:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2005
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2005
Bron: A-Film - Datum: 2005-04-07 - Geplaatst door: Werner
THE MOTORCYCLE DIARIES (2DVD)
Releasedatum 5 mei 2005

In 1952 trokken twee jonge Argentijnen, Ernesto Guevara en Alberto Granado, samen op reis door Latijns-Amerika om de échte wereld buiten Buenos Aires te verkennen. Ernesto is een 23-jarige student geneeskunde die gespecialiseerd is in lepra-onderzoek en op het punt staat zijn diploma te halen; Alberto is 29 en werkt als biochemicus in een kliniek. De film vertelt niet alleen de belevenissen van het avontuurlijke duo, maar ook hun confrontatie met de onrechtvaardigheden van een onverbiddelijk klassensysteem. Met hun uitgesproken zucht naar avontuur beginnen de vrienden hun hachelijke reis op een oude afgetakelde Norton 500 uit 1939. Naarmate hun reis vordert, worden zij steeds meer geconfronteerd met wisselende geografische, maar ook sociale en culturele invloeden die een diepe indruk op hen nalaten. Wanneer ze tenslotte in een lepra-gemeenschap in het Peruviaanse Amazonegebied belanden, wordt bij beide mannen een bewustwordingsproces op gang gebracht dat hun latere politieke en sociale ambities zal bepalen. Geïnspireerd door de dagboeken van zowel Alberto Granado als de man die later bekend zou worden als "El Che", is The Motorcycle Diaries op de eerste plaats een zoektocht naar het innerlijke en naar de origines van een revolutionaire geest.

DVD Specificaties:
Regisseur: Walter Salles
Acteurs: Gael García Bernal (La Mala Educación), Rodrigo De la Serna
Taal: Spaans en Frans
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Speelfilm
Audio: Disc 1: Spaans: DTS 5.1 en Dolby Digital 5.1, Frans: Dolby Digital 5.1; Disc 2: Dolby Stereo
Aspect Ratio 16:9 (1.85:1)
Disc Format Disc 1: DVD-9; Disc 2: DVD-5
Feature Length: 126 minuten

Extra's:
• Documentary "Travelling with Che Guevara"
• Interview with Walter Salles
• Interview with the producers: Robert Redford and Michael Nozik
• Deleted Scenes
• Photo Gallery



STAGE BEAUTY
Releasedatum 19 mei 2005

Rond 1660 is Edward 'Ned' Kynaston de meest gevierde actrice van Engeland omdat het toneel nog verboden terrein is voor vrouwen. Ned maakt gebruik van zijn schoonheid en kan de rollen perfect spelen. Zijn positie komt in het nauw als koning Charles II niet meer dezelfde acteurs wil zien in dezelfde tragedies. De koning verandert de regels en vrouwen krijgen ook toegang tot het toneel. Dit is het einde van Ned's carrière en van de een op de andere dag is hij een nobody totdat Maria, een rijzende ster, besluit om weer een man van Ned te maken.

DVD Specificaties:
Regisseur: Richard Eyre
Acteurs: Billy Crudup (Almost Famous, Big Fish), Claire Danes (The Hours, Romeo and Juliet)
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby Digital 5.1
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 110 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Director's Commentary Track (NOT subtitled)
• Behind the Scenes / Interviews
• B-Roll



GENESIS (2DVD)
Releasedatum 5 mei 2005

Een Afrikaanse verteller doet ons het ontstaan van de wereld uit de doeken. Een onwaarschijnlijk verhaal, net een sprookje. Maar dan wel een waar gebeurd sprookje, want het gaat over onze geschiedenis. De geboorte van ons universum, de vorming van de Aarde, het ontstaan van het leven, eerst in het water en daarna op het land...

DVD Specificaties:
Regisseurs: Claude Nuridsany en Marie Perennou
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Documentaire
Audio: DTS 5.1 en Dolby Digital 5.1
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 80 minuten

Extra's:
• Interview with the Directors
• Behind the Scenes
• Making the Music



VILLA NEUZENROODE
Releasedatum 5 mei 2005

Villa Neuzenroode is het verhaal van de CliniClowns Ips en Fie die samen een spannend avontuur beleven vol actie, humor, schurken, verliefdheden en een zeer verrassende ontknoping. Ips en Fie ontdekken bij toeval in de voering van Ips' koffer het testament van freule Van Stoeth tot Strompeltvoort. Deze freule laat haar Villa Beukenroode en bijbehorend landgoed na aan álle clowns ter wereld. Maar wat moeten de clowns eigenlijk met een villa? Met de hulp van drie kinderen uit het ziekenhuis organiseren Ips en Fie een 'Grote Clownsvergadering'. Tijdens deze hilarische bijeenkomst zoeken de clowns naar een mooie bestemming voor Villa Beukenroode. Ondertussen aast ook projectontwikkelaar Victor Cementi op de villa. Geholpen door zijn medewerkers, doet Cementi er alles aan om het testament van de villa in handen te krijgen. Kunnen Ips en Fie hem te slim af zijn....?

