:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: HIDALGO
PERSBERICHT: HIDALGO
Bron: Buena Vista - Datum: 2004-09-08 - Geplaatst door: Werner
HIDALGO
Unbridled. Unbroken. Unbeaten
met Viggo Mortensen en Omar Sharif
Te huur en te koop op DVD vanaf 29 september

Frank T.Hopkins (VIGGO MORTENSEN), zoon van een cowboy en een indiaanse moeder, was ooit samen met zijn geliefde mustang Hidalgo, de beste lange afstandsracer van West-Amerika. Nu leeft hij een teruggetrokken bestaan als circusartiest.

Tot de rijke sjeik Riyadh (OMAR SHARIF) Hopkins en Hidalgo uitnodigt om deel te nemen aan de 'Ocean of Fire'. Deze race van 3000 mijl dwars door de ruige woestijnen van Saoedie-Arabië, Irak, Jemen en Jordanië, staat bekend als een uiterst afmattende en zelfs dodelijke wedstrijd! Frank gaat de uitdaging aan.

Het wordt echter niet gemakkelijk...

Meteen van bij de start is de vijandigheid van de andere deelnemers te voelen. Als eerste buitenlander die aan de race deelneemt, moet Hopkins het opnemen tegen de beste ruiters en de fijnste Arabische volbloeden. Wanneer duidelijk wordt dat Frank en Hidalgo een kans maken op de overwinning, smeden een aantal deelnemers een complot en zijn vastbesloten het duo uit de race te halen... De strijd om te overleven kan beginnen!

Hopkins is vastbesloten te bewijzen dat zij meer waard zijn dan simpele circusartiesten en hij drijft Hidalgo tot het uiterste, doorheen zandstormen, sprinkhanenplagen, de hitte en de dodelijke concurrentie...

Een film gebaseerd op het ongelooflijk waargebeurde verhaal van de Pony Express koerier Frank T.Hopkins, de beste paardrijder van de 19ste eeuw die West-Amerika ooit gekend heeft. Onder de meer dan 400 paardenrennen waaraan hij heeft deelgenomen, was "Ocean of Fire", die in de film wordt beschreven, de meest uitputtend en gevaarlijkste.

Met in de hoofdrollen:
Viggo Mortensen debuteerde in 1985 in Witness van Peter Weir. Hij bouwde een carrière uit waarbij hij in verschillende succesvolle films kon optreden, zoals Portrait of a lady van Jane Campion, G.I. Jane van Ridley Scott, Crimson Tide van Tony Scott en A perfect murder van Andrew Davis. Voor zijn interpretatie van de rol Aragorn in de trilogie van Peter Jackson, The Lord of the Rings, kreeg Viggo Mortensen uitstekende commentaren en werd gevraagd voor hoofdrollen in verschillende films. Naast het acteren legt Mortensen zich ook toe op het dichten, kunstschilderen en fotograferen.

Omar Sharif, de enige Egyptenaar die het tot internationale filmster heeft gebracht, wilde altijd al acteur worden. Hij leerde 6 talen vloeiend spreken en volgde toneelschool. Zijn carrière startte bij zijn optreden in de Egyptische film Blazing Sun, met de toen zeer populaire Faten Hamama. Dankzij de positieve kritieken en nominaties volgend op de release van deze film, kreeg hij de kans om in andere films zijn opwachting te maken. Hij speelde in totaal in meer dan 60 films, waaronder Lawrence of Arabia en Doctor Zhivago van David Lean en Funny Girl van William Wyler, die hem bekendheid gaven. Ook speelde hij in Marco Polo, The Horsemen, Top secret!, The 13th Warrior,... en leende hij zich voor heel wat televisiefilms.

Hidalgo op DVD:
Distributeur: Touchstone Home Entertainment
Genre: Actie/Avontuur
Speelduur: 131 minuten
Vanaf 12 jaar.
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Engels / Frans; DTS: Engels (NVDR. Buena Vista had in het persbericht eerst "Frans" verspreid, maar dat blijkt - gelukkig - niet te kloppen...)
Ondertiteling: Nederlands / Frans / Engels / Engels voor slechthorenden
Technische Specificaties: 2.35:1, 16x9

Bonusmateriaal :
• Zand en Celluloid