:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: FC DE KAMPIOENEN SEIZOEN 2
PERSBERICHT: FC DE KAMPIOENEN SEIZOEN 2
Bron: Universal - Datum: 2005-02-23 - Geplaatst door: Werner
FC DE KAMPIOENEN TWEEDE JAARGANG
Het tweede seizoen van F.C. De Kampioenen voor het eerst op dvd!

De populairste Vlaamse sitcom aller tijden.
Na 14 seizoenen is F.C. De Kampioenen (1990) nog steeds met straatlengtes voorsprong de populairste Vlaamse sitcom. Het is de langstlopende en meest succesvolle VRT-productie aller tijden. De komische misverstanden in de kantine en daarbuiten zorgen voor ongeevenaarde topscores. In de loop der jaren haakten acteurs af, kwamen nieuwe Kampioenen de ploeg versterken, raakten de meisjes in een nevenproject
verzeild (The Championettes) en kwam er een stripverhaal op de markt.

De competitiestart
De allereerste aflevering van FC De Kampioenen werd uitgezonden op zaterdag 6 oktober 1990. De serie was een echte sitcom, gesitueerd in een specifiek milieu (de café-voetbalploeg) en met een aantal specifieke personages.

Mijn gedacht!
De humor vloeide voort uit de herkenbare karaktertrekken van de personages, hun onderlinge relaties en de situaties waarin ze terechtkwamen. Het voetbal was eigenlijk niet meer dan een aanleiding, een alibi om een aantal 'typische'
mannen én hun vrouwen samen te brengen. (Bron tekst: VRT)

De wedstrijdverslagen
AFLEVERING 14: Alleen is maar alleen
DDT heeft net Xavier liggen gehad, en Xavier besluit zich te wreken: Hij geeft zich uit voor een dure vrouw en belt DDT voor een amoureuze afspraak.
AFLEVERING 15: Bekers
Boma organiseert met FC De Kampioenen een voetbaltornooi. Naast de wisselbeker had hij ook een speciale Boma-worst bokaal aangekondigd voor de beste speler, maar hij is die beker vergeten. Hij geeft Xavier wat geld om vlug een beker te gaan kopen. Xavier komt op het idee één van de bekers te nemen die hij op een vogeltentoonstelling gewonnen heeft.
AFLEVERING 16: Naar Amerika
Bieke heeft bericht gekregen dat ze voor een jaar naar Amerika mag. Ze vraagt zich af of haar ouders wel zullen toestemmen. De reis blijkt bovendien flink wat geld te kosten. Onverwacht kan DDT een beroemde keeper inschakelen voor een benefietmatch: Jean-Marie Pfaff.
AFLEVERING 17: De Streep
Carmen en Xavier trekken mooi opgekleed naar een bal van het leger. Als blijkt dat ze niet binnen mogen omdat Xavier maar de graad van korporaal heeft dreigt Carmen ermee op te stappen. Boma zal proberen een bevriende kolonel aan te spreken om één en ander te regelen.
AFLEVERING 18: Carmen rukt op
Nu Xavier sergeant geworden is wil Carmen zich gedragen als een dure madam: zij zal bij DDT een chique auto bestellen. Xavier moet voortaan bij een militaire ploeg spelen, en die spelen deze week tegen FC De Kampioenen.
AFLEVERING 19: FC Toneel
De Kampioenen komen op het idee een toneelstuk te spelen om wat meer geld in kas te krijgen. Sabine, een nichtje van Pascale wil bij de familie Crucke komen logeren. Nu dochter Bieke naar Amerika is zou dat normaal geen problemen geven.
AFLEVERING 20: De vriendin
Boma heeft een vriendin die bij hem past: Chantal de Graaf. Hij heeft ze bij een dom auto-ongeval leren kennen. Als Chantal haar auto bij DDT laat herstellen vertelt ze hem dat Boma misschien wel eens het voetbalterrein zou kunnen verkopen. DDT ziet zijn dromen al in vervulling gaan: eindelijk zal hij zijn garage kunnen uitbreiden. Als Chantal ook naar de spelers van FC De Kampioenen begint te lonken krijgt ze het aan de stok met de vrouwen.
AFLEVERING 21: Bieke’s Auto
Bieke is vervroegd teruggekomen uit Amerika. Ze gaat op zoek naar een job en een auto. DDT heeft net een "prachtoccasie" en wil die voor veel geld aan Bieke verkopen. Doortje vindt dat dit niet kan en wil tussenkomen.
AFLEVERING 22: Operatie Parkiet
Xavier moet op oefening naar het leger. Hij vreest dat er iets met zijn parkieten zal gebeuren want Carmen heeft duidelijk laten blijken dat ze die grondig beu is. Bieke biedt Carmen aan de vogels enkele dagen mee naar huis te nemen en daar gaat Carmen graag op in. Pascale blijkt allergisch te zijn voor vogels.
AFLEVERING 23: De Ooievaar
Doortje denkt dat ze zwanger is. DDT denkt dat Doortje door Pico mishandeld wordt omdat ze naar de dokter gaat. Doortje belt Pascale om haar te vertellen dat ze in verwachting is. Ze vraagt Pascale het voorlopig stil te houden. Oscar hoort een deel van het gesprek en denkt dat Pascale zwanger is. Hij zal haar nu extra met zorgen omringen.
AFLEVERING 24: De Controleur
Boma krijgt een belastingscontroleur op bezoek. Hij kan nog vlug DDT waarschuwen dat er onheil dreigt. Doortje is ongerust dat Pico tegen de lamp zal lopen met zijn Tv-herstellingen en Oscar raakt in paniek over de in het zwart gekochte Boma-worsten. Carmen vreest gepakt te worden voor haar zwartwerk bij Boma.
AFLEVERING 25: Xavier gekwetst
Boma doet bij Oscar zijn beklag over de verdediging van de ploeg. Vooral de keeper is een ramp. Hij vindt dat Oscar als trainer daar zijn conclusies moet uit trekken. Tijdens een training trapt Xavier DDT een bal in zijn maag. DDT schopt de bal woedend terug. Xavier krijgt de bal tegen zijn achterhoofd. Hij valt met zijn hoofd tegen de doelpaal en blijft liggen.
AFLEVERING 26: Verliefd
Boma zoekt een nieuwe speler en is in onderhandeling met Tony Vanleer van de ploeg Vlam V.V.. Bieke heeft een nieuwe vrijer, maar wil er niet veel over lossen. Haar nieuw lief raakt aan werk bij DDT. Van auto’s blijkt hij niet veel af te weten, maar op het liefdesvlak is hij wel geschoold.

Genre: Vlaamse sitcom
Regie: Willy Vanduren
Eerste uitzending: oktober 1990
Cast: Jacques Vermeire, Marijn Devalck, Johny Voners, Carry Goossens, Danni Heylen, Walter Michiels, An Swartenbroeckx, Ann Tuts, Loes van den Heuvel
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Surround 2.0
Speelduur: 405 min.
Ondertiteling voor doven en slechthorenden

Extra's:
• Droomfabriek: De Championnettes live in het fameuze familieprogramma van Bart Peeters