DVD Specificaties:
Regisseur: Camiel Schouwenaar
Acteurs: Pieter van Terheijden, Carola Bartschiger, Dunja van der Heijden
Taal: Nederlands
Genre: Speelfilm
Feature Length: 130 minuten

Extra's:
• Promofilm
• Making of
• Audiocommentaar
• Fotogallery Cliniclowns
• Setfoto's bij De Keukenhof en Het Flevoziekenhuis



LIGHTNING IN A BOTTLE
Releasedatum 5 mei 2005

Tijdens een eenmalig concert in de Radio City Music Hall te New York speelden de grootste namen van de blues samen. Onder hen zijn BB King, Bonnie Raitt, Steven Tyler en Macy Gray. Deze ene avond is vastgelegd op film en geeft de spontaniteit van deze bijzondere avond weer. Daarnaast bevat de DVD Interviews met BB King, Bonnie Raitt, Buddy Guy, Chris Thomas King, Dr. John, Jimmie Vaughn, Honeyboy Edwards, Ruth Brown, Shemekia Copeland, Solomon Burke, Steve Jordan, en Vernon Reid.

DVD Specificaties:
Regisseur: Antoine Fuqua (King Arthur)
Acteurs: BB King, Buddy Guy, Bonnie Riatt, Macy Gray
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Muziek
Audio: Dolby Digital 5.0
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 103 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer



RED, WHITE & BLUES
Releasedatum 5 mei 2005

In de jaren zestig was Groot-Brittannië het epicentrum van een sociale revolutie. In Londen, Liverpool, Birmingham, Manchester en Newcastle ontstonden levendige 'muziekscenes'. Muzikanten uit Belfast en Glasgow verhuisden naar Londen om daar deel van de 'scene' uit te gaan maken. De naoorlogse opleving van traditionele folk en jazz was een gezonde voedingsbodem voor een nieuwe vorm van bluesmuziek. Blues die geheel beïnvloed was door het authentieke zwarte bluesgeluid uit Amerika van mensen als Robert Johnson, Muddy Waters, Howlin'Wolf en Freddie King. Uniek aan de Britse blues was dat het de belangrijkste elementen uit de traditionele bluesmuziek pakte en dat het geluid dusdanig werd aangepast dat het wereldwijd een groot publiek aansprak. Mike Figgis' film mixt interviews met de belangrijkste Britse bluesmuzikanten met beelden van een unieke jamsessie in de legendarische Abbey Road Studio waaraan onder meer Tom Jones, Lulu, Jeff Beck en Van Morrison meewerken. Figgis: "Ik ben vooral geïnteresseerd in de vraag waarom er in Europa zoveel enthousiasme was voor die zwarte muziek. Daarom heb ik oudere en jongere Europese bluesmuzikanten bij elkaar gebracht in de hoop dat de sessies rondom enkele bluesklassiekers en de discussies die daarop volgen een nieuw licht werpen op de Britse blues uit de jaren zestig."

DVD Specificaties:
Regisseur: Mike Figgis
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Muziek
Audio: DTS 5.1, Dolby Digital 5.1 en Dolby Surround 2.0
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 90 minuten

Extra's:
• Seven full-length performances not seen in the film:
1. Lulu with Jeff Beck - "Cry Me A River"
2. Pete King - "Lush Life"
3. Jeff Beck - "Nadia"
4. Jon Cleary - piano improvisation
5. Band Rehearsal - blues jam
6. Band Rehearsal - "Who's Sorry Now?" (instrumental)
7. Mike Figgis - piano jam
• On-Camera Interview with Mike Figgis
• Director Commentary
• Director Biography and Filmography
• 'The Blues' Trailer



