:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: GARFIELD THE MOVIE
PERSBERICHT: GARFIELD THE MOVIE
Bron: Fox - Datum: 2004-10-29 - Geplaatst door: Werner
GARFIELD - THE MOVIE
Garfield steelt de show in z'n eerste film!
Te huur en te koop op dvd vanaf 17 november 2004

Garfield The Movie? Dat hoor je inderdaad te bekijken, languit op de bank, met voor je een schaal vol lasagne, sushi, pizza en ijs. Laat je rustig gaan. Geniet. Denk net aan de anderen: zij horen aan jou te denken. Zet je schrap voor deze geweldige komedie waar de hele familie van zal genieten!

Het verhaal
Garfield heeft het helemaal voor elkaar - een superzachte luie stoel, een gemakkelijk baasje en h้้l veel lasagne - totdat zijn baasje thuiskomt met het hondje Odie. Al gauw besluit Garfield dat het tijd is om deze druktemaker te lozen. Hij verzint een sluw plan, maar helaas loopt dit plan anders dan gedacht. Wanneer Odie in handen valt van een gemene misdadiger blijkt Garfield over enorme moed en energie te beschikken en belandt hij in een spannend avontuur om Odie te redden!

Stemmen
De Vlaamse stemmen zijn van Adriaan Van den Hoof (Garfield), Gene Thomas, Tania Prinsier, Evi Hanssen, Marc Reynebeau en Ann Van Elsen.

Garfield: Zijne Zelfvoldaanheid
Een luiere, meer synische kat dan Garfield is niet te vinden. Een leukere? Wellicht evenmin. Net als in de gevierde cartoons is Garfield een verwaande, eigenwijze kater die zelfbewust elke inspanning in het leven uit de weg gaat. Hoewel, om Odie de hond te pesten, zal hij nog wel 'ns een poot uitsteken.

Creatie van Jim Davis
Wie vertrouwd is met de cartoons en strips van de geestelijke vader en tekenaar van Garfield, Jim Davis, zal weten dat er zich geen plot afwikkelt in de Garfield comics. Wat zich aan de lezer langzaam maar zeker onthult, is het gigantische ego van Garfield. Stukje bij beetje krijgen we zichtop een persoonlijkheid die volledig vol is van zichzelf en die dat ook niet anders zou wensen.

In meer dan 2500 kranten
Garfield verschijnt in meer dan 2500 kranten in de hele wereld. Gek genoeg was het aanvankelijk moeilijk voor Jim Davis om z'n cartoons gepubliceerd te krijgen. Zijn werk werd door veel uitgevers afgewezen. Ook nadat United Features Jim Davis een contract aanbood, bleef de toekomst van Garfield er onzeker uitzien. Bij de uitgave van de eerste Garfield-paperback veranderde dit allemaal. Bijna twee jaar lang stond het boek in de top van de bestsellerlijsten; en sindsdien is de rosse kater een wereldster geworden.

Productinformatie koop-dvd
Titel: Garfield: The Movie
Releasedatum: 17 november 2004
Genre: Animatie/komedie
Leeftijd: AL
Lengte: ca. 80 min.
Geluid: Engels 5.1, Frans 5.1, Nederlands 5.1, Vlaams 5.1
Beeld: 16x9 (1.85:1)
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels, Frans

Extra's dvd:
• Audiocommentaar van regisseur Peter Hewitt en producer John Davis
• Zie hoe Garfield tot leven komt in twee filmpjes
• Kijkje achter de schermen bij het opnemen van de Nederlandse stemmen
• Garfields Doolhofspel
• Maak je eigen Garfield strip
• Verwijderde sc่nes
• Muziekvideo "Laat me vrij" van Xink
• Eerste blik op Robots
• Voor een Oscar genomineerd filmpje met "Scrat" uit Ice Age: Gone Nutty

Productinformatie huur-dvd
Titel: Garfield: The Movie
Releasedatum: 16 november 2004
Genre: Animatie/komedie
Leeftijd: AL
Lengte: ca. 80 min.
Geluid: Engels 5.1, Frans 5.1, Nederlands 5.1, Vlaams 5.1
Beeld: 16x9 (1.85:1)
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels, Frans


Recent nieuws van dezelfde bron