:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Total Film >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2005
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2005
Bron: Total Film - Datum: 2005-04-07 - Geplaatst door: Werner
Op 10 mei 2005 brengt Total Film Home Entertainment 3 nieuwe titels uit op dvd: Samaritan Girl van Kim Ki-Duk, Liebe In Gedanken van Achim von Borries en Springtime In A Small Town van Tian Zhuangzhuang. Hieronder vindt u een korte beschrijving van de titels.

SAMARITAN GIRL
Een film van Kim Ki-Duk

Twee schoolmeisjes, Jae-Young en Yeo-Jin, ontdekken de prostitutie als lucratief bijbaantje. Ze hopen zo genoeg geld bijeen te sprokkelen om naar Europa te kunnen reizen. Hun avonturen beginnen grappig en spannend, maar worden al snel een stuk grimmiger. Terwijl Jae-Young aan het werk is, valt de politie binnen. Ze springt uit het raam en daarmee neemt het leven van Yeo-Jin, die op dat moment op de uitkijk stond, een drastische wending. Zij besluit de klanten van Jae-Young haar diensten aan te bieden én hun geld terug te geven… De vader van Yeo-Jin, die politierechercheur is, krijgt echter lucht van haar activiteiten. Hij begint een persoonlijke kruistocht tegen de klanten van zijn dochter. De film bevat diverse religieuze verwijzingen; onder andere naar de boeddhistische hoer Vasumitra en naar het christelijke verhaal van de barmhartige Samaritaan, maar is verder allesbehalve godsdienstig of zelfs moralistisch. Meer nog dan in Kims eerdere films wordt een oordeel aan de kijker overgelaten.

Regie en scenarion: Kim Ki-Duk
Met: Lee Uhl, Kwak Ji-min, Seo Min-jung
Herkomst: Zuid-Korea 2004
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 95 minuten
Geluid: Koreaans gesproken Dolby Digital 5.1
Nederlands ondertiteld

Extra's:
• trailers
• TV spots
• making of
• interviewsLIEBE IN GEDANKEN
Een film van Achim von Borries

Berlijn, 1927. De rijke Günther Scheller en de dromerige Paul Krantz willen leven met volle teugen en zonder compromissen. Datzelfde verlangen zij van de liefde. Samen met Günthers zus Hilde brengen zij een weekend door in een zomerhuis op het platteland. Paul wordt verliefd op Hilde en even lijken de gevoelens wederzijds, maar Hilde heeft een oogje op Hans, Günthers voormalige minnaar. In een lange nacht vol drank en hoog oplopende emoties stevenen de vier hoofdpersonen af op een onvermijdelijke en fatale apotheose. Liebe In Gedanken is gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen uit 1927, die destijds een nationaal schandaal veroorzaakten. Bijna een eeuw later zijn de liefde en de rebellie, de verwarde gevoelens, de hang naar exces en schuld nog net zo actueel als destijds.

Regie: Achim von Borries
Scenario: Achim von Borries & Hendrik Handloegten, gebaseerd op het originele werk van Annette Hess & Alexander Pfeuffer en naar thema’s uit de roman Der Selbstmörderclub van Arno Meyer zu Küingdorf
Met: Daniel Brühl, August Diehl, Anna Maria Mühe
Herkomst: Duitsland 2003
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 88 minuten
Geluid: Duits gesproken Dolby Surround 2.0
Nederlands ondertiteld

Extra's:
• interview met Achim von Borries
• trailer
• muzikale impressieSPRINGTIME IN A SMALL TOWN
Een film van Tian Zhuangzhuang

Na een lange, harde winter arriveert de lente in een kleine stad in Zuid China. Het is 1946 en de oorlog heeft zijn sporen nagelaten bij de bewoners en in het landschap. Yuwen woont in een door de oorlog verwoest landhuis met haar ziekelijke echtgenoot Liyan. Het slaperige huishouden ontwaakt wanneer Liyans oude vriend Zhang Zhichen uit Shanghai op bezoek komt. Hij en Yuwen waren ooit verloofd... Al snel worden de hoofdpersonen geconfronteerd met de ware betekenis van vriendschap, vertrouwen, eer, lust, passie en seksualiteit. De combinatie van dit alles heeft onverwachte gevolgen en doet het schijnbaar serene huishouden van de familie op haar grondvesten schudden.

Regie: Tian Zhuangzhuang
Scenario: Ah Cheng, gebaseerd op het verhaal van Li Tianji en de filmadaptatie van Fei Mu uit 1948
Met: Hu Jing Fan, Wu Jun, Xin Bai Qing, Ye Xiao Keng, Lu Si Si
Herkomst: China 2002
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 114 minuten
Geluid: Mandarijn gesproken Dolby Surround 2.0
Nederlands ondertiteld