:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Indies Home Entertainment >> PERSBERICHT: DECEMBER KOOPDVD RELEASES
PERSBERICHT: DECEMBER KOOPDVD RELEASES
Bron: Indies Home Entertainment - Datum: 2004-10-29 - Geplaatst door: Werner
THE KILLING FIELDS
two-disc Special Edition

Meeslepende film over oorlog, angst, vriendschap en overleven. Winnaar van drie Oscars.

Synopsis The Killing Fields DVD 1:
Sydney Schanberg(Sam Waterson) wordt in 1972 als correspondent van de New York Times naar Cambodja gestuurd om daar verslag te doen van de groeiende oorlog tussen de rebellen van de Rode Khmer en de regering. Samen met de vriendelijke Dith Pran (Haing S. Ngor), zijn Cambodjaanse assistent, geeft hij een beeld van de waanzin en de tragedie van deze burgeroorlog. Als de Amerikaanse troepen het land verlaten, stuurt Dith Pran zijn familie mee naar Amerika. Zelf blijft hij achter om Schanberg te helpen. Als de Rode Khmer op 17 april 1975 de hoofdstad Phnom Penh bezet, redt Pran het leven van Schanberg en dat van enkele andere buitenlandse correspondenten. Wanneer alle buitenlanders het land uit worden gestuurd en de Cambodjanen de stad moeten verlaten, is er niets dat Schanberg kan doen om zijn vriend Dith Pran te helpen. Wat er sindsdien in Cambodja is gebeurd is verschrikkelijk. Naar schatting 3 miljoen Cambodjanen zijn door de Rode Khmer vermoord of stierven van de honger of ziektes. De eens zo vruchtbare velden van Cambodja kregen een nieuwe naam: The Killing Fields. Terug in Amerika raakt Schanberg zijn schuldgevoel en de angst over het lot van zijn vriend niet kwijt. Wat is er gebeurd met Dith Pran? Zou hij mogelijk de verschrikkingen van Cambodja hebben overleefd?

Specificaties DVD 1 (The Killing Fields):
Regie: Roland Joffé (The Mission, The Scarlet Letter, Vatel)
Cast: Sam Waterston (The Great Gatsby, The Man in the Moon, Shadow Conspiracy), Dr. Haing S. Ngor (Heaven & Earth, My Life), John Malkovich (Dangerous Liaisons, The Sheltering Sky, Being John Malkovich), Julian Sands (A Room With a View, Leaving Las Vegas, The Million Dollar Hotel)
Genre: Drama / oorlog
Speelduur: 142 minuten
Releasedatum: 01-12-04 op koopDVD
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 (1.85:1) anamorphic widescreen
Geluid: DTS + Dolby Digital 5.1

Extra's:
• DVD-ROM Artikel "The Life and Death of Dith Pran" by Sidney Schanberg
• Trailer
• The making of
• Photo gallery
• Biographies

Synopsis Omnibus Documentary The Killing Fields DVD2:
Deze vakkundig gemaakte documentaire laat zien hoe de film The Killing Fields tot stand is gekomen en gaat dieper in op de historische achtergronden. Het indrukwekkende waargebeurde verhaal dat uitgangspunt was voor de film wordt verteld en er zijn exclusieve beelden van achter de schermen.

Specificaties DVD 2 (Omnibus Documentary The Killing Fields):
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital 2.0

Achtergrondinformatie:
The Killing Fields won 3 Oscars:
- Actor in a supporting Role: Haing S. Ngor
- Cinematography: Chris Menges
- Filmediting: Jim Clark

Voor het gebruik van het artikel The Life and Death of Dith Pran is toestemming gevraagd aan Sydney Schanberg. De film is gebaseerd op dit artikel. Het artikel is op een DVD-ROM deel geplaatst, zodat geïnteresseerden dit ook kunnen lezen. Het artikel versterkt de historische waarde van de film en Sydney Schanberg werkte hier graag aan mee.THE MISSION
two-disc Special Edition

Twee mannen en hun strijd tegen het noodlot. Met Robert De Niro en Jeremy Irons.

