:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Total Film >> PERSBERICHT: KOOPDVD SEPTEMBER 2004
PERSBERICHT: KOOPDVD SEPTEMBER 2004
Bron: Total Film - Datum: 2004-07-20 - Geplaatst door: Serge
Elling
Elling is een hartverwarmende feelgood movie, die in thuisland Noorwegen een reusachtige hit was en bovendien een Oscarnominatie in de wacht sleepte.
Elling is veertig jaar oud. Na de dood van zijn moeder, bij wie hij altijd gewoond heeft, stort zijn wereld in. Na twee jaar in een psychiatrisch ziekenhuis, keert hij terug naar de ‘normale' wereld, samen met zijn stoere, maar simpele kamergenoot Kjell Bjarne. Zij krijgen samen een flat in Oslo en moeten zelfstandig leren leven. Dat valt voor beiden niet mee, maar met vallen en opstaan komen ze iedere keer een stukje verder. Zonder in flauwe slapstick te vervallen, wordt de aanpassing van de twee aan het ‘gewone’ leven met veel humor verteld. Elling en Kjell Bjarne zijn antihelden bij uitstek en het is bijna onmogelijk om geen sympathie voor het tweetal op te vatten.

Specificaties: Noors Dolby Digital 2.0, 16:9, Nederlands ondertiteld
Le Temps
Anna (Huppert) en haar familie gaan een weekend naar hun buitenhuis. Daar aangekomen blijkt het huis bewoond door een familie die uiterst vijandig reageert en na een woordenwisseling Anna’s man doodschiet. Zij slaat met haar twee kinderen op de vlucht en komt er gaandeweg achter dat er een catastrofe heeft plaatsgevonden, waardoor alle vertrouwde waarden van de wereld zijn verdwenen. Le temps du loup speelt zich af op een onbepaalde tijd en een onbepaalde plaats. De situatie waarin Anna en haar kinderen terechtkomen, zou eenieder kunnen overkomen, of het nu in Bosnië, Afghanistan of elders in de wereld is. Michael Haneke schreef het scenario voor Le temps du loup al ruim tien jaar geleden, en vond in 11 september 2001 een directe aanleiding om het ook daadwerkelijk te verfilmen.

Specificaties: Frans/Russisch Dolby Digital 5.1, 16:9, Nederlands ondertiteld
Nathalie
Een man. Twee vrouwen. De ene, Catherine, is een getrouwde, werkende vrouw uit de middenklasse. De andere, Marlène, is een prostituee in een chique club. Nadat Catherine ontdekt dat haar man een affaire heeft gehad, loopt ze als bij toeval de club binnen waar Marlène werkt. Catherine betaalt Marlène om haar ontrouwe man Bernard te verleiden en er achter te komen wat hem drijft. En ze wil dat zij haar achteraf alles over hun ontmoetingen vertelt. Tot in de details… Catherine transformeert Marlène tot een liegende en bedriegende Nathalie, die zich steeds weer voor haar diensten laat betalen door Catherine. De ervaringen van Nathalie met Bernard lijken steeds intenser en heftiger te worden. We zijn getuige van een erotisch en emotioneel spel met de nodige risico’s voor de beide vrouwen…

Specificaties: Frans Dolby Digital 5.1, 16:9, Nederlands ondertiteld
L’Ultimo Bacio
Carlo en Giulia zijn het perfecte paar: jong, mooi, vooruitstrevend… en al jaren verliefd op elkaar. Dan vertelt Giulia haar vriend dat ze zwanger is. Nieuws dat bij Carlo onvoorziene emotionele gevolgen heeft. Hij ziet niets in het gezinsleven en begint te dromen van mogelijkheden de vaste relatie te ontvluchten. Uitgerekend in die gemoedstoestand ontmoet hij de zeer jonge, levenslustige scholiere Francesca. Een laatste kus moet toch toegestaan zijn voordat de burgerlijkheid de overhand krijgt?! Carlo’s vrienden Alberto, Paolo en Adriano lukt het ook nog om op te groeien. Giulia’s praktische visie op ontrouw zorgt voor een plotwending in een film die blijft verrassen. Een komisch portret van een groep dertigers die proberen aan het volwassen leven en de daarbij horende verantwoordelijkheden te wennen.

Specificaties: Italiaans Dolby Digital 2.0, 16:9, Nederlands ondertiteldUIT HET ARCHIEF