:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Total Film >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2005
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2005
Bron: Total Film - Datum: 2005-03-14 - Geplaatst door: Werner
Op 5 april brengt Total Film Home Entertainment de volgende titels uit: Zebraman van Miike Takashi en de Streetfighter Trilogy met de legendarische Sonny Chiba.

ZEBRAMAN
Een film van Miike Takashi

Japan heeft geen kernbommen nodig, Japan heeft Zebraman.

Miike Takashi, de verbijsterende en productieve koning van de Japanse genrefilm, slaat nog maar eens een nieuwe richting in met Zebraman, het verhaal over een sullige echtgenoot die droomt over een bestaan als superheld. Takashi behoeft eigenlijk geen introductie meer sinds Audition en Ichi The Killer. Het jaar is 2010. Shinichi is een hoogst incompetente leraar. Hij is overal te laat, zijn vrouw gaat vreemd, zijn dochter zit in de prostitutie en zijn zoontje wordt op school gepest. Sinds zijn vroegste jeugd vindt Shinichi troost in de televisieserie Zebraman. Hij maakt een zebrakostuum en trekt er zijn slaperige, nachtelijke provincieplaatsje mee in. Daar loopt hij figuren tegen het lijf die nog dubieuzer zijn dan hij zelf. Het blijken buitenaardse wezens te zijn. Zijn zebranekharen gaan ervan overeind staan. Maar hij blijkt onvermoede krachten te bezitten. Ondertussen krijgt ook de Japanse geheime dienst te horen dat het stadje bedreigd wordt door buitenaardse wezens. Zonder het te weten of te willen, bindt Zebraman de strijd met hen aan.

Regie: Miike Takashi
Scenario: Kankuro Kudo
Met: Show Aikawa, Kyoku Suzuki, Atsuro Watabe
Herkomst: Japan 2004
Beeld: Kleur - 16:9
Speelduur: 115 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1

Extra:
• Making of
• Trailers en TV spots
• Interviews
• Zebraman in RotterdamSTREETFIGHTER TRILOGY
Sony Chiba is Takuma Tsuguri, de beruchte straatvechter uit de films die hem beroemd maakten. In adembenemende, hypergewelddadige confrontaties gaat Tsuguri de maffia en de Yakuza te lijf, rolt drugsbendes op, ontmaskert corrupte politiemannen en ontsnapt aan moordaanslagen. Dankzij bravoure en voortdurende actie werd de Street Fighter toonaangevend voor martial arts films. The Street Fighter serie vormt één van de hoogtepunten uit de 40-jarige carrière van Chiba en bracht hem internationale roem. Zijn werk heeft filmmakers over de hele wereld beïnvloed, waaronder Quentin Tarantino, die aan Chiba’s films refereerde in True Romance en Pulp Fiction. Uiteindelijk vroeg Tarantino vroeg hem Hattori Hanzo te spelen in Kill Bill Vol.1. Voor het eerst zijn de grensverleggende films The Street Fighter, The Street Fighter Returns en Revenge Of The Street Fighter bij elkaar gebracht op DVD. Deze cultklassiekers worden gepresenteerd in hun originele beeldformaat en zijn geproduceerd met digitaal gerestaureerde masters van originele filmnegatieven. Beleef dit overdonderende en oogverblindende spektakel opnieuw!

THE STREET FIGHTER
De legendarische Sonny Chiba schittert als Takuma Tsuguri, de rol die hem internationale roem bracht en de wereldwijde adoratie van martial arts fans. Tsuguri is de straatvechter die zowel door de maffia als de Yakuza wordt ingehuurd om een rijke erfgename te kidnappen. Als zijn vergoeding niet betaald wordt, kiest Tsuguri de andere kant en ontstaat een gewelddadige strijd. Door de gewelddadige inhoud werd The Street Fighter in Amerika als eerste geclassificeerd met X. De film was trendsettend in de verbeelding van geweld. Het werd een van de grootste cultklassiekers allertijden. De regie van Shigehiro Ozawa blijft indrukwekkend. De talloze martial arts confrontaties werden vaak geïmiteerd, maar nooit geëvenaard. De film resulteerde in drie – net zo invloedrijke – vervolgdelen en vestigde de reputatie van Chiba als actieheld die met Bruce Lee kon wedijveren.

