:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2004
PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2004
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2004-11-06 - Geplaatst door: Werner
BOX BARBRA STREISAND
Release koopdvd: 2 december 2004

Niet zomaar een collectie...
Funny Girl, Funny Lady, For Pete's Sake en The Owl and the Pussycat, vier indrukwekkende titels van Barbra Streisand in één DVD-box.

Synopsis
Binnenkort verschijnt ze in Meet the Fockers, het vervolg op Meet the Parents. Dit zal haar eerste filmoptreden weer worden sinds 1996. Duizendpoot Barbra Streisand is nog altijd verzekerd van een grote schare trouwe fans. En die gaat het niet alleen om haar gouden stemgeluid maar zeker ook over haar indrukwekkende acteerprestaties. De drive om een succesvol actrice te worden was zeker zo belangrijk voor Streisand als haar zangambitie. Vele onderscheidingen sleepte ze de afgelopen decennia binnen, waaronder twee Oscars, vijf Emmy-awards en acht golden Globe awards!

Funny Girl:
is een van de meest populaire musicals aller tijden en vertelt het verhaal van actrice Fanny Brice en de weg naar haar legendarische showbizzsucces. Omar Sharif zien we in de rol van haar geliefde Nick Arnstein. Voor deze rol ontving Streisand een Oscar voor beste actrice. Over haar rol in Funny Girl zegt ze; "One thing's for sure: now when I look at Funny Girl, I think I was gorgeous. I was too beautiful to play Fanny Brice."
Regisseur: William Wyler

Funny Lady:
in het vervolg op Funny Girl zien we Fanny op het hoogtepunt van haar carrière. Het is het tragisch verhaal van de nog altijd tomeloze temperamentvolle Brice en haar stormachtige romance met Billy Rose.
Regisseur: Herbert Ross

For Pete’s Sake:
In deze komedie zien we de hilarische belevenissen van een koppel, die, door hun eigen stommiteiten, achterna worden gezeten door Geldeisers en de Mafia.
Regisseur: Peter Yates

The Owl and the Pussycat:
De irritaties tussen twee flatgenoten lopen hoog op, totdat de huisbaas hen beide op straat zet. Ze besluiten te gaan samenwonen. Maar of dat nou zo’n goed besluit was…
Regisseur:Herbert Ross

Genre: Komedie

Extra op DVD:
• Filmografieën van cast en crew
• Promotrailers
• Audiocommentaar
• Bioscooptrailers
• Muzikale hoogtepunten
• Korte documentairesBOX HUMPHREY BOGART
Release koopdvd: 2 december 2004

Bogart op zijn best...

Synopsis
Bogey, oftewel Humphrey Bogart, één van de meest legendarische filmhelden uit de jaren 50, maakt een bijzondere herintrede op DVD. Opnieuw zal hij veel liefhebbers verblijden met zijn onvergetelijke optredens in The Harder They Fall, Sahara, Sirocco, In A Lonely Place, Dead Reackoning en The Caine Mutiny. Op 2 december 2004 verschijnt een prachtige verzamelbox met deze titels.

The Harder the Fall:
Eddie Willis is een sportschrijver die wordt ingehuurd door Nick Benko om zijn nieuwe vechter, Toro, te promoten. Echter overlijdt de tegenpartij waardoor Toro nooit meer wil boksen. Maar dan komt er een gebrek aan geld...
Regisseur: Mark Robson

Sahara:
Het verhaal van een bataljon uitschot dat in de Sahara strandt tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Regisseur: Zoltan Korda

Sirocco:
Het verhaal waarin Bogart zijn grootste vijand nodig heeft voor een gevaarlijke overtocht.
Regisseur:Curtis Bernardt

In a Lonely Place:
Scriptschrijver Dixon Steele heeft de onplezierige taak om van een matige 'bestseller' een script te schrijven.
Regisseur: Nicolas Ray

The Caine Mutiny: Wanneer kapitein Queeg van de US "Caine" steeds neurotischer gedrag gaat vertonen en de bemanning in gevaar komt, nemen twee officieren het commando van de kapitein over.
Regisseur:Edward Dmytryk

Genre: Thriller

Extra op DVD:
• Videofilms
• Promotietrailers
• Advertentiemateriaal
• Filmografieën
• Fotogalerieën
• BioscooptrailersDAWSON'S CREEK - SEIZOEN 4
Release koopdvd: 16 december 2004

Nog steeds een bron van herkenning...

Synopsis
Dawson’s Creek is terug met de 23 gloednieuwe afleveringen uit het vierde seizoen. Beleef je jeugd opnieuw vanuit de ogen van Dawson, Joey, Pacey en Jack. Het vierde seizoen uit de populaire reeks laat zien dat het laatste jaar op de middelbare school niet zonder slag of stoot verloopt. Zo heeft Jacks coming out in serie 3 zijn sporen achter gelaten en staat de relatie van Joey en Pacey onder druk. In bijna 1.000 minuten kun je weer genieten van de grappige, ontroerende en emotionele gebeurtenissen die het leven van deze groep vrienden kenmerkt.

