (The Gift, Abandon, Pieces of April), Michelle Williams (A Hole in One, The Station Agent Lassie, Prozac Nation), Joshua Jackson (Lone Star State of Mind, The Skulls, Cruel Intentions, Ocean's Eleven)
Genre: Televisie serie
Duur: Ongev. 977 minuten

Extra op DVD:
• Audiocommentaar van Kerr Smith en Paul Stupin bij aflevering: "First Encounters of the Close Kind" en "True Love"
• Promotietrailers: 50 First Dates, Dawson's Creek en Starsky and HutchPETER PAN
Release DVD KOOP: 19 augustus 2004
Release DVD HUUR: 17 augustus 2004

Peter Pan verveelt nooit: betoverend en vol fantasie.

Synopsis:
Nieuw maar toch al honderd jaar oud. De avonturen van Peter Pan zijn betoverend en overgoten met fantasie. Columbia TriStar Home Entertainment komt met een moderne variant van deze tijdloze klassieker van schrijver J.M. Barrie. Nooit was er een verfilming of toneelstuk die zo dicht bij het oorspronkelijke verhaal ligt. Nooit eerder werd de rol van Peter Pan door een (minderjarige) jongen gespeeld. Met de verschijning van deze DVD is het ook voor het eerst in Vlaanderen dat de originele Engelstalige versie te zien is. Het budget is mede bijeen gebracht door eigenaar van het beroemde Harrods warenhuis in Londen; Mohammed Al-Fayed. Met nieuwe technieken van director P.J. Hogan de prachtige kostuums, de getalenteerde Europese Cast en meer dan twaalfhonderd special effects, wordt een onvergetelijke film neergezet.

Wendy Darling vermaakt haar broertjes elke avond door een spannende legende te vertellen over een piraat die niets vreest, Kapitein Hook. Het blijkt dat iemand anders de verhalen van Wendy ook graag hoort: Peter Pan. Zijn verschijning in hun slaapkamer, is het begin van een groot avontuur. Hij neemt Wendy en haar broertjes al vliegend mee over de met maanlicht overgoten daken naar de jungle van Neverland. Daar genieten ze van een heerlijk leventje, zonder grote mensen regels. Helaas komen ze Kapitein Haak met zijn bloeddorstige piraten tegen. De legende Peter Pan die iedereen dacht te kennen, wordt een avontuur om nooit te vergeten.

Regisseur: P.J. Hogan (My Best Friend's Wedding, Muriels Wedding)
Acteurs: Jeremy Sumpter (Just a Dream, Local Boys), Jason Isaacs (Reign of Fire, Harry Potter 2, The Tuxedo, Windtalkers), Rachel Hurd-Wood (Peter Pan), Lynn Redgrave (Gods and Monsters)
Genre: Fantasie, avontuur, familie
Duur: Ongev. 108 minuten

Extra op DVD:
Het huis van de familie Darling
• Alternatief einde
• Verwijderde scène
• Documentaire: "Me and my Shadow"

Het piraten schip
• Documentaires: "Aan boord van het schip", "Liedje de verloren piraat", "De piraten tegen de verloren jongens" en "Door de ogen van Kapitein Haak"

Huis onder de grond
• Documentaires: "Graaf onder het huis", "In het hondenhok met Nana", "Verloren jongen op de set" en "De legende van Peter Pan - gepresenteerd door Sarah Ferguson "Bloopers van The Duchess"

Het zwarte kasteel
• Documentaires: "In het kasteel", "Leren vliegen" en "Het verhaal van de zeemeerminnen"

Het woud in nooitgedachtland
• Documentaires: "Ontdek het woud", "Ik geloof in elfjes", "Prinses Tiger Lilly" en "Tinkerbell: achter het elfenstof"

• Promotietrailers: Peter Pan, Hook, Jumanji, Soccer Dog 2: European Cup, Spider-Man 2 en Stuart Little

