:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> RELEASEBERICHT: TITANIC IN OKTOBER OP DVD
RELEASEBERICHT: TITANIC IN OKTOBER OP DVD
Bron: Fox - Datum: 2005-04-14 - Geplaatst door: Serge
De populairste film aller tijden begint een nieuwe reis.

Titanic, de met Oscars® overladen film van James Cameron, is een indringend episch verhaal, gedragen door een intens liefdesverhaal en een aangrijpende menselijke tragedie. Titanic wordt in oktober wereldwijd uitgegeven op twee nieuwe dvd's, zo kondigden James Cameron, Paramount Home Entertainment en Twentieth Century Fox Home Entertainment International samen aan. De Titanic dvd komt zowel uit in een 2-disc special edition als een 4-disc collector's edition, en beide versies worden overspoeld met nieuw bonusmateriaal.

Deze nieuwe versies van Titanic, de lievelingsfilm van filmliefhebbers over de hele wereld, is een must-have die in elke filmcollectie thuishoort. In de 2-disc special edition kunnen kijkers via een vertakte inhoudstafel kiezen uit een brede waaier van nog nooit vertoonde filmstukken. De 4-disc collector's edition is het neusje van de zalm voor film- en dvd-liefhebbers. Deze uitgave bevat verscheidene verwijderde scènes, nieuwe diepgaande documentaires die het avontuur achter het maken van deze film toelichten, en nog veel meer. De Titanic dvd's bieden gloednieuwe high definition overdracht en 16x9 anamorfisch breedbeeld met Dolby Digital 6.1 audio: de best mogelijke beelden geluidskwaliteit voor dvd.

"Het maken van Titanic, een proces van drie jaar, leek bij tijden even moeilijk als het bouwen van het originele schip," stelde James Cameron. "Tot voor kort was ik nog niet klaar om er opnieuw in te duiken en alle conflicten, ontgoochelingen, moeilijke keuzes te herbeleven. En ten slotte ook dat waanzinnige, onverwachte succes. Deze speciale editie biedt meer dan een uur aan nooit vertoond beeldmateriaal. We nemen fans mee in een nog niet verteld Titanic, verhaal dat even rampzalig had kunnen aflopen als de ”maidentrip” van de Titanic. Dikwijls leek het trouwens zo."

Tijdens de 70e uitreiking van de jaarlijkse Academy Awards in maart 1998 werd Titanic bekroond met 11 Oscars®, waaronder beste film en beste regisseur. De film blijft het grootste succes ooit op gebied van wereldwijde ticketverkoop.

Titanic, met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet in de hoofdrollen, raakte de gevoelige snaar bij het publiek over de hele wereld. Kijkers werden meegesleept door zowel de epische romantiek als het uitzonderlijke vakmanschap en de grote draagwijdte. Het nu legendarische kassaresultaat van de film - hij liep meer dan 38 weken in de zalen en stond 15 opeenvolgende weekends aan de top van de box office in de VS - zorgde voor records in de filmindustrie met een totale recette van 1,8 miljard dollar (600,8 miljoen in de VS, 1,2 miljard dollar wereldwijd). Titanic was ook de best verkopende video en de eerste dvd waarvan bij de release in 1999 meer dan één miljoen exemplaren werden geleverd.

Titanic wordt in Europa door Twentieth Century Fox verdeeld. Hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio en Oscar®-nominee Kate Winslet vertolken Jack en Rose, jonge geliefden die elkaar ontmoeten op de eerste reis van de onzinkbare R.M.S. Titanic. Wanneer het gedoemde luxeschip in aanvaring komt met een ijsberg in de ijskoude Noord-Atlantische oceaan, wordt hun passionele liefdesrelatie een aangrijpende race om te overleven. Niets op aarde zal tussen hen komen, zelfs niet iets zo ondenkbaar als het zinken van de Titanic. Voor de andere vertolkingen tekenen onder meer: Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Bernard Hill, Jonathan Hyde, Danny Nucci, Gloria Stuart, David Warner, Victor Garber en Bill Paxton. De film werd geschreven en geregisseerd door James Cameron en geproduceerd door Cameron en John Landau. Rae Sanchini was executive producer.


Recent nieuws van dezelfde bron