:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: TWEE NIEUWE VLAAMSE KLASSIEKERS
PERSBERICHT: TWEE NIEUWE VLAAMSE KLASSIEKERS
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2005-03-22 - Geplaatst door: Werner
De DVD-reeks Klassiekers Van de Vlaamse Film die gelanceerd werd door Vintage Films i.s.m. Mediafuture is ondertussen al toe aan haar 15de en 16de uitgave: In Kluis en Slachtvee. Deze films werden onderworpen aan een grondige digitale restauratie en zijn vanaf nu verkrijgbaar in de reguliere handel.

IN KLUIS

In Kluis is een filmparabel over een vreemde driehoeksverhouding, communicatie – en relatiestoornissen, vervreemding, vereenzaming en voyeurisme. Deze auteursfilm van cineast-fotograaf-leraar Jan Gruytaert wordt integraal verteld vanuit het standpunt van een in isolement levende doofstomme boswachter. Vanuit zijn uitkijktoren begluurt deze laatste met een telekijker een kunstschilder, die zich samen met een meisje eveneens uit de wereld heeft teruggetrokken.

In Kluis is een film van Jan Gruyaert met o.a. Bert André, Herman Jacobs, Myriam Nuyten, Mary Hehuat, Mieke Verheyden, Marcel Gruyaert, Basje Gruyaert, Hans CoopmansSLACHTVEE

Thomas is een veertiger die een belangrijke post bekleedt in een slachthuis. Bovendien is hij verloofd met Marie–Rose, de dochter van de directeur, die hij later hoopt op te volgen. Bij een routineonderzoek in het ziekenhuis stelt men echter vast dat hij kanker heeft en zijn dagen geteld zijn. Aanvankelijk is hij ontredderd, tot hij besluit de wereld nog van enkele slechteriken te verlossen alvorens te sterven.

Slachtvee is een film van Patrick Conrad met o.a. Herman Gilis, Stéphane Excoffier, Marie-Luce Bonfanti, Dirk De Batist, Bert André, Ward De Ravet, Michel Morano

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron