:