Synopsis The Mission DVD 1:
In het jaar 1750 was in Zuid-Amerika de kolonisatie door Spanjaarden en Portugezen nog in volle gang. De Portugese wet stond slavernij niet in de weg, de Spaanse wel. Het gevolg was dat de autochtone Indianen hun toevlucht zochten in de door de Jezuïeten opgezette missieposten die op Spaans gebied lagen. Dit op historische feiten berustende verhaal speelt zich af in het grensgebied tussen Argentinië, Paraguay en Brazilië. Rodrigo Mendoza (Robert De Niro) verdient zijn geld als Indianenvanger. Zijn leven verandert als hij in een duel om een vrouw zijn broer vermoordt. Broeder Gabriel (Jeremy Irons) slaagt erin hem middels boetedoening te louteren en Rodrigo sluit zich aan bij de Jezuïeten. Gabriel heeft op een slechts via steile rotswanden bereikbaar plateau een Indianenstam ontdekt en hun vertrouwen weten te winnen. In een paradijselijke omgeving, bezaaid met overweldigend mooie watervallen, werken Gabriel en Rodrigo met nog enkele broeders aan de bouw van een kapel en een missieport. Als de vorsten van Spanje en Portugal besluiten tot een gebiedsruil en de gebieden waarin de missieposten liggen tot Portugees grondgebied gaan behoren, zijn de gevluchte Indianen weer vogelvrij. Rodrigo besluit zijn gelofte te breken en sluit zich aan bij de Indianen om het gebied te verdedigen terwijl Gabriel samen met de vrouwen en kinderen een godsdienstoefening voorbereidt….

Specificaties DVD 1 (The Mission):
Regie: Roland Joffé (The Killing Fields)
Cast: Robert De Niro (Taxi Driver, The Godfather: Part II, Goodfellas, Awakenings, Heat), Jeremy Irons (The French Lieutenants Woman, Moonlighting, Kafka, Damage), Aidan Quinn (Legends of the Fall, Frankenstein, Looking for Richard), Liam Neeson (Star Wars Episode I The Phantom Menace, Schindler’s List, Nell, Rob Roy)
Genre: Speelfilm
Speelduur: 125 minuten
Releasedatum: 01-12-04 op koopDVD
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 (2.35:1) anamorphic widescreen
Geluid: DTS + Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Photo gallery
• Biographies

Synopsis Omnibus Documentary Making of a Mission DVD2:
Deze vakkundig gemaakte documentaire gaat dieper in op de cultuur van de Indianen en de rol die zij hebben gespeeld bij het totstandkomen van de film The Mission. De kijker wordt zo een exclusieve blik gegund achter de schermen en een intrigerende eeuwenoude cultuur.

Specificaties DVD 2 (Omnibus Documentary Making of a Mission):
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital 2.0WOODY ALLEN BOX
5 Toptitels op DVD: Deconstructing Harry, Celebrity, Small Time Crooks, Sweet and Lowdown en Wild Man Blues in een mooi uitgevoerde digipack voor filmliefhebbers in het algemeen en voor fans van van Woody Allen in het bijzonder.

Releasedatum: 1 december 2004

DECONSTRUCTING HARRY
Sterke komedie met een indrukwekkende cast. Als iedereen zich tegen hem lijkt te keren probeert een beroemde schrijver weer grip op zijn chaotische leven te krijgen.