FEEL LIKE GOING HOME
Releasedatum 5 mei 2005

Regisseur Martin Scorsese gaat op zoek naar de oorsprong van de blues via de Niger-rivier in het Afrikaanse Mali naar de katoenvelden en kroegen in de Amerikaanse Mississippi Delta. Scorsese mixt op een opwindende manier opnames van Corey Harris,Willie King, Taj Mahal, Otha Turner, Keb'Mo', Habib Koité, Salif Keita en Ali Farka Toure met zeldzaam archiefmateriaal van onder meer Son House, Muddy Waters en John Lee Hooker. Scorsese: "Ik heb altijd een voorliefde voor bluesmuziek gehad. De cultuur van het vertellen van verhalen via muziek spreekt mij enorm aan en ik vind het erg fascinerend. De blues klinkt door in elke vorm van emotie en heeft aan de basis gestaan van elke vorm van Amerikaanse populaire muziek."

DVD Specificaties:
Regisseur: Martin Scorsese
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: DTS 5.1, Dolby Digital 5.1 en Dolby Surround 2.0
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 79 minuten

Extra's:
• Six new and extended performances not seen in the film:
1. Taj Mahal & Corey Harris: "Sitting On Top Of The World"
2. Willie King & The Liberators: "Spoonful"
3. Keb' Mo' & Corey Harris: "Sweet Home Chicago"
4. Otha Turner & Corey Harris: "Sitting On Top Of The World"
5. Salif Keita: "Folon"
6. Corey Harris: "Honeysuckle"
• On-Camera Interview with Martin Scorsese
• Director Biography and Filmography
• 'The Blues' Trailer



PIANO BLUES
Releasedatum 5 mei 2005

Regisseur – en pianist – Clint Eastwood heeft een levenslange obsessie voor pianoblues. Hij gebruikt zijn obsessie als leidraad in deze film waarin hij zeldzaam archiefmateriaal van historische bluesmuzikanten toont, aangevuld met interviews en optredens van levende legendes als Fats Domino en Dr. John. Piano Blues bevat daarnaast bijdragen van onder meer Pinetop Perkins, Dave Brubeck, Jay McShann, Marcia Ball en anderen. Verder is zeldzaam archiefmateriaal te zien van Ray Charles, Otis Spann, Art Tatum, Albert Ammons, Pete Johnson, Jay McShann, Big Joe Turner, Oscar Peterson, Nat King Cole, Martha Davis, Fats Domino, Professor Longhair, Charles Brown, Duke Ellington en anderen. Eastwood: "De blues is altijd een deel van mijn muzikale leven geweest. De piano heeft een special plekje in mijn hart sinds mijn moeder ooit thuis kwam met alle platen van Fats Waller. Muziek heeft altijd een rol gespeeld in mijn films. Met deze documentaire krijg ik eindelijk eens de kans iets te maken dat meer bij de essentie van de muziek komt dan alle andere films die ik in mijn carrière heb gemaakt."

DVD Specificaties:
Regisseur: Clint Eastwood
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Muziek
Audio: DTS 5.1, Dolby Digital 5.1 en Dolby Surround 2.0
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format DVD-5
Feature Length: 92 minuten

Extra's:
• Director Biography and Filmography
• 'The Blues' Trailer



THE SOUL OF A MAN
Releasedatum 5 mei 2005

In The Soul Of A Man gaat regisseur Wim Wenders op zoek naar de spanning tussen het heilige en het heidense in de blues. Hij doet dit door op ontdekkingstocht te gaan langs de levens en de muziek van zijn drie favoriete bluesmuzikanten; Skip James, Blind Willie Johnson en J.B. Lenoir. De film is een boeiende mengeling van geschiedenis, een persoonlijke speurtocht, fictie, zeldzame archiefopnames en recent geschoten documentairescènes. Het geheel wordt aangevuld met covers van bluesnummers van het trio, uitgevoerd door hedendaagse artiesten als Shemekia Copeland, Alvin Youngblood Hart, Garland Jeffreys, Cassandra Wilson, Nick Cave, Los Lobos, Eagle Eye Cherry, Vernon Reid, James 'Blood' Ulmer, Lou Reed, Bonnie Raitt, Marc Ribot, The Jon Spencer Blues Explosion, Lucinda Williams en TBone Burnett. Wenders: "Deze nummers betekenen zielsveel voor mij. In mijn ogen schuilt er meer waarheid in deze liedjes dan in welk boek of welke film dan ook over Amerika. Ik heb getracht om hetgeen me zo aangrijpt in de liedjes en stemmen van deze artiesten meer als een gedicht te benaderen dan als een documentaire."

