:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: SEABISCUIT
PERSBERICHT: SEABISCUIT
Bron: Buena Vista - Datum: 2004-10-15 - Geplaatst door: Werner
Spyglass Entertainment, Universal Pictures, Dreamworks Pictures en Touchstone Home Entertainment presenteren

SEABISCUIT
The true story of a long shot who became a legend
Te koop op DVD vanaf 3 november 2004

Seabiscuit is het waargebeurde verhaal van een verbond tussen een dakloze jockey, een miljonair, een werkloze cowboy en een paard, Seabiscuit genaamd.

In de jaren 30 is de voormalige fietsenmaker Charles Howard (Jeff Bridges) miljonair geworden door het introduceren van auto’s in het westen van de United States. Maar in 1936, wanhopig door het dodelijke ongeval van zijn zoon, zoekt hij een nieuwe passie, een nieuwe uitdaging om zijn zorgen te vergeten. Op die manier ontdekt hij Seabiscuit, een klein paard met een neerslachtige houding en een onuitstaanbaar karakter. Ondanks zijn miserabele carrière als renpaard valt Charles voor Seabiscuit... Om de verborgen talenten van zijn rijdier te ontwikkelen, dient de miljonair nog een gedreven trainer te vinden. Zo ontmoet hij Tom Smith (Chris Cooper), een wat vreemde oud-cowboy die in de openlucht naast een paard slaapt om het te kunnen verzorgen. Overtuigd door de mysterieuze relatie die de man onderhoudt met paarden beslist Charles hem aan te werven als trainer van Seabiscuit. Het enige dat nog ontbreekt om aan wedstrijden deel te nemen is een jockey. Tom ontmoet een jongeman waarvan het karakter overeenstemt met dat van het paard, Johnny "Red" Pollard (Tobey Maguire). Sinds de beurscrash die zijn familie heeft geruïneerd, schuimt deze ongelukkige jockey de stallen en de boxringen af om te overleven. Binnenkort zal het geduld, de moed en de motivatie van de drie lotgenoten beloond worden: Seabiscuit groeit uit als één van de "grootste" tegenstanders van de meest beruchte renpaarden.

Dit verhaal, gebaseerd op waargebeurde feiten, vertelt hoe in crisistijden een Amerikaanse droom tot vervulling kwam. Seabiscuit werd een levend symbool van deze droom. Het paard inspireerde Laura Hillenbrand voor haar in 2001 verschenen roman Seabiscuit, An American Legend die wekenlang nummer 1 van de bestsellers is geweest.

Met in de hoofdrollen:
De gerenomeerde Amerikaanse acteur, Tobey Maguire (Johnny "Red" Pollard) is vandaag bekend bij het grote publiek dankzij zijn rol in Spider-Man waarvan momenteel de opnames lopen voor het langverwachte tweede deel. Maar zijn carrière bevat ook prestaties in verschillende andere genres waarbij hij o.a. speelde aan de zijde van Edward Norton in The 25th Hour van Spike Lee, in Deconstructing Harry van Woody Allen en hij zijn stem leende voor de komedie Cats and Dogs.

Jeff Bridges (Charles Howard) won zijn eerste Oscar in 1971 voor zijn bijrol in The Last Picture Show aan de zijde van Cybill Shepard. Vervolgens werd hij meermaals genomineerd voor verschillende prijzen voor: Thunderbolt and Lightfoot, Starman en meer recent, The Contender met Gary Oldman en Joan Allen. In de loop van zijn carrière heeft Jeff Bridges bewezen verschillende genres aan te kunnen, in bijvoorbeeld, het vreemde Fisher King met Robin Williams, The Fabulous Baker Boys waarin hij aan de zijde van zijn broer en Michelle Pfeiffer speelt, de cultfilm van de Coen brothers The Big Lebowski,...

Geproduceerd, aangepast en gerealiseerd door Gary Ross (Big, Pleasantville,...) naar de roman van Laura Hillenbrand Seabiscuit, An American Legend.

Seabiscuit op DVD:
Distributeurs: Spyglass Entertainment, Universal Pictures, Dreamworks Pictures en Touchstone Home Entertainment
Speelduur: 134 minuten
Kwotering: vanaf 6 jaar.
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Engels / Frans; Dolby DTS: Frans (nvdr. daar kunnen we weer niet mee lachen...)
Ondertiteling: Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans / Nederlands / Hebreeuws / Bulgaars
Technische specificaties: 2.35:1 / 16x9.

Bonusmateriaal:
• Toelichting bij de film van regisseur Gary Ross en filmmaker Steven Soderbergh
• De legende komt tot leven: achtergrondreportage van Seabiscuit "The making of"
• Analyse van een filmfragment
• De match van 1938: Seabiscuit tegen War Admiral