Synopsis:
De beroemde schrijver Harry Block (Woody Allen) kan geen letter meer op papier krijgen. Zijn leven is een aaneenschakeling van onvoorstelbare neurotische, chaotische en erotische avonturen. Met een hang naar drank, verslaafd aan kalmeringsmiddelen en achtervolgd door zijn psychiater, laat hij zich bij het schrijven vooral inspireren door zijn eigen leven, waarmee hij zich de woede van zijn naasten op de hals haalt.
Zo dreigt zijn maîtresse Lucie hem te vermoorden en zijn tweede echtgenote heeft hem de bons gegeven na een affaire met haar patiënte... Langzamerhand lijkt het alsof iedereen zich tegen hem keert. De personages uit de roman roepen de auteur ter verantwoording en lezen hem de les. Zelfs de duivel, in de hoedanigheid van zijn oude vriend Lenny, blijft niet achter. En terwijl heden en verleden, fantasie en werkelijkheid, nauwelijks meer van elkaar te onderscheiden zijn, doet Harry zijn uiterste best grip te krijgen op zijn eigen leven...

Specificaties DVD:
Regie: Woody Allen
Cast: Demi Moore, Robin Williams, Elizabeth Shue, Woody Allen, Kirstie Alley, Billy Crystal
Genre: Komedie
Speelduur: 96 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3 kleur
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0

CELEBRITY
Een grappige kijk op mensen die alles doen om beroemd te worden... of te blijven.

Synopsis:
New York. Lee Simon (Kenneth Branagh) is een weinig succesvol journalist die een filmscript aan het schrijven is. Hij is ervan overtuigd dat als dit script verfilmd wordt, de film een absoluut doorslaand succes zal worden. Om de juiste persoon te interesseren voor het script probeert hij een voet tussen de deur te krijgen bij de "rich and famous". Na de scheiding van zijn vrouw Robin (Judy Davis) leert hij vele beroemdheden kennen en ondertussen versiert hij een hele reeks vrouwen (Famke Janssen, Melanie Griffith, Winona Ryder, Charlize Theron). Maar het is niet zo makkelijk als het lijkt. Iedere keer als hij succes denkt te hebben, wordt hij toch weer verslagen. Ondertussen ontmoet Robin de gewilde TV producent Tony Gardella, waardoor zij ook in de wereld van celebrities terechtkomt.

Specificaties DVD:
Regie: Woody Allen
Cast: Kenneth Branagh, Judy Davis, Leonardo DiCaprio, Famke Janssen, Winona Ryder, Charlize Theron
Genre: Komedie
Speelduur: 114 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3 zwart/wit
Geluid: Dolby Digital 5.1

SMALL TIME CROOKS
They took a bite out of crime...

Synopsis:
Het is de droom van ex-gevangene Ray Winkler en zijn vrouw Frenchy (Tracey Ullman) om zo snel mogelijk stinkend rijk te worden zodat ze naar Florida kunnen verhuizen om daar de rest van hun leven niets te doen. En ze hebben een plan… Samen met een paar vrienden huren ze een oude winkel, vlak naast een grote bank om vanuit de kelder een tunnel te graven naar de kluis van de bank. Als dekmantel begint Frenchy in de winkel koekjes te verkopen. Het graafwerk verloopt verre van soepel en hun droom lijkt niet te worden verwezenlijkt totdat, uit een onverwachte hoek, het geld met bakken binnenstroomt.
De levenslessen van de bekakte kunsthandelaar David (Hugh Grant, Notting Hill, Four Weddings and a Funeral), de intelligente grappen en de vlijmscherpe dialogen zijn een garantie voor een avondje filmplezier.

Specificaties DVD:
Regie: Woody Allen (Sweet and Lowdown, Mighty Aphrodite, Bullets over Broadway)
Cast: Woody Allen (Manhattan, Annie Hall, Husbands and Wives), Tracey Ullman (The Tracey Ullman Show, Bullets over Broadway), Hugh Grant (Four Weddings and a Funural, Notting Hill, Mickey Blue Eyes)
Genre: Komedie
Speelduur: 95 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 anamorphic. kleur
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0

Bijzonderheden:
Tracy Ullman werd genomineerd voor Golden Globe Best Performance by an Actress in a Motion Picture - Comedy/Musical.

SWEET AND LOWDOWN
Prachtig geacteerde komedie met Sean Penn als jazzgitarist Emmett Ray.

Synopsis:
Deze komische film is gebaseerd op het leven van jazzgitarist Emmett Ray (Sean Penn). De legendarische Ray was een onverantwoordelijke, met geld smijtende, arrogante, onuitstaanbare dronkelap, maar ondanks alles de beste gitarist ter wereld. We volgen het leven van Ray. Zijn bizarre hobby’s als het schieten op ratten en het staren naar voorbij razende treinen. Zijn dromen over eeuwige roem en bakken met geld, zijn passie voor Blanche (Uma Thurman) en zijn vreemde obsessie voor de veel bekendere jazzgitarist Django Reinhardt. Deze bijzondere film heeft niet voor niets twee Oscarnominaties gekregen. Een voor de beste mannelijke hoofdrol (Sean Penn) en een voor de beste vrouwelijke bijrol (Samantha Morton).

Specificaties DVD:
Regie: Woody Allen (Small Time Crooks, Mighty Aphrodite, Bullets over Broadway)
Cast: Sean Penn (Dead Man Walking, The Game, Carlito’s Way, The Thin Red Line), Samantha Morton (Jane Eyre, Emma, This is the Sea), Uma Thurman (Pulp Fiction, Dangerous Liaisons, Batman & Robin, Vatel), Anthony LaPaglia (The Client, One Good Cop, He Said, She Said)
Genre: komedie
Speelduur: 95 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3 kleur
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0

WILD MAN BLUES

Synopsis:
Wild Man Blues is een documentaire over Woody Allen en zijn New Orleans-style jazzband, gefilmd tijdens een Europese tour. De passie voor deze muziek, die de gerenommeerde filmmaker en klarinetspeler zelf omschrijft als ‘baden in honing’, komt tot uiting in de energieke optredens van de band voor een enthousiast publiek in zeven verschillende landen en achttien steden. Ook buiten de optredens wordt Allen door de camera gevolgd. Het wordt duidelijk dat hij soms moeite heeft met opdringerige fans, paparazzi en het circus om hem heen dat zijn status van beroemdheid met zich meebrengt. Wanneer Allen in de besloten wereld van Europa’s meest luxe hotels in gezelschap is van zijn zus Letty Aronson, vriendin Soon Yi Previn en zijn vrienden, toont hij zijn geheel eigen gevoel voor humor (naast zijn obsessies en neuroses) en onthult zo de privé- achter zijn publieke persoon.

Specificaties DVD:
Regie: Barbara Kopple
Cast: Woody Allen en zijn New Orleans Jazz Band
Genre: Documentaire
Speelduur: 105 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3 /kleur
Geluid: Dolby Digital Mono

Extra's:
• Trailer
• Photo gallery
• BiographiesMURDER ROOMS: MYSTERIES OF THE REAL SHERLOCK HOLMES BOX
5 spannende verhalen in een prachtig vormgegeven 3-DVD Pack in luxe slipcase.
DVD1: The Dark Beginnings of Sherlock Holmes
DVD2: The Patient's Eyes + The Photographer's Chair
DVD3: The Kingdom of Bones + The White Knight Stratagem

