:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: COLD MOUNTAIN EN ALIAS SEIZOEN 2
PERSBERICHT: COLD MOUNTAIN EN ALIAS SEIZOEN 2
Bron: Buena Vista - Datum: 2004-07-08 - Geplaatst door: Werner
COLD MOUNTAIN
Find your way home
Met 7 Academy Awards Nominaties en de Academy Award voor beste vrouwelijke bijrol voor Renée Zellwegger.
Te huur vanaf 27 juli op DVD en te koop vanaf 4 augustus op DVD.

De Amerikaanse burgeroorlog dient zich aan. 1000-den burgers haasten zich om zich in te schrijven bij het leger. Ook in het rustige plaatsje Cold Mountain verzamelen de mannen zich om de belangen van hun land te verdedigen. Inman (JUDE LAW), een plaatselijke arbeider, laat zijn geliefde Ada (NICOLE KIDMAN) achter om de gruwel van de oorlog te trotseren.
Maar de pijn die de oorlog met zich meebrengt maakt zijn verlangen naar haar en zijn thuis ondraaglijk. Inman deserteert en keert huiswaarts... maar niet zonder gevaar. Deserteurs worden hardhandig aangepakt en onderweg wordt hij geconfronteerd met slaven en rebellen, moet hij zich teweerstellen tegen soldaten en premiejagers en ontmoet hij onverwachte vrienden en gevaarlijke vijanden. Maar ook Ada moet vechten om te overleven. Ze lijdt onder de armoede en het geweld die ook tot Cold Mountain zijn doorgedrongen. Maar het is vooral de pijn niet te weten of ze haar grote liefde ooit weer zal zien die haar het diepst raakt. Terwijl ze poogt de boerderij van haar vader te beschermen tegen plundering en vernietiging, duikt onverwachts de zwerfster Ruby (RENEE ZELLWEGER) op. Zij leert Ada de kracht van moed en doorzettingsvermogen kennen. Samen bouwen ze de boerderij uit tot een vruchtbare plaats.
Terwijl Inman, Ada en Ruby elkaar steeds dichter benaderen, ontstaat er een verhaal over opoffering, doorzettingsvermogen en het sterke verlangen naar liefde en geborgenheid.

Cold Mountain is het aangrijpende verhaal over een gevecht van drie mensen voor liefde en vriendschap in een poging om te overleven aan het einde van de burgeroorlog. Anthony Minghella (The English Patient) herwerkte voor dit verhaal Charles Frazier's National Book Award-winning novel.

Met in de hoofdrollen:
Dankzij haar uitstekende interpretatie van haar rol Ruby Thewes, de ontstuimige jonge zwerfster, sleepte Renée Zellweger dit jaar de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol in de wacht. Internationaal beroemd geworden via Bridget Jones Diary, de hilarische verfilming van het gelijknamige boek, deinst de actrice voor niets terug : na het bijkomen van vele kilo’s voor haar rol als Bridget Jones, begon ze aan een intensieve fysieke training om in de huid te kruipen van Roxy Hart in de musical Chicago. Vandaag maakt ze zich klaar voor de opnames van het vervolg van het leven van Bridget Jones The Edge of Reason.

In 1989 werd Nicole Kidman op de internationale scène ontdekt in de prent Dead Calm van Philip Noyce. Na deze prestatie verhief ze zich tot de top van de meest gevraagde actrices en heeft ze nog met tal van grote regisseurs samengewerkt : Ron Howard (Far and Away), Joel Schumacher (Batman Forever), Jane Campion (The Portrait of a Lady), Stanley Kubrick (Eyes Wide Shut), Lars Von Trier (Dogville),... In 2001 speelde Nicole Kidman in twee van de meest succesvolle films aan de box-office: The Others en Moulin Rouge. En in 2003 kreeg ze de Oscar voor beste vrouwelijke actrice voor haar interpretatie van Virginia Woolf in The Hours van Stephen Daldry.

Actief in het Londens Theater, krijgt Jude Law zijn eerste publieke erkenning bij het filmpubliek met zijn bijrol in de science fiction -film Gattaca. Daarna zet hij vooral intelligente, subtiele personages neer, de ambiguïteit van zijn persoonlijkheid in stand houdend. Zo vertolkte hij rollen in Existenz (1999) van David Cronenberg; in The Talented Mr Ripley van Anthony Minghella, in de film van Jean-Jacques Annaud Enemy at the gates (2001),... Steven Spielberg deed een beroep op hem voor de rol van de op de mens gelijkende robot in A.I., naar een scenario van Kubrik. In 2002 laat hij zich in The Road to Perdition opmerken aan de zijde van Tom Hanks.

