:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> MGM >> PERSBERICHT: NAJAARSRELEASES
PERSBERICHT: NAJAARSRELEASES
Bron: MGM - Datum: 2004-09-15 - Geplaatst door: Werner
FOUR WEDDINGS AND A FUNERAL SE
RAIN MAN SE
Mooie mannen op DVD voor de herfst

In september vindt de DVD-release plaats van twee ‘all time favourites’ van filmmaatschappij Metro Goldwyn Mayer. Met de klassieke titels Four Weddings and a Funeral en Rain Man brengen sterren als Hugh Grant, Tom Cruise en Dustin Hoffman weer wat warmte in huis.

Nog heel even en de herfst staat weer voor de deur. En wat is er dan gezelliger dan met een paar goede vrienden of vriendinnen in de zetel te kruipen en je over te geven aan deze klassieke, romantische, grappige en ontroerende topfilms? Four Weddings and a Funeral is een romantische komedie over een paar dat ‘voor elkaar gemaakt is’, maar niet de kans krijgt elkaar in de armen te vallen. Of toch? Op de DVD staan behalve de hoofdfilm interessante achtergronden zoals ‘the making of’ en een hilarisch verhaal over de ‘wedding planners’ uit de film. Regisseur en producent geven zelf commentaar bij verschillende scènes uit de film.

De klassieke topper Rain Man beschrijft het duo Hoffman en Cruise die in een witte Cadillac dwars door de USA rijden en de meest idiote avonturen meemaken door de streken van de autistische Charlie Babbit (Hoffman). Een climax ontstaat als de twee een casino oplichten. Een ontroerend verhaal over de vriendschap tussen twee totaal verschillende mannen. Uniek aan deze uitgave: behalve de roadmovie wordt op de DVD ook het mysterie van autisme behandeld. Op de DVD zijn ook nooit eerder verschenen scènes terug te zien.THE PARTY
Peter Selllers’ The Party: humoristisch sentiment voor filmliefhebbers

Peter Sellers, onder andere bekend als Inspecteur Clouseau in The Pink Panther, maakte gedurende zijn carrière een indrukwekkend aantal titels die bij de echte filmliefhebber het ware sentiment oproepen. The Party en andere superkomische titels met Peter Sellers, zoals The World of Henry Orient, What’s New Pussycat en After the Fox krijgen in september hun verdiende eer: MGM brengt alle films uit op DVD.

Extra interessant aan deze serie films is het grote aantal ‘special features’ op de DVD’s. Interviews met Sellers zelf, tech-facts, trailers en reclamespots maken van The Party en andere Sellers-toppers een waardevol tijdsdocument. Een aanrader voor wie de ware kunst van comedy wil begrijpen.

The Party is het verhaal van miljonair Fred Clutterbuck die een feestje geeft: heel Hollywood is aanwezig. Maar het feest ontaardt in een grote chaos door toedoen van één gast: Hrundi V. Bakshi (Peter Sellers).

De opvolgers van de zeer succesvolle The Party, alle drie genomineerd voor Oscars en Golden Globe Awards, zijn het toppunt voor liefhebbers van films uit de jaren ‘80 en voor iedereen die zich weer in de ‘eighties’ wil wanen. Sellers, die in 1980 stierf aan een hartaanval, domineerde in zijn tijd het komische genre met een ongekende grootsheid. De recente Amerikaanse hype rond de filmmaker zette MGM er toe aan de titels opnieuw aan te bieden. En nu dus op DVD!

Op de MGM-site www.mgmfilm.be zijn in september exclusieve PARTY-packages te winnen: een pakket met alle Sellers re-releases, een fles champagne, stapels popcorn en nog veel meer: een gegarandeerd feestje!STARGATE SG-1
SG1-STARGATE: het intergalactische succes van de serie nu eindelijk op een DVD-collectoreditie!

Metro Goldwyn Mayer, wereldwijd eigenaar van het breedste aanbod filmtitels, brengt vanaf augustus een nooit eerder uitgegeven collectoreditie uit van de 7 seizoenen van de meest bekende science-fiction TV-serie: Stargate. Voor de fans van de serie en de onvoorwaardelijke aanhangers van Richard Dean Anderson is dit een unieke kans. Het collectorpakket bevat naast een volledige versie van de 7 seizoenen ook een DVD met de ‘Best Of’ van het eerste seizoen en de Pilootaflevering. De lancering in verschillende fasen zal de echte fans de komende 4 maanden in spanning laten wachten om uiteindelijk de volledige collectie te kunnen bemachtigen!

Als echt collectoritem bevat de nieuwe en volledige Stargate-serie zo maar even 43 DVD’s. De nieuwe Stargate-collectie is verkrijgbaar in een serie van zilveren boxsets. De lijnen van de DVD-dosjes vormen wanneer ze naast elkaar worden gezet een prachtige fresco die de trotse eigenaar toelaten om zijn collectie te laten bekijken. De verkoop van deze collectie start vanzelfsprekend met seizoen 7 waar alle fans vol spanning naar uitkijken... Tenslotte komt in november het seizoen 1 in primeur uit op DVD... Een echte aanrader dus!

De ‘Best Of’ van seizoen 1 en de pilootaflevering zijn speciaal bestemd voor wie de wereld van Stargate wil ontdekken, de buitengewone speciale effecten wil beleven, de parallelle werelden of ook nog de onverwachte en intrigerende avonturen wil bekijken.

Releasedata:
Augustus 2004: Boxset met "Best Of" van seizoen 1 en de pilootaflevering, seizoen 2 en 7
September 2004: Seizoenen 3 en 6
Oktober 2004: Seizoenen 4 en 5
November 2004: Seizoen 1

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron