:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: DOCTOR VLIMMEN EN HELLEGAT
PERSBERICHT: DOCTOR VLIMMEN EN HELLEGAT
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2004-12-23 - Geplaatst door: Werner
In september 2004 lanceerde Vintage Films i.s.m. Mediafuture een prestigeproject voor de Vlaamse Cinema: de DVD-reeks "Klassiekers Van de Vlaamse Film" waarvan Robbe de Hert met groot genoegen het peterschap aanvaardde. Net zoals de vorige 8 films uit deze DVD-reeks werden Doctor Vlimmen en Hellegat onderworpen aan een grondige digitale restauratie . Beide titels zijn vanaf nu verkrijgbaar in de reguliere handel.

DOCTOR VLIMMEN
Wanneer Veearts Vlimmen op weg is naar het station om zijn beste vriend Dacha af te halen, worden we 20 jaar teruggebracht in de tijd. Vlimmen en Dacha woonden en werkten in een kleine stad in het zuiden van het land. Dacha is er advocaat en Vlimmen is een jonge dierenarts die moet opboksen tegen de lompheid en het wantrouwen van de boeren. Zijn priv้leven wordt overschaduwd doordat zijn vrouw hem heeft laten zitten voor een ander. Zijn zus, weduwe en moeder, zorgt voor het huishouden en zijn praktijk. Vlimmens sociale positie wordt ondermijnd als op een dag zijn piepjonge meid zwanger wordt en zij hem beschuldigt van aanranding. Heel het dorp keert zich tegen hem.

Doctor Vlimmen is een film van Guido Pieters met o.a. Peter Faber, Roger van Hool, Chris Lomme, Brigitte De Man, Monique van de Ven, Ward de Ravet, Serge Henri ValckeHELLEGAT
Na de teloorgang van de steenbakkerijen kampt de Rupelstreek met talrijke milieuproblemen en economische ontreddering. De laatste week van pensioengerechtigd arbeider Louis loopt parallel met de eerste week van de jonge arbeider Sam. Beiden blijken gaandeweg heel wat gemeen te hebben en komen ieder op hun eigen manier in opstand. De vraag is of Sam ondanks zijn diploma, de steun van zijn vriendin en zijn te verzilveren talent als doelwachter, toch zal verzinken in de sleur en routine waartegen Louis veel te laat revolteerde.

Hellegat is een film van Patrick Le Bon met o.a. Jos Verbist, Ann Nelissen, Paul ’s Jongers, Alice Toen, Marc Janssen, Frank Aendenboom, Julienne De Bruyn, Jaak Van Hombeek, Fred Van Kuyk, Max Schnur, Janine Bischops, Bernard Verheyden, Oliver Windross

Reeds verschenen op DVD onder dit label:
• De Vlaschaard
• Vrijdag
• Springen
• Pallieter
• Wait Until Spring, Bandini
• Boerenpsalm
• Max
• Wildschut

vanaf 20/01/2005:
• Brugge, Die Stille
• Princess


Recent nieuws van dezelfde bron