DVD Specificaties:
Regisseur: Wim Wenders
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Muziek
Audio: DTS 5.1, Dolby Digital 5.1 en Dolby Surround 2.0
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 100 minuten

Extra's:
• Five full-length performances not seen in the film:
1. Lou Reed - "See That My Grave Is Kept Clean"
2. Cassandra Wilson - "Slow Down"
3. Alvin Youngblood Hart - "Mama Talk To Your Daughter"
4. Marc Ribot - "Dark Was The Night, Cold Was The Ground" (electric)
5. Chris Thomas King - "Revelations"
• Outtake from the Film - "The Visit To The Plantation" (silent)
• On-Camera Interview with Wim Wenders
• Director Commentary
• Director Biography and Filmography
• Original "Soul of a Man" Trailer
• 'The Blues' Trailer



THE COOLER
Releasedatum 19 mei 2005

Bernie Lootz (William H. Macy) is de ongelukkigste man in Las Vegas. Zijn ongeluk is besmettelijk. Daarom wordt hij door de laatste ouderwetse maffiabaas (Alec Baldwin) gebruikt om het winnaarsgeluk in zijn casino te temperen. Als Bernie plaatsneemt aan een tafel waar veel gewonnen wordt, slaan de kansen direct om en wordt er verloren. Alles gaat goed, totdat hij cocktailserveerster Natalie (Maria Bello) ontmoet. Plotseling verandert zijn geluk en werkt zijn aanwezigheid aan speeltafels als een katalysator op het winnaarsgeluk. De casinobaas heeft maar één keus: de relatie tussen Bernie en Natalie verbreken. Op elke mogelijke manier... Deze zwarte komedie laat William H. Macy zien op z'n best, in een rol waarvoor hij geboren lijkt te zijn, evenals Alec Baldwin, die voor zijn rol een Oscarnominatie kreeg.

DVD Specificaties:
Regisseur: Wayne Kramer
Acteurs: William H. Macy, Alec Baldwin
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: DTS 5.1 en Dolby Digital 5.1
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 98 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Commentary Track of director Wayne Kramer
• Anatomy of a Scene
• Storyboard Comparisons



COMME UNE IMAGE
Releasedatum 5 mei 2005

Lolita wil niets liever dan dat haar vader Etienne Cassard, een ouder wordende acteur, eens echt naar haar kijkt en aandacht aan haar schenkt. Maar hij heeft meer oog voor zichzelf dan de wereld om hem heen. Pierre Miller, een schrijver, betwijfelt of hij ooit succesvol zal worden, op het moment dat hij Etienne Cassard ontmoet. Sylvia Miller, een zanglerares, gelooft in haar echtgenoot, in zijn talent, maar twijfelt aan dat van haarzelf en dat van haar leerling Lolita. Totdat ze zich realiseert dat Lolita de dochter is van Etienne Cassard, de acteur die ze zo enorm bewondert. Deze mensen weten heel goed wat ze zouden doen als ze in de schoenen van anderen zouden staan, maar weten zich minder te redden zodra het om hun eigen leven gaat. Wie zijn ze eigenlijk?

DVD Specificaties:
Regisseur: Agnès Jaoui
Acteurs: Marilou Berri, Agnès Jaoui (Le Goût des Autres), Jean-Pierre Bacri (Le Goût des Autres)
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: DTS 5.1 en Dolby Digital 5.1
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 110 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Making of



JIM JARMUSCH (6DVD) :
- COFFEE & CIGARETTES
- GHOST DOG
- MYSTERY TRAIN
- NIGHT ON EARTH
- DOWN BY LAW
- STRANGER THAN PARADISE

Releasedatum 19 mei 2005

COFFEE & CIGARETTES

Elf korte films van Jim Jarmusch, die allemaal één ding gemeen hebben: koffie en sigaretten. In de café-setting wordt over zeer diverse onderwerpen gesproken, zoals het effect van koffie op de snelheid van je dromen, het verband tussen muziek en geneeskunde en de (gemene) tweelingbroer van Elvis Presley. Coffee and Cigarettes van Jim Jarmusch bestaat uit een reeks korte films waarvan de eerste al in 1986, in opdracht van het tv-programma Saturday Night Live werd opgenomen. Het in 1992 gefilmde Somewhere in California won destijds in Cannes de prijs voor Beste Korte Film. In 2003 werden de laatste zes delen gefilmd. In dit lange termijn project van Jim Jarmusch zijn vele bekende acteurs te zien, waaronder Bill Murray, Roberto Benigni, Cate Blanchett, Steve Coogan, Iggy Pop, Tom Waits en de leden van rockband The White Stripes.