Regie: Shigehiro Ozawa
Met: Sonny Chiba, Hirioshi Miyauchi, Etsuko Shihomi
Herkomst: Japan 1974
Beeld: Kleur / Pal / 2.35:1 Anamorphic
Speelduur: 86 minuten
Geluid: Stereo 2.0

Extra:
• Originele trailer
• Digitally remastered van 35mm print

THE RETURN OF THE STREET FIGHTER
Sonny Chiba is terug en hij is gevaarlijker dan ooit in dit beruchte, rauwe vervolg op de waanzinnig succesvolle martial arts klassieker The Street Fighter. Deze keer wordt Takuma Tsuguri (Chiba) ingehuurd door de Japanse maffioso Otaguro om twee werknemers af te maken en daarmee te voorkomen dat zij informatie verstrekken over Otaguro’s snode maffiapraktijken. Maar als Otaguro Tsuguri de opdracht geeft zijn oude vriend Masaoke te vermoorden weigert Tsuguri en slaat hij op de vlucht. Als ook Tsuguri’s vroegere tegenstander Junjo opduikt wordt de situatie nog spannender. Junjo is vastbesloten op bloedige wijze het verleden te wreken. Tot de hoogtepunten van het hyper-geweldddadige Return of The Street Fighter behoort de afrekening tussen Chiba en zijn tegenstanders. Deze spectaculaire scène heeft filmmakers van Quentin Tarantino tot Takeshi Kitano beïnvloed.

Regie: Shigehiro Ozawa
Met: Sonny Chiba, Kô Tanaka, Masafumi Suzuki, Masashi Ishibashi
Herkomst: Japan 1974
Beeld: Kleur / Pal / 2.35:1 Anamorphic
Speelduur: 79 minuten
Geluid: Stereo 2.0

Extra:
• Originele trailer
• Digitally remastered van 35mm print

THE STREET FIGHTER’S LAST REVENGE
In het derde deel van de onovertroffen Street Fighter-serie ontmoeten we martial arts meester Sonny Chiba’s Takuma Tsuguri opnieuw. Hij wordt ingehuurd door de misdadige Owada-clan om de gestolen formule terug te krijgen die het mogelijk maakt goedkope heroïne te produceren. Als hij belazerd wordt door de clan gaat Tsuguri er vandoor met de formule. Hij wordt al snel op de hielen gezeten door een groep vervaarlijke moordenaars. Deze mariachi staan onder leiding van Mr. Black en schieten met laserpistolen... The Street Fighter's Last Revenge bouwt voort op Chiba’s 'anti-held'-charisma. De immer indrukwekkende kung-fu actie wordt ditmaal aangevuld met een James Bond spionage-element. Tsuguri ontdekt met behulp van zijn vechtkunst en vermommingtrucs een drugssamenzwering waar de plaatselijke onderwereld en de locale politie bij betrokken zijn. Fans van de Street Fighter-serie zullen genieten van de variaties op elementen uit de eerdere films. Degene die voor het eerst kennismaken met de aantrekkingskracht van Chiba kunnen onderuit zakken en genieten van de bravoure, inventiviteit en onophoudelijke actie van de Street Fighter.

Regie: Teruo Ishii
Met: Sonny Chiba, Tatsuo Endo, Reiko Ike
Herkomst: Japan 1974
Beeld: Kleur / Pal / 2.35:1 Anamorphic
Speelduur: 79 minuten
Geluid: Stereo 2.0

Extra:
• Originele trailer
• Digitally remastered van 35mm print