:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: LORD OF THE RINGS 12-DISC SET
PERSBERICHT: LORD OF THE RINGS 12-DISC SET
Bron: A-Film - Datum: 2004-09-28 - Geplaatst door: Werner
Ruim 35 uur The Lord of the Rings in 1 complete box!

Op 10 december 2004 komen drie unieke The Lord of the Rings boxen uit in Nederland en Vlaanderen. Allereerst komt er een speciale The Lord of the Rings Special Extended Edition Trilogy Box uit met daarin de extra lange uitvoeringen van de drie afzonderlijke delen van de recordsbrekende en met oscars overladen The Lord of the Rings trilogie. Deze 12 dvd's tellende box bevat ruim 35 uur aan beeldmateriaal inclusief niet eerder in de bioscoop vertoonde beelden.

Gelijktijdig met deze unieke box zal, net als voorgaande jaren, de Special Extended Edition van The Return of the King als 4 disc versie verschijnen met nieuwe en uitgebreide scènes. Tevens zal in gelimiteerde oplage een 5 disc versie op de markt worden gebracht. Deze gelimiteerde box bevat een exclusief beeld van Minas Tirith, de stad waar het grootste gevecht plaatsvindt in The Lord of the Rings trilogie plus een dvd met daarop de live concert-registratie Creating The Lord of the Rings Symphony - A Composer's Journey Through Middle-earth onder leiding van Howard Shore.

De vier discs van de Limited Edition en de Extended Edition zullen identiek zijn. Disc 1 en 2 bevatten de extra lange widescreen versie van de film: bijna 50 minuten aan nieuwe scènes zijn toegevoegd door regisseur Peter Jackson inclusief de confrontatie tussen Gandalf en Saruman bij de ruïnes van Isengard. Scènes die ook alléén op de extended versie te zien zijn omvatten een liefdesscène tussen Faramir en Éowyn, de cameo van regisseur Peter Jackson en een confrontatie tussen Aragorn en The Mouth of Sauron (Sauron's dienaar). Tevens zijn er veel extra's toegevoegd, zoals commentaar-tracks van onder andere DIRECTORS AND WRITERS, THE CAST en THE DESIGN TEAM.

Bijna 8,5 uur aan extra materiaal is toegevoegd op de derde en vierde disc zoals: J.R.R. TOLKIEN: THE LEGACY OF MIDDLE-EARTH, HOME OF THE HORSE LORDS, NEW ZEALAND AS MIDDLE-EARTH, FILMING THE RETURN OF THE KING, POST-PRODUCTION: JOURNEY'S END en meer.

LET OP!
A-Film Home Entertainment biedt de consument een unieke mogelijkheid om de Special Extended Edition, de Special Extended Limited Edition en de 12 dvd's tellende Special Extended Edition Trilogie box al begin november 2004 te reserveren door middel van een speciale The Lord of the Rings Gift Card. Deze cadeaukaart zal verkrijgbaar zijn in de meeste DVD- en Entertainmentstores in Nederland en Vlaanderen en is naast reserveringsmiddel tevens een perfect Sinterklaascadeau!