DVD Specificaties:
Regisseur: Jim Jarmusch
Acteurs: Tom Waits, Iggy Pop, Roberto Benigni
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby Digital 5.1 en Dolby Stereo
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 100 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Videoclip
• Interview with Taylor Mead
• Deleted Scenes with Bill Murray
• Short Film

GHOST DOG

Voor de buitenwereld is Ghost Dog een zonderling figuur die de nodige respect afdwingt. Hij woont in een zelfgemaakte hut op het dak van een leegstaand gebouw, samen met een zwerm vogels. Al jaren voert hij zijn werk als huurmoordenaar uit en kan zich onopgemerkt door de nachtelijke stad verplaatsen. De erecode van de Japanse Samurai is zijn leidraad in het duistere leven. Wanneer hij in zijn eergevoel wordt aangetast door de nietsontziende leden van een maffiafamilie, rekent hij met ze af door geheel volgens de regels en tradities van de Samurai te handelen.

DVD Specificaties:
Regisseur: Jim Jarmusch
Acteurs: Forest Whitaker (Platoon), John Tormey, Sonny Valerio
Taal: Engels en Frans
Ondertiteling: Nederlands, Frans en Portugees
Genre: Actie
Audio: Dolby Digital 5.1
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 110 minuten

Extra's:
• Filmography
• Photo album

MYSTERY TRAIN
Mystery Train is het driedelige verhaal over een nacht uit het leven van een aantal personen in Memphis Tennessee. De verbindende schakel is het morsige motel waarin zij verblijven. De 1e episode Far From Yokohama verhaalt over twee Japanse tieners die een pelgrimstocht maken naar de "geboorteplaats" van de Rock and Roll: de legendarische Sun Studios. In de 2e episode A Ghost sluiten twee vreemden vriendschap met elkaar. De één is de Italiaanse toeriste Luisa, die op weg is naar Rome om haar man te begraven de ander, DeeDee, heeft net haar Britse vriendje gedumpt, waarna midden in de nacht de geest van Elvis aan haar verschijnt... Lost in Space, de 3e en laatste episode, brengt tenslotte alle personages bij elkaar.

DVD Specificaties:
Regisseur: Jim Jarmusch
Acteurs: Steve Buscemi (Reservoir Dogs), Joe Strummer (The Clash)
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Komedie
Audio: Dolby Surround 2.0
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 105 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Filmography Jim Jarmusch

NIGHT ON EARTH

De regisseur van de cultfilms Mystery Train, Dead Man en Down By Law brengt opnieuw een unieke en uiterst stijlvolle komedie. Het verhaal begint bij zonsondergang in Los Angeles en eindigt met zonsopgang in Helsinki. De reis gaat via New York City, Parijs en Rome, en overal maken we kennis met het geluk en ongeluk van vijf taxichauffeurs en hun klanten.

DVD Specificaties:
Regisseur: Jim Jarmusch
Acteurs: Winona Ryder (Autumn in New York), Roberto Benigni (Down By Law, La vita è bella)
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Komedie
Audio: Dolby Digital 5.1 en Dolby Surround 2.0
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 129 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Filmographies

DOWN BY LAW

D.J. Zack en pooier Jack belanden in de gevangenis vanwege misdaden die ze niet hebben gepleegd. Zij komen terecht in een cel met de vrolijke, optimistische Roberto. Deze Italiaan spreekt gebrekkig engels, en vormt daardoor een komisch en soms zwaar irritante aanwezigheid. Roberto weet echter wel een vluchtroute... De uitdrukking Down By Law betekent "onder de invloed van de wet" maar dat is ook een gezegde onder de zwarte Amerikanen. Ontstaan in de gevangenissen in de jaren '20, verwijst het naar het idee van broederschap van mensen van de straat. Jim Jarmusch creëerde met Down By Law een poëtische gevoelswereld met een fantastische rol van Bob, vertolkt door Roberto Benigni (La vita è bella).

