:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2004
PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2004
Bron: Universal - Datum: 2004-11-15 - Geplaatst door: Werner
AROUND THE WORLD IN 80 DAYS
Humor, Romantiek, Avontuur, Actie
Naar het klassieke verhaal van Jules Verne

1872. Phileas Fogg (Coogan), een Engelse uitvinder, wedt voor 20.000 pond dat hij de wereld kan rondreizen in 80 dagen. Passepartout (Chan), een slimme en welwillende knul, vergezelt hem in de hoop China te bereiken en een heilig voorwerp te recupereren dat uit zijn dorp werd gestolen. De uitdager is Lord Kelvin (van de Royal Academy of Science). Onderweg ontmoeten ze de knappe Franse artieste Monique (de France) die op zoek is naar inspiratie. Met z’n drieën beleven ze een wervelende wereldrace tegen de klok vol uitdagingen, opwinding, gevaren, liefde, humor en tal van bizarre en grappige personages.

Huurdvd release 14 december
Koopdvd release 16 december
Genre: Avonturenkomedie
Regie: Frank Coraci (The Wedding Singer)
Cast: Jackie Chan, Steve Coogan, Cécile de France
Speelduur: 125 min.
Geluid: Dolby Digital 5.1 en DTS
(nvdr. eerder werd hier foutief door de maatschappij Dolby Surround 2.0 vermeld)
Beeld: 16:9
Leeftijd: 6THE LAST RIDE
Van de producer van The Fast & The Furious en XXX

30 jaar geleden werd Ronnie Purcell (Dennis Hopper) gearresteerd voor een gewapende overval. Zijn vrouw liet het leven in de wilde achtervolging. Nu hij eindelijk weer op vrije voeten is, wil hij zich wreken op de agent die hem kliste, Daryll Kurtz (Fred Ward), tevens voogd van Ronnies jonge zoon Aaron (Will Patton). Aaron is nu ook agent en wil niks meer met zijn vader te maken hebben. Maar Matthew (Chris Carmack van The O.C.), Aarons tienerzoon, is gefascineerd door het criminele verleden van zijn grootvader en stelt voor hem te helpen bij zijn wraakoefening. Een productie van Rob Cohen (The Fast & The Furious), boordevol adrenaline, gierende banden en adembenemende auto-achtervolgingen. Naast schermveteranen Hopper, Ward en Patton spelen ook de vintage en gloednieuwe Pontiac GTO een flitsende hoofdrol.

Huurdvd release 14 december
Koopdvd release 16 december
Genre: Actie
Regie: Guy Norman Bee
Cast: Dennis Hopper, Fred Ward, Will Patton, Nadine Velazquez
Speelduur: 81 min.
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeld: 1.78:1 anamorphic widescreen
Leeftijd: 12THE GATHERING
Christina Ricci in een ijzingwekkende religieuze thriller
Een ongeval... Geheugenverlies... Een bizarre opgraving... Welk vreselijk geheim draagt ze met zich mee?

In het verlaten Engelse dorpje Glastonbury doet men een spectaculaire ontdekking: een oeroud bas-reliëf van de kruisiging. Speciaal is wel dat de mysterieuze toeschouwers rondom Christus bij alle grote catastrofes van de laatste 2000 jaar aanwezig waren. De Amerikaanse Cassie heeft het gevoel dat ze sommige van die personen al eerder in het dorp zelf heeft gezien. Zijn dat hallucinaties door haar recente ongeval en geheugenverlies? Of kondigt zich weer een grote ramp aan? Een onheilszwangere thriller...

Huurdvd release 16 november
Koopdvd release 9 december
Genre: Thriller - Horror
Regie: Brian Gilbert
Cast: Christina Ricci, Stephen Dillane, Ioan Gruffudd, Robert Hardy
Speelduur: 90 min.
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9
Leeftijd: 16THE BOURNE SUPREMACY
Wie is de jager? Wie het wild?

Twee jaar geleden dacht Jason Bourne dat hij zijn verleden achter zich had gelaten. Maar nu komt zijn verleden toch terug. Door af te zien van een vaste verblijfplaats hebben hij en Marie een anoniem en ondergronds bestaan kunnen leiden. Voortgedreven door flitsen van nachtmerries en achtervolgd door een verleden dat hij zich niet kan herinneren voert Bourne Marie van stad tot stad in een poging de bedreiging voor te blijven die hij voelt in elke vreemde blik van een onbekende, in elk 'verkeerd nummer-telefoontje'...

Treadstone
Wanneer er een agent opduikt in het stille dorpje dat hen tot laatste verblijfplaats diende, pakken Bourne en Marie hun boeltje en vertrekken. Met het verleden voor de deur rest hen slechts de vlucht. Echter, het gaat mis en er ontpopt zich een nieuw wereldwijd en zeer gevaarlijk kat-en-muisspel. Tot overmaat van ramp wordt hem een Berlijnse moordpartij in de schoenen geschoven. Voor Bourne is de maat vol. Hij draait de rollen om en gaat achter zijn kwelgeesten aan. Treadstone, de geheime, maar opgeheven operatie die zoveel
kille beroepsmoordenaars voortbracht, creëerde ooit Jason Bourne. En hij zal alles wat hij weet gebruiken om zich te wreken.

Bourne. Jason Bourne.
Een andere titel, een andere regisseur, dat zijn zowat de opvallendste verschillen met de verrassingshit The Bourne Identity uit 2002, een filmische adrenalinestoot naar de spionagethriller van Robert Ludlum. Inventief in beeld gezette actie en bloedstollende achtervolgingen op tal van toeristisch verantwoorde locaties. Ook The Bourne Identity is nog steeds beschikbaar op dvd.

"Jason Bourne draait de rollen om en gebruikt alles wat hij kent tegen zijn oude opdrachtgevers"

Huurdvd release 14 december
Koopdvd release 16 december
Genre: Thriller
Regie: Paul Greengrass
Originele release: 2004
Cast: Matt Damon, Franka Potente, Joan Allen, Julia Stiles, Brian Cox en Karl Urban
Speelduur: 103 min.
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeld: 2.35:1 anamorphic widescreen
Leeftijd: 12

Extra's op dvd:
• Matching Identities: Casting
• Explosive Deleted Scenes
• Keeping It Real: The Look of Supremacy
• Blowing Things Up: Special FX
• On the Move with Jason Bourne
• Bourne to be Wild: Fight Training
• Crash Cam: Racing Through the Streets of Moscow
• The Go-Mobile Revs Up the Action
• Anatomy of a Scene: The Explosive Bridge Chase Scene
• Scoring with John Powell
• Feature commentary with Paul Greengrass
• TrailersSCREWED
Everyone gets it in the end

Chauffeur Willard Fillmore (Norm MacDonald) wordt uitgebuit en ondergewaardeerd door zijn helleveeg van een werkgeefster, Miss Crock (Elaine Stritch). Hij zoekt wraak en roept de hulp in van zijn beste vriend, de opvliegende Rusty (Dave Chappelle). Samen besluiten ze Miss Crock's geliefde poedel te ontvoeren en losgeld voor hem te eisen. Maar als de hond ontsnapt en Miss Crock denkt dat Willard degene is die tegen een losprijs wordt vastgehouden, moeten ze de hulp inroepen van de griezelig gestoorde begrafenisondernemer Grover Cleaver (Danny DeVito) om het geld te innen. Daarmee zijn de problemen verdriedubbeld en wordt het ook driemaal zo leuk als ze proberen de rekening te vereffenen zonder de zaak te verknallen.

Koopdvd release 2 december
Genre: Komedie
Regie: Scott Alexander
Cast: Danny DeVito, David Chappelle, Norm McDonald
Speelduur: 80 min.
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeld: 2.35:1 anamorphic widescreen
Leeftijd: 6

Extra's:
• Production notes
• Cast & filmmakers
• Theatrical trailerMINDHUNTERS
Zeven profilers van de FBI in opleiding op een afgelegen eiland. Een van hen is een seriemoordenaar...
Het enige bewijs van je onschuld is je dood.

Op een afgelegen eiland houdt de FBI trainingsprogramma’s voor 'special unit' agenten, profilers gespecialiseerd in het opsporen van seriemoordenaars. Om de kwaliteiten van zijn zeven trainees optimaal te testen, dropt Inspecteur Harris (Kilmer) hen op dit eiland. Geïsoleerd van de buitenwereld moeten ze een fictieve seriemoordenaar opsporen. Tot blijkt dat het "spel" ontaardt in keiharde realiteit. Ze worden één voor één op brute wijze in een dodelijke val gelokt. In een race tegen de klok moeten de overgebleven agenten erachter zien te komen wie van hen deze koelbloedige moordenaar is. Iedereen is een verdachte en het enige bewijs dat je onschuldig bent, is de dood...