Releasedatum: 1 december 2004

THE DARK BEGINNINGS OF SHERLOCK HOLMES

Synopsis:
Edinburgh, 1878. Arthur Conan Doyle studeert geneeskunde aan de Universiteit van Edinburgh. Hier ontmoet hij Dr. Joseph Bell, die pathologie onderwijst. Wanneer Doyle het waagt om vraagtekens te plaatsen bij Bell’s lesmethodes, waardeert Bell zijn moed en stelt hem aan als zijn assistent. Al snel vermoedt Doyle dat er meer schuilgaat achter Bell dan men vermoedt en wanneer hij zijn leraar achtervolgt, ontdekt hij dat deze meewerkt aan een moordonderzoek voor de politie. Al snel vallen er meer doden en werken de twee samen om via pathologisch onderzoek de moordenaar te kunnen ontmaskeren. De spanning loopt hoog op wanneer ook het leven van Doyle’s mede-studente Elspeth Scott in gevaar komt.
Murder Rooms is gebaseerd op een waar verhaal. Arthur Conan Doyle is bekend geworden als schrijver van de verhalen over detective Sherlock Holmes, voor wie zijn leraar Dr. Bell model stond.

Specificaties DVD:
Regie: Paul Seed
Cast: Robin Laing, Ian Richardson, Charles Dance, Dolly Wells
Genre: Thriller
Speelduur: 90 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 anamorphic. Geschikt voor alle beeldformaten.
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0

Extra's:
• Photo gallery

THE PATIENT'S EYES

Synopsis:
Dr. Arthur Conan Doyle begint een dokterspraktijk in de plaats Southsea. Zijn eerste patiënte is Heather Grace. Ze klaagt over schaduwen in haar gezichtsvermogen en beweert dat ze vaak achtervolgd wordt door een fietser. Gealarmeerd door Doyle’s brieven over de mysterieuze fietser, arriveert zijn vroegere leraar Dr. Joseph Bell in Southsea. Ze vinden sporen van de fietser en Doyle valt bijna aan hem ten prooi. Dan worden verschillende mensen uit Heather’s kring van vrienden en familie vermoord. Wanneer Heather zelf plotseling verdwijnt, leidt het spoor naar de mysterieuze fietser. Zijn motief voor de moorden lijkt zijn liefde voor Heather te zijn. Hij raakte verminkt tijdens een ongeluk op zee en duldt niemand in haar buurt. De ontknoping van het moordmysterie neemt echter een onverwachte wending.
Murder Rooms is gebaseerd op een waar verhaal. Arthur Conan Doyle is bekend geworden als schrijver van de verhalen over detective Sherlock Holmes, voor wie zijn leraar Dr. Bell model stond.

Specificaties DVD:
Regie: Tim Fywell
Cast: Charles Edwards, Ian Richardson, Katie Blake
Genre: Thriller
Speelduur: 90 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 anamorphic. Geschikt voor alle beeldformaten.
Geluid: Dolby Digital 5.1 (unwrapped)

THE PHOTOGRAPHER'S CHAIR

Synopsis:
Londen wordt in 1882 opgeschrikt door de vondst van verminkte lichamen in de Thames. Dr. Joseph Bell, een bekende patholoog, wordt op de zaak gezet en hij roept hierbij de hulp in van zijn vroegere student, de huisarts Arthur Conan Doyle. De broer van een vrouw die vermoord is, heeft financieel profijt gehad van haar dood, maar tijdens een séance waarin de geest van zijn zus opgeroepen wordt om zijn onschuld te bewijzen, valt de verdenking op een andere man. Als Doyle hem volgt, wordt hij plots neergeslagen. Ondertussen ontdekt Bell de fascinatie voor Spanje van de verdachte en realiseert zich dat de wonden van de slachtoffers waarschijnlijk ontstaan zijn door een stoel die daar werd gebruikt voor executie door wurging. Doyle’s leven is in gevaar en de tijd dringt.
Murder Rooms is gebaseerd op een waar verhaal. Arthur Conan Doyle is bekend geworden als schrijver van de verhalen over detective Sherlock Holmes, voor wie zijn leraar Dr. Bell model stond.