DVD Specificaties:
Regisseur: Jim Jarmusch (Night On Earth)
Acteurs: Tom Waits (Short Cuts), John Lurie (Wild at Heart), Roberto Benigni (Night On Earth)
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans en Duits
Genre: Komedie
Audio: Mono
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 102 minuten

Extra's:
• Deleted scene
• Isolated music track
• Phone Call with Tom Waits, Roberto Benigni and John Lurie
• Music Video It's allright with me
• Robby müller on Down By Law



VON TRIER E-TRILOGY BOX (4DVD) :
- ELEMENT OF CRIME
- EPIDEMIC
- EUROPA
- BONUS DVD

Releasedatum 19 mei 2005

ELEMENT OF CRIME
DVD Specificaties:
Regisseur: Lars von Trier
Acteurs: Michael Elphick, Esmond Knight, Me Me Lai
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: DTS 5.1 en Dolby Digital 5.1
Aspect Ratio: 16:9
Feature Length: 104 minuten

Extra's:
• Audiocommentaar van regisseur Lars von Trier en cinematograaf Tom Elling en editor Tómas Gislason
• Audiocommentaar van Lars von Trier experts: Peter Schepelern & Stig Bjørkman
• Over Lars von Trier
• Verhalen over de film Element Of Crime

EPIDEMIC

Het script waar een regisseur en een scenarioschrijver 18 maanden aan hebben gewerkt, verdwijnt plotseling van hun computerscherm. Ze laten zich niet ontmoedigen en beginnen met nieuw elan aan het script over een plaag van wereldwijde omvang, zonder zich bewust te zijn van de epidemie die rondwaart in de wereld waarin ze zelf leven en werken. (bron:www.moviemeter.nl)

DVD Specificaties:
Regisseur: Lars von Trier
Acteurs: Allan de Waal, Ole Ernst
Taal: Deens en Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Feature Length: 104 minuten

Extra's:
• Audiocommentaar van Lars von Trier en Co-star Niels Vørsel
• Verhalen over de film Epidemic
• Easter Egg >> Lars von Trier's film school graduation film

EUROPA

Film over een naiëve Amerikaanse jongeman van Duitse afkomst die in naoorlogs Frankfurt denkt mee te kunnen helpen aan de wederopbouw. Het verhaal is gesitueerd in het Duitsland van na de Tweede Wereldoorlog. De jonge Amerikaan Leo Kessler krijgt een baan als conducteur in een nachttrein van de Duitse spoorwegonderneming Zentropa. Leo wordt gedreven door idealisme en de wil om een land in morele en psychische nood te helpen. Zijn figuur staat in contrast met de onverzettelijke mensen in zijn nieuwe omgeving. Tijdens zijn reis komt hij in contact met de mooie Duitse Katharina Hartmann, de dochter van Zentropa's directeur. Na het huwelijk tussen Leo en Katharina wordt hij opgenomen in haar familie en raakt de naïeve en deugdzame Leo verstrikt in een web van intriges. (bron: www.moviemeter.nl)

DVD Specificaties:
Regisseur: Lars von Trier
Acteurs: Jean-Marc Barr, Udo Kier
Taal: Engels en Duits
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Feature Length: 112 minuten

Extra's:
• Audiocommentaar van Lars von Trier en producer Aalbæk Jensen (Engels)
• Audiocommentaar van Lars von Trier en acteurs Jean-Marc Barr en Udo Kier (Engels)
• Making of
• Verhalen over de film Europa

Bonus DVD
DVD Specificaties:

Taal: Deens
Ondertiteling: Nederlands

Extra's:
Documentaires:
• Von Trier's Elementen (Deens gesproken)
• Een portret van Lars von Trier (Deens gesproken)
• Dag met Peter Aalbæk Jensen (Deens gesproken)
• In het laboratorium van Lars von Trier (Deens, Engels en Duits gesproken)
• Meer verhalen over de Europa trilogie (meer interviews met cast & crew over de samenwerking met Lars von Trier)
Interviews
• Gesprek met Lars von Trier over de E-trilogy
• Europa- de smerige locatie
• Tom Elling- Storyboard Element of Crime
• Het emotionele muziekscript van Europa
• De cinematograaf Henning Bendtsen



ROMANTIC ENGLISHWOMAN
Releasedatum 19 mei 2005

Als schrijver Lewis Fieldings een writersblock krijgt begint hij een filmscript over een vrouw die zichzelf vindt nadat zijn eigen vrouw is teruggekeerd uit Baden Baden. Hoewel zij zichzelf niet heeft gevonden heeft zij daar wel een Duitse dichter ontmoet. Eenmaal thuis komt de dichter naar Engeland en beweert een grote fan van Lewis te zijn. De schrijver is zo geamuseerd over de verwarring van de dichter dat hij en de vrouw getrouwd zijn, dat zijn writersblock verdwijnt en hij de dichter in zijn plot verwerkt.

