:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> MGM >> PERSBERICHT: SAVED!
PERSBERICHT: SAVED!
Bron: MGM - Datum: 2005-02-05 - Geplaatst door: Werner
SAVED!
Satire en geloof gaan zonder probleem samen.

Metro Goldwyn Mayer brengt in de kortste maand van 2005 een verrassende titel op de markt. De cynische high-schoool-komedie Saved! is een frisse, lichte komede over twee minder lichte thema's: christelijk puritanisme tegenover rauwe puber-emoties. Hollywood en 'het geloof' gaan al heel lang samen maan voor het eerst steken regisseur Brian Dannelly en producer Michael Stipr (leadzanger R.E.M. en producent Being John Malkovich) de hand in eigen Amerikaanse boezem om uiteindelijk toch te eindigen met een morele boodschap.

Mary en Hilary zijn twee voorbeeldige scholieren op een streng christelijke high school. De Amerikaanse, bijbelse normen en waarden vliegen in het rond tot opeens het vriendje van Mary homofiel blijkt te zijn. In haar pogingen hem te bekeren tot de hetero-waarden van het christendom maakt Mary alles alleen nog maar erger: nadat ze zwanger blijkt te zijn van hem is de hilariteit compleet.

De hele school staat op zijn kop als Mary uitzoekt waar haar eigen normen liggen. Ze vecht tegen ontwetendheid en afgunst en probeert ondanks de puriteinse houding van haar omgeving haar eigen weg te vinden. Ze heeft veel op te lossen en ontdekt ondertussen haar eigen geloofsbelijdenis. Zo heeft de film uiteindelijk een morele boodschap: elkevan ons moet zijn geloof op zijn eigen manier belijden. En op die manier snijdt Saved! ook een actueel thema aan in zowel BelgiŽ als de rest van de wereld. Verdraagzaamheid is de boodschap.

Saved! is de perfecte brug tussen satire, high-school humor en een inhoudelijke boodschap en zou nog wel eens hele mooie discussies los kunnen maken onder zowel jeugdige als volwassen kijkers. Goedgekeurd voor alle leeftijden. Te huur vanaf 8 februari en te koop vanaf 9 maart 2005


Recent nieuws van dezelfde bron