Cold Mountain op DVD:
Distributeur: Miramax Home Entertainment
Genre : Drama
Speelduur: 148 minuten
Vanaf 16 jaar.
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1 : Engels / Spaans / Frans
Ondertiteling : Nederlands / Frans / Spaans / Engels / Engels voor Doven en Slechthorenden / Deens / Zweeds / Noors / Fins / IJslands / Ests.
Technische Specificaties: 2.35:1 / 16x9

Bonusmateriaal:
• Nooit eerder vertoonde scènes



ALIAS - HET COMPLETE TWEEDE SEIZOEN
Touchstone Home Entertainment presenteert uit de populaire televisieserie Alias - Het complete tweede seizoen in een 6-delige DVD-set & Alias Pilot – Truth be told
Te koop op DVD vanaf 4 augustus 2004

Alias - Het complete tweede seizoen
Sydney Bristow, (Jennifer GARNER – Pearl Harbor, Daredevil) is een verleidelijke studente van in de 20 jaar. Achter haar verschijning als jonge, verlegen vrouw, schuilt een agente van de divisie SD-6, een zogezegde geheime afdeling van de CIA. Na de moord op haar verloofde Dany door SD-6, engageert Sydney zich bij de CIA als dubbelagente.
In het tweede seizoen komt Sydney Bristow voor de grootste uitdaging van haar leven te staan als haar moeder, een lang dood gewaande vijand, zich aangeeft bij de CIA. Doordat de familieverhoudingen veranderen en haar vrienden nieuwe rollen vervullen, wordt Sydney’s leven nog ingewikkelder en gevaarlijker.

Deze 22 spannende en sensationele episodes van het tweede seizoen zullen te koop zijn als 6-delige DVD-set met heel wat bonusmateriaal.

Alias – Het complete tweede seizoen op DVD:
Distributeur: Touchstone Home Entertainment
Genre: Serie
Speelduur: 334 minuten
Keuring: 12 jaar
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Engels / Frans
Ondertiteling: Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans / Nederlands / Zweeds / Noors / Deens / Fins / IJslands
Technische specificatie: 16 x 9 / 1.78:1 (geschikt voor alle beeldformaten)

Bonusmateriaal:
Op DVD 4:
• Gesproken toelichting, aflevering 13
Op DVD 5:
• Gesproken toelichting, aflevering 17
Op DVD 6:
• Gesproken toelichting, aflevering 21&22
• Achtergrondreportage van 'De Voorspelling' : "The Making of"
• Het uiterlijk van Alias
• Niet eerder vertoonde scènes
• Bloopers uit Seizoen 2
• Interviews uit KROQ’s Kevin & Bean Radio Show
• Tv-commercials van Alias
• Achtergrondreportage van het videospel

Alias Pilot – Truth be told
Het begon allemaal met de pilot...

De missie uit deze aflevering is de aanzet geweest tot de succesvolle, bekroonde televisieserie.

Maak kennis met Sydney Bristow (JENNIFER GARNER), een slimme en mooie postdoctoraal studente met een dodelijk geheim. Als pas gerekruteerde agent van SD-6, een topgeheime afdeling van de CIA, worden zowel haar eigen leven als dat van degenen die haar het dierbaarst zijn op hun kop gezet.
Sydney is dankzij de training van SD-6 op bijna alles voorbereid, maar wat ze nooit had kunnen bedenken is werkelijkheid geworden. Ze moet het recht naar haar eigen hand zetten. Sydney doet twee verbluffende nieuwe ontdekkingen die haar leven nog gevaarlijker maken en de enige die haar kan helpen is een man die ze amper kent : haar vader...

Alias Pilot – Truth be told op DVD:
Distributeur: Touchstone Home Entertainment
Genre: Serie
Speelduur: 63 minuten
Keuring: 12 jaar Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Engels / Frans
Ondertiteling: Engels / Frans / Nederlands
Technische specificatie: 16 x 9 / 1.78:1 (geschikt voor alle beeldformaten)