DVD Specificaties:
Regisseur: Joseph Losey
Acteurs Michael Caine (The Ciderhouse Rules), Glenda Jackson
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby Stereo
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 115 minuten



TIME WITHOUT PITY
Releasedatum 19 mei 2005

Alec Graham is ter dood veroordeeld voor de moord op zijn vriendin Agnes, met wie hij een weekend heeft doorgebracht in het huis van Robert Stanford, de vader van zijn vriend Brian. Alec's vader, David, vliegt over vanuit Canada en probeert zijn verstoorde relatie met Alec te verbeteren, maar Alec wijst dit af. Omdat David overtuigd is van de onschuldigheid van Alec, probeert hij vierentwintig uur voor de veroordeling de werkelijke dader te vinden. Hij confronteert de rijke Robert Stanford, tiran zowel thuis als op kantoor, zijn jong maar verwarde vrouw, hun zenuwachtige zoon Brian en Vicky Harker een jonge domme secretaresse die de laatste tijd een snelle carrière maakt...

DVD Specificaties:
Regisseur: Joseph Losey
Acteurs: Michael Redgrave (The Quiet American), Alec McCowen (Gangs of New York), Leo McKern (The Omen)
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby Digital 5.1
Aspect Ratio: 4:3
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 85 minuten



FLEEING BY NIGHT (a.k.a. YE BEN)
Releasedatum 19 mei 2005

In het decor van China in de dertiger jaren verwelkomt Shao-dung, een cellist uit Amerika. De cellist opera "Fleeing By Night" en door de gevierde Shao-dung diep raakt. Terwijl Shao–dung de te vermengen, raakt Ingér verscheurd tussen haar bewustwording van de groeiende intimiteittussen beide mannen.

DVD Specificaties:
Regisseurs: Li-Kong Hsu en Chi Yin
Acteurs: Rene Liu, Lei Huang, Chao-te Yin
Taal: Mandarijn
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby Surround 2.0
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 123 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer



EISENSTEIN
Releasedatum 19 mei 2005

1922: Na de revolutie in Moskou maakt de jonge Sergei kennis met Meyerhold, de meester van het revolutionaire theater. Geïnspireerd door Meyerhold, maar op eigen kracht en begiftigd met veel talent wordt Sergei op zij 27e de grootste filmaker van Rusland. Hij is succesvol, echter zijn scherpe tong zorgt voor vele vijanden. Langzaam buigt hij naar de wil van Stalin, met als resultaat de moord op zijn vriend en meester Meyerhold. Segei verliest zijn wil om te leven en in zijn meesterstuk "Ivan de Verschrikkelijke" houdt hij Stalin een spiegel voor. Door de verrukking van deze actie sterft Sergei uiteindelijk aan een hartaanval.

DVD Specificaties:
Regisseur: Renny Bartlett
Acteurs: Simon McBurney, Raymond Coulthard (The English Patient), Jonathan Hyde (Titanic)
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Enhanced 5.1 en Dolby Stereo 2.0
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 99 minuten

Extra's
• Original Theatrical Trailer
• Interviews
• Making of



COLD COMFORT FARM
Releasedatum 5 mei 2005

Als Flora Poste plotseling haar beide ouders verliest, blijft ze achter zonder een cent. Ze meldt haar goede vriendin Mrs. Smiling dat ze naar het platteland gaat om haar familie te bezoeken op de vervallen boerderij Cold Comfort Farm. Flora treft daar een volstrekte chaos aan, die wordt geleid door de ouderwets strenge Ada Doom. Maar Flora's komst betekent een totale ommekeer. Langzaam begint de boerderij weer te fl oreren, net als de bewoners. Bovendien krijgt Flora het te stellen met de geobsedeerde excentriekeling Mybug. Een deken van romantiek valt over Cold Comfort Farm en daaraan kan geen van de bewoners zich onttrekken...