Wist u dat:...
• Peter Pan voor het eerst voorkomt in een roman getiteld The Little White Bird. Pas in 1911 herschreef J.M. Barrie het stuk, deze keer met de titel Peter Pan and Wendy.
• Er al vier beroemde filmversies van het boek gemaakt: zijn, de eerste Peter Pan werd in 1924 als kerstfilm uitgebracht, dan was er de Disney tekenfilm uit 1976 en Hook van Steven Spielberg uit 1991.
• Barrie de naam ‘Wendy’ zelf verzonnen heeft. Het dochtertje van een vriend van hem, Margeret Henley, die hem adoreerde, noemde hem altijd ‘friendy-wendy’. Zij kon de ‘r’ niet uitspreken, dit werd ‘fwendy-wendy’. Toen zij op zesjarige leeftijd stierf, gebruikte Barrie Margaret’s verzonnen naam ‘Wendy’ voor een karakter die warmte, geborgenheid, loyaliteit en oneindige vriendschap symboliseert.
• Er binnenkort een film uitkomt over het leven van J.M. Barrie, de schrijver van het beroemde verhaal over Peter Pan: Finding Neverland, met Johnny Depp, Kate Winslett en Dustin Hoffman.SECRET WINDOW
Release DVD KOOP: 19 augustus 2004
Release DVD HUUR: 17 augustus 2004

Spannende thriller waarin Johnny Depp ontdekt dat hij niets of niemand kan vertrouwen.

Synopsis:
Niets is wat het lijkt...
Deze zenuwslopende psychologische thriller, gebaseerd op Stephen King’s bestseller Two Past Midnight: Secret Window, Secret Garden en geregisseerd door David Koepp (De schrijver van o.a. Panic Room, Jurassic Park), laat de rillingen over je rug lopen. Het is een afschrikwekkende reis door de persoonlijke nachtmerries van één man, Mort Rainey, gespeeld door de meest gewilde acteur van dit moment, Johnny Depp. De gekmakende onzekerheid en angst van de hoofdpersoon maken Secret Window aangrijpend en boeiend tot de laatste seconde. De DVD bevat ook veel extra’s zoals bijvoorbeeld documentaires over hoe het boek verfilmd is en hoe de film uiteindelijk tot stand gekomen is. De regisseur geeft hierbij zijn visie. Ook verwijderde scènes komen aan bod en geven een goed beeld van de diepgang van het verhaal.

Na een pijnlijke scheiding van zijn vrouw Amy (Bello) die hem op schandelijke wijze heeft bedrogen, wordt de beroemde mysterieschrijver Mort Rainey (Depp) geconfronteerd met de gevaarlijke vreemdeling Shooter (Turturro) bij zijn afgelegen huisje aan het meer. De psychotische Shooter beweert dat Rainey zijn beste verhaal gestolen heeft en eist gerechtigheid. Rainey wil zijn originele tekst laten zien, die een jaar eerder geschreven is dan het verhaal van Shooter, om te bewijzen dat hij geen plagiaat heeft gepleegd. Dit manuscript blijkt echter van de aardbodem verdwenen en er beginnen rare dingen te gebeuren... Wanneer Shooter zijn eisen niet alleen verandert in dreigementen, maar ook in moord, wendt Rainey zich tot een privé-detective (Dutton) voor hulp. Maar dan blijkt dat helemaal niets de vreemde gebeurtenissen meer kan stoppen, en ontdekt Rainey dat hij niets of niemand meer kan vertrouwen. De wereld blijkt er opeens heel anders uit te zien...

Regisseur: David Koepp (Panic Room, Jurassic Park, The Lost World, Spider-Man, Carlito's Way)
Acteurs: Johnny Depp (Pirates of the Caribbean, Once upon a Time in Mexico, Blow, Chocolat, Donnie Brasdco), John Turturro (Anger Management, The Big Lebowski, Mr. Deeds, O Brother where art Thou?), Timothy Hutton (Sunshine State, The General's Daughter, Playing God)
Genre: Thriller

Extra op DVD:
• Audiocommentaar van regisseur David Koepp
• Verwijderde scènes met optioneel audiocommentaar van de regisseur
• Documentaires: "From Book to Film", "A Look Through It", "Secrets Revealed"
• Storyboard vergelijkingen
• Bioscooptrailer
• Promotietrailers: Identity, The Missing, Panic Room en Stephen King presents Kingdom Hospital