Specificaties DVD:
Regie: Paul Marcus
Cast: Charles Edwards, Ian Richardson
Genre: Thriller
Speelduur: 90 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 anamorphic. Geschikt voor alle beeldformaten.
Geluid: Dolby Digital 5.1 (unwrapped)

THE KINGDOM OF BONES

Synopsis:
De hulp van huisarts Dr. Arthur Conan Doyle en patholoog Dr. Joseph Bell wordt ingeroepen wanneer een mummie in een lokaal museum niet een oude Egyptenaar, maar een hedendaagse Engelsman blijkt te bevatten. De curator van het museum ervaart dit als mislukking en pleegt zelfmoord. Het visitekaartje in zijn zak leidt Doyle naar Heywood Donovan, een rijke Canadese verzamelaar van kunst. Donovan verraadt zijn betrokkenheid bij de Ierse strijd voor onafhankelijkheid, waarop de twee doktoren worden aangevallen en Doyle vast wordt gehouden. Doyle hoort de groep praten over hun plannen om bommen te laten ontploffen in Londen en weet te ontsnappen. Hij en Bell concluderen dat de man die is vermoord en in de mummie gestopt, Donovan’s plannen wilde verklappen. Ze haasten zich naar Londen om een catastrofe af te wenden.
Murder Rooms is gebaseerd op een waar verhaal. Arthur Conan Doyle is bekend geworden als schrijver van de verhalen over detective Sherlock Holmes, voor wie zijn leraar Dr. Bell model stond.

Specificaties DVD:
Regie: Simon Langton
Cast: Charles Edwards, Ian Richardson
Genre: Thriller
Speelduur: 90 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 anamorphic. Geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Dolby Digital 5.1 (unwrapped)

THE WHITE KNIGHT STRATAGEM

Synopsis:
1883. In Edinburgh wordt een lijk gevonden. Dr. Joseph Bell ontdekt dat deze man, Henry Starr, verantwoordelijk was voor het verlies van huis en haard van Alicia Crane, waarop zij zelfmoord pleegde. Luitenant bij de politie Blaney en Bell’s collega Dr. Arthur Conan Doyle geloven dat Alicia’s minnaar heeft gemoord uit wraak, terwijl Bell denkt dat Starr’s zakenpartner George Milburn de dader is. Wanneer Milburn wordt vermoord, voelt Bell zich diep schuldig. Doyle komt via Milburn’s vrouw in contact met een groep jongeren die beweren cricket gespeeld te hebben met een man die met beide handen even vaardig kon spelen, een kenmerk van de dader. Dit spoor leidt naar de man die door Bell en Doyle het minst in staat wordt geacht tot moorden en toch blijkt hij de uit wraak moordende ex-minnaar van Alicia Crane te zijn.
Murder Rooms is gebaseerd op een waar verhaal. Arthur Conan Doyle is bekend geworden als schrijver van de verhalen over detective Sherlock Holmes, voor wie zijn leraar Dr. Bell model stond.

Specificaties DVD:
Regie: Paul Marcus
Cast: Charles Edwards, Ian Richardson
Genre: Thriller
Speelduur: 90 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 anamorphic. Geschikt voor alle beeldformaten.
Geluid: Dolby Digital 5.1 (unwrapped)PROFILER Seizoen 1 box
Alle 22 afleveringen van het eerste seizoen van de populaire tv-serie in een prachtig vormgegeven 5-DVD pack in luxe slipcase. Ruim 16 uur spanning!

Synopsis:
Dr. Sam Waters staat bekend als een fenomenale psychologe. Ze beschikt over een zeldzame gave waardoor ze in staat is schijnbaar onoplosbare misdaden feilloos te ontrafelen. Ze heeft inzicht in het functioneren van het criminele brein. Sam kan zich een beeld vormen van een misdaad door de ogen van het slachtoffer én de dader. Maar er is een groep mensen die haar juist om die reden liever kwijt dan rijk is. Neem "Jack of all trades", een seriemoordenaar die drie jaar geleden Sam’s echtgenoot om het leven heeft gebracht. Compleet van slag probeert ze samen met haar dochtertje een nieuw bestaan op te bouwen in de anonimiteit. Toch blijven haar oude vrienden van de FBI een beroep op haar doen…