DVD Specificaties:
Regisseur: John Schlesinger
Acteurs: Joanna Lumley, Kate Beckinsale, Ian McKellen
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Komedie
Audio: Dolby Stereo
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 95 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer



THE INVISIBLE MAN
Releasedatum 19 mei 2005

Darien Fawkes was een kruimeldief en een oplichter die levenslang had gekregen. Zijn broer haalde hem uit de gevangenis waarna hij proefpersoon werd in een experiment. Hierbij werd er een kwikzilverklier in zijn hoofd geplaatst, waardoor hij onzichtbaar kon worden. De operatie slaagde, maar vanaf dat punt ging alles verkeerd. Als zijn broer wordt vermoord, wordt hij gedwongen om als 'geheim wapen' te gaan werken voor een geheime overheidsinstantie, in ruil voor een antistof die voorkomt dat hij gek wordt door de effecten van de klier. Het proces van onzichtbaar worden: wanneer Dariens hartslag toeneemt en de adrenaline door z'n lichaam schiet, scheidt de klier in zijn hersenschors een krachtige substantie af, kwikzilver genaamd. Dit stroomt door zijn aderen en dringt door zijn poriën naar buiten, waarna het zijn hele lichaam bedekt. Het kwikzilver buigt het licht rond Dariens lichaam af en maakt hem daardoor onzichtbaar. Kwikzilvergekte: te veel kwikzilver tast Dariens hogere hersenfuncties aan, waardoor zijn duistere impulsen de overhand krijgen, wat hem steeds verder door doet draaien en uiteindelijk tot z'n dood kan leiden. De enige remedie is het toedienen van een speciale antistof, die deze effecten tegengaat.

DVD Specificaties:
Regisseur: Breck Eisner
Acteurs: Vincent Ventresca, Paul Ben-Victor, Eddie Jones
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: TV serie



CHINESE ODYSSEY 2002 (a.k.a. XIA WU SHUANG)
Releasedatum 19 mei 2005

Ten tijde van de Chinese Ming Dynasty zijn een broer en zus bestemd voor een andere broer en zus, maar het lot gooit een aantal obstakels op hun pad naar geluk. De ene broer en zus hebben adellijk bloed: de jonge keizer en zijn zuster Wushuang. Zij worden beiden in het paleis gehouden en staan onder streng toezicht van hun moeder, keizerin Dowager. De andere broer en zus hebben niet zo'n 'hoge' afkomst. Li Yilong die, vanwege de manier waarop hij in zijn jeugd het plaatsje Meilong terroriseerde, ook bekend staat als koning Tiran, trekt door de wijde omgeving en zijn zus Phoenix runt een restaurant in Meilong. Als de jonge keizer en Wushuang samenzweren en uit het paleis ontsnappen, ontmoeten ze de liefdes van hun leven in Meilong. Maar de keizer is incognito en Wushuang is verkleed als man. Kunnen de geliefden alle misverstanden, obstakels en de verschillen in afkomst overwinnen?

DVD Specificaties:
Regisseur: Jeff Lau
Acteurs: Tony Leung Chiu Wai (Infernal Affairs, In the Mood for Love), Faye Wong (Hero), Chang Chen (Crouching Tiger, Hidden Dragon)
Taal: Kantonees
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: DTS 5.1 en Dolby Digital 5.1
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 97 minuten



VAMPIRE HUNTER D (TV-SERIE)
Releasedatum 19 mei 2005

DVD Specificaties:
Taal: Japans en Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Animatie



Veranderingen in en toevoegingen aan de releasekalender:

2 juni 2005:
• Life Is A Miracle (aka Hungry Heart)
• Emir Kusturica Box (Life is a Miracle, Black Cat White Cat, Arizone Dream, Underground)
• Amazones
• Never Die Alone
• Muziekdvd: Rhyme & Reason
• Wong Kar Wai Box (Fallen Angel, Chunking Express, In the Mood for Love, 2046)
• 2046
• Fried Dragon Fish / Fire Works (tv-serie 50 min)
• Cleopatra (serie)
• La Casa Dell' Orco (regisseur Bava)
• A Cena Col Vampiro (regisseur Bava)
• Dentro Il Cimitero (regisseur Bava)
• Per Sempre (regisseur Bava)

23 juni 2005:
• Commare Secca
• Dear Frankie
• Hans Christian Andersen - deel 3 Het Tinnen Soldaatje
• Hans Christian Andersen - deel 4 De Prinses Op De Erwt
• Churchill
• Ongbak (Asiamania)
• Stey Hy (Manga)
• Azumi (Asiamania)

7 juli 2005:
• I Sovverisi
• Sotto Il Segno Dello Scorpion

Nog te bepalen:
• La Femme De Gilles
• King Of New York
• Truffaux Box
• Allonsanfan
• British Rock The First Way
• David Bowie Serious Moonlight Live In Singapore
• Dionne Warwick Live At Chigago
• Judy Garland In Concert
• Laura Branigan Live
• Ricky Martin