Huurdvd release 16 november
Koopdvd release 9 december
Genre: Thriller
Regie: Renny Harlin
Cast: LL Cool J, Val Kilmer, Christian Slater, Patricia Velasquez
Speelduur: 105 min.
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9
Leeftijd: 16

Extra's:
• Interviews
• Trailers
• B-RollDOT THE I
Gael García Bernal zoals u hem nog nooit gezien hebt.
Een sexy psychothriller en een bijtende satire op onze hang naar reality tv

Carmen, een jonge Spaanse vrouw, staat op het punt om te gaan trouwen met de rijke maar saaie Engelsman Barnaby. Op haar vrijgezellenfeest ontmoet ze Kit (Bernal), een man die alles is wat haar verloofde nooit zou kunnen zijn: mysterieus, opwindend, aantrekkelijk. Net voor haar trouwdag ontwikkelt er zich een vreemde driehoeksrelatie, waarin Carmen moet kiezen tussen een verzekerd bestaan met Barnaby of een avontuurlijk leven met Kit. De mannelijke hoofdrol wordt vertolkt door coming man Gael García Bernal (Amores Perros, Y Tu Mama Tambien, Motorcycle Diaries).

Huurdvd release 16 november
Koopdvd release 9 december
Genre: Drama - Thriller
Regie: Matthew Parkhill
Cast: Gael García Bernal, Natalia Verbeke, James D'Arcy
Speelduur: 90 min.
Geluid: DTS, Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9

Extra's:
• Joining the Dots (making of)
• Deleted Scenes
• Interviews
• B-Roll
• Director’s Comment
• Theatrical TrailerTHE CHRONICLES OF RIDDICK
Vin Diesel is back in black. Pitch Black...
"You’re not afraid of the dark... are you?"

Het is een duistere tijd in het universum. Planeet na planeet valt ten prooi aan het onheilige leger van de Necromongers. Zij geven bewoners van werelden in alle uithoeken van het heelal een simpele keuze: bekeer je tot ons geloof, of sterf. Degenen die weigeren zich te bekeren en er desondanks in slagen om de Necromongers te overleven, kunnen niets anders doen dan hopen dat iets of iemand die verwoestende plaag kan uitroeien. Maar rebellen delven snel het onderspit en redders van de mensheid zijn niet erg talrijk. Hoe kan het kwaad van de Necromongers tegengehouden worden? Geldt hier niet bij uitstek dat kwaad met kwaad bestreden moet worden? En Riddick? Die interesseert het helemaal niets wie de baas in het heelal is. Als ze hem maar met rust laten. Vijf jaar geleden is hij van een verlaten, levenloze planeet in het Taurus-sterrenstelsel vertrokken. Sindsdien doet Riddick alleen nog maar iets voor één man: Riddick. En hij is keihard. Als je hem hindert, wordt dat je dood. Maar dan gebeurt er iets bijzonders wanneer iemand uit een vroeger leven Riddick ervan weet te overtuigen dat hij de aangewezen persoon is om de Necromongers uit te schakelen. De strijd tussen Riddick en de Necromongers gaat van een ondergrondse gevangenis op een helse planeet naar hun moederschip, van een duistere kerker naar de zetel van de macht. Uiteraard staat het voortbestaan van het heelal op het spel in het allerlaatste gevecht. Dat voortbestaan is in handen van één Furyan: de ontembare Riddick. Maar geen macht in het heelal kan het lot tegenhouden. The Chronicles verschijnen ook gebundeld met het originele Pitch Black.

Huurdvd release 14 december
Koopdvd release 16 december
Genre: Sciencefiction, Actie
Regie: David Twohy
Originele release: 2004
Cast: Vin Diesel, Colm Feore, Thandie Newton, Judi Dench, Karl Urban
Speelduur: 114 min.
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeld: 2.35:1 anamorphic widescreen
Leeftijd: 12

Extra's:
• Virtual Guide to The Chronicles of Riddick
• Toombs' Chase Log
• Riddick Insider
• Visual effects revealed
• Riddick's Worlds
• X-Box game demo Chronicles of Riddick: Escape from Butcher's Bay
• DVD ROM skin
• Trailers
• Easter Egg - Kick in the Face