Het afstudeerjaar is aangebroken voor Dawson, Joey, Jen, Pacey en Jack. Nadat zij gezamenlijk de zomer hebben doorgebracht, proberen Joey en Pacey hun relatie te combineren met de realiteit van school, hun toekomstige studieplannen en hun geforceerde relatie met Dawson. Jen heeft een nieuw vriendje en Jack probeert zijn vriendschappen weer op te bouwen nadat hij zijn coming out heeft gehad. Deze dvd-box bevat naast nieuwe afleveringen ook nieuwe muziek, waaronder de internationale openingstitelsong van Dawson's Creek "Run Like Mad", gespeeld door James Arden.

Regisseur: Kevin Williamson (Scream, I Know What You Did Last Summer)
Acteurs: James Van der Beek (Varsity, The Rules of Attraction), Katie Holmes (Phone Booth, Go, Abandon), Joshua Jackson (Cruel Intentions, Ocean’s Eleven), Michelle Williams (Haloween H20, Prozac Nation), Kerr Smith (Final Destination, Cruel Intentions 3)

Genre: Televisieserie
Duur: Ongev. 994 minuten

Extra op DVD:
• Audiocommentaar van Executive Producer ‘Paul Stupin’ bij de aangegeven episodes.
• Dawson’s Creek Trivia Game.
• Previews.
• Inclusief de internationale openingstitelsong "Run Like Mad" van James Arden.SPIDER-MAN 2
Release koopdvd: 2 december 2004

Spider-Man 2: klaar om alle records te verbreken.
Superheld versus schurk in een authentieke stripverhalensfeer met adembenemende special effects en gekruid met een mooie romance, spreekt ontegenspekelijk aan!

Synopsis
Sony Pictures Entertainments topfilm Spider-man 2 vestigde begin juli in de Verenigde Staten een nieuw record met de openingsdag Box Office inkomsten in de filmzalen. Niet alleen kreeg Spider-man 2 de beste reviews van de pers dit jaar, het is duidelijk dat de film ook aansloeg bij het publiek. Het thema superheld versus schurk in een authentieke stripverhalensfeer met adembenemende special effects en gekruid met een mooie romance, spreekt ontegensprekelijk aan! Er wordt dus enorm uitgekeken naar de dvd-release op 2 december, want naast de film krijgt de fan hier tal van bijzonder leuke extra’s. Over twee schijfjes verdeeld staan het audiocommentaar van o.a. regisseur Sam Raimi, pop-ups die tijdens de film Spidey-weetjes tonen, wel 19 verschillende documentaires, een making of de Activision videogame, features achter de schermen, een fotogalerij, weblinks en verschillende trailers.

Er gingen twee jaar voorbij nadat we afscheid namen van de eerste Spider-Man. Peter Parker (Tobey Maguire) liet zijn grote liefde Mary Jane Watson (Kirsten Dunst) achter zich om zijn verantwoordelijkheden op te nemen als Spider-Man. Peter gaat de uitdagingen aan maar heeft het moeilijk om alle voor- en nadelen van zijn ongekende krachten een plaats te geven in zijn leven. Hij slaagt er niet echt in een evenwicht te vinden tussen zijn twee persoonlijkheden: de superheld Spider-Man en de wat saaie universiteitsstudent. De relaties die het meest betekenen voor Peter staan op het spel wanneer hij geconfronteerd wordt met de man met de ijzersterke tentakels, de krachtige slechterik "Doc Ock" (Alfred Molina). Na een ongewenst ongeluk in het laboratorium, denkt deze wetenschapper alleen nog aan macht. Spider-man zal al zijn kennis en volharding nodig hebben om de strijd aan te gaan, en zijn geliefde te redden uit de "tentakels" van "Doc Ock"!

Regisseur: Sam Raimi (Spider-Man, The Evil Dead)
Scenario: Alvin Sargent: Is gebaseerd op de Marvel Stripboeken van San Lee en Steve Ditko
Acteurs: Tobey Maguire (Seabiscuit, Spider-Man, Wonder Boys, Ride with the Devil), Kirsten Dunst (Spider-Man, Mona Lisa Smile, Cat’s Meow, Get Over It), James Franco (Spider-Man, City by the Sea, Watever it Takes), Alfred Molina (Identity, Chocolat, Magnolia, Boogie Nights)

Genre: Actie
Duur: Ongev. 122 minuten

Extra op DVD:
Disc 1:
• Audiocommentaar van regisseur Sam Raimi, Tobey Maguire, producent Avi Arad en co-producent Grant Curtis
• Audiocommentaar van het technische team
• Factoid Track "Spidey Sence": pop-ups tijdens de film met Spidey-feitjes
• Web-I-sode documentaires: "Costume Design", "Comic-Con Q & A", "J. Jonah Jameson" en "Peter Parker and Mary Jane Watson"
• Videoclip: "Ordinary" – Train
• Diverse trailers
Disc 2:
• Making the Amazing documentaries: "Greater Power, Greater Responsibility", "Story and Character", "Costume Design", "Visual Design", "Direction", "The Spydercam", "Stunts", "Practical Effects", "Editing", "Visual Effects", "Sound and Music" en "Lessons Learned"
• Making of Activision’s Spider-Man 2: Spinning the Game
• Documentaires: "Hero in Crisis", "Interwoven: The Women of Spider-Man" en "Ock-Umentary: Eight Arms To Hold You"
• Multi-angles features achter de schermen
• Weblinks via DVD-ROM: "Countdown to Spider-Man 3", "Press Reviews" en "Web of Worlds online game"
• Fotogalerie
• Trailer: "Activision 2004 E3 Game"