Specificaties DVD:
Regie: John Patterson (Pilot), e.a.
Cast: Ally Walker, Robert Davi, Julian McMahon, Erica Gimpel, Michael Whaley
Genre: Thriller
Speelduur: ca. 1000 minuten
Releasedatum: 1 december 2004
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital 5.1 (unwrapped) en 2.0ROBOCOP DVD-BOX
2 DVD’s met de uit 4 delen bestaande miniserie:
1. Dark Justice
2. Meltdown
3. Resurrection
4. Crash & Burn

Synopsis Dark Justice:
Tien jaar na Alex Murphy’s dood en wederopstanding als Robocop, gaat hij in het futuristische Delta City samen met zijn voormalige partner John Cable de strijd aan met een nieuwe vijand, Bone Machine. Het onderzoek leidt hen naar het corrupte management van OCP (Omni Consumer Products), waaronder Robocop’s zoon James die niet weet dat zijn vader nog leeft. James krijgt de opdracht om Cable te doden...

Synopsis Meltdown:
Robocop treurt om de dood van zijn vriend Cable, maar weet niet dat deze door OCP weer tot leven is gewekt als... tweede Robocop. Ann Key probeert binnen OCP aan de macht te komen door Cable in te zetten om Robocop voorgoed uit te schakelen. In een confrontatie tussen de twee vrienden, probeert Robocop de menselijke kant van Cable te doen herleven, net als Cable ooit voor hem heeft gedaan.

Synopsis Resurrection:
Robocop en Cable vluchten voor OCP, maar Cable wordt opgepakt door Kaydick en geherprogrammeerd om hem te helpen bij zijn kwade plannen om de macht over heel Delta City te krijgen. Ondertussen leert James dat Robocop zijn vader is en stuurt uit woede omdat zijn vader hem heeft verlaten, robohunters op hem af. Het komt tot een gewelddadige confrontatie tussen Robocop, Cable en de robohunters.

Synopsis Crash & Burn:
Kaydick staat op het punt om zijn kwade masterplan uit te voeren, daarin gesteund door Cable. Robocop will hem tegenhouden en krijgt hulp van James, die zich door de ontmoeting met zijn vader realiseert dat hij aan de verkeerde kant stond. Terwijl het aftellen bezig is tot het moment waarop de stad letterlijk wordt geïnfecteerd door Kaydick’s kwade genius, vindt de ultieme strijd tussen goed en kwaad plaats...

Specificaties DVD:
Regie: Julian Grant
Cast: Page Fletcher, Maurice Dean Wint, Geraint Wyn Davies, Leslie Hope, Kevin Jubinville, Maria Del Mar, Anthony Lemke
Genre: Actie
Speelduur: 375 minuten in totaal
Releasedatum: 01-12-04 op koopDVD (DVD-box)
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital 2.0 SurroundSANTA WHO?
All he wants for Christmas is his memory back...

Synopsis:
Deze kerst heeft de kerstman een probleempje. Terwijl hij vlak voor de kerst met zijn rendier een tochtje maakt valt hij uit zijn arrenslee en belandt hij precies voor de auto van tv-journalist Peter Albright. De kerstman is ongedeerd, maar hij heeft wel last van geheugenverlies. Peter ziet in deze vreemde man in kerstman pak een fantastisch verhaal en zijn vriendin Claire wil hem graag als kerstman strikken voor het warenhuis waar zij werkt. Alleen Claire’s zoon Zack vermoedt dat deze man wel eens de echte kerstman zou kunnen zijn. Slechts een paar dagen verwijderd van kerst doen Santa’s elfen er alles aan om hun baas te vinden en een ramp te voorkomen!

Specificaties DVD:
Regie: William Dear
Cast: Leslie Nielsen (Naked Gun, Airplane!, Scary Movie 3, Spy Hard)
Genre: Komedie
Speelduur: 120 minuten
Releasedatum: 1 december 2004
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital 5.1 (unwrapped) en 2.0TO END ALL WARS (re-release)
A true story about the will to survive and the courage to live.

Synopsis:
In WOII bezet het sterke Japanse leger het verwesterde Singapore. Het geallieerde leger probeert zich terug te trekken, maar valt toch in handen van de Japanners. Majoor Ian Campbell (Robert Carlyle), kapitein Ernest Gordon (Ciarán McMenamin) en luitenant Jim Reardon (Kiefer Sutherland) maken deel uit van de groep gevangenen die overgebracht wordt naar een kamp in de jungle van Zuidoost-Azië. De krijgsgevangenen moeten midden in de jungle meewerken aan de aanleg van de beruchte Birma-spoorweg. Als kolonel McLean in het kamp wordt vermoord, ontstaat er onenigheid onder de mannen. Campbell neemt de leiding op zich en ontwikkelt een plan om het kamp over te nemen, maar krijgt weinig hulp van zijn uitgeputte medegevangenen. Kapitein Gordon begint een 'openluchtkerk' om zo het moreel van de anderen een beetje op te krikken. De plannen van Campbell en het initiatief van Gordon staan vanaf het eerste moment haaks op elkaar. En zo krijgt de grote WOII een kleine gelijke in de strijd tussen twee partijen binnen een gevangenenkamp, tussen vorming en geweld en tussen vergeving en wraak.

Het waargebeurde verhaal van geallieerde krijgsgevangenen en de keiharde behandeling die ze van hun Japanse overheersers te verduren kregen, gebaseerd op het boek Through the Valley of the Kwai van Ernest Gordon.

Specificaties DVD:
Regie: David L. Cunningham
Cast: Robert Carlyle (Trainspotting, The Full Monty, Angela’s Ashes), Kiefer Sutherland (24, A Few Good Men, A Time to Kill), Ciaran McMenamin
Speelduur: 115 minuten
releasedatum: 01-12-04 op koopDVD (re-release)
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 (1.85:1) anamorphic widescreen
Geluid: Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Trailer
• Featurette
• Photo gallery
• BiographiesSILENT NIGHT, DEADLY NIGHT (I&II) 2 op 1 DVD
Santa’s here.

Synopsis Silent Night, Deadly Night:
Billy Chapman is na de brute moord op zijn ouders tijdens Kerstavond, opgegroeid in een weeshuis waar wrede nonnen de scepter zwaaiden. Wanneer Billy, eenmaal volwassen, zich moet verkleden als de Kerstman komt zijn jeugdtrauma in alle hevigheid naar boven. Met een rode waas van woede en wraak voor zijn ogen trekt hij de stad in; een waanzinnige reis die hem terugvoert naar het weeshuis...

The Nightmare’s about to begin... again!

Synopsis Silent Night, Deadly Night II:
Billy’s jongere broer Ricky (Eric Freeman) volgt in de voetsporen van zijn grote broer, als wraakzuchtige Santa die de ‘slechten’ voor eens en voor altijd een lesje zal leren...
Silent Night, Deadly Night I & II vormen daarmee een tweeluik dat tot de meest controversiële slasher films allertijden gerekend kan worden.

Specificaties 2 op 1 DVD Silent Night, Deadly Night I & II:
Regie: Lee Harry (I), Charles E. Sellier, Jr. (II)
Cast: Eric Freeman, James L. Newman, Elizabeth Cayton, Jean Miller (I)
Lilyan Chauvin, Gilmer McCormick, Toni Nero, Robert Brian Wilson (II)
Genre: Horror
Speelduur: 88 minuten (I), 85 minuten (II)
Releasedatum: 01-12-04 op koopDVD
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeldformaat: 16:9 widescreen
Geluid: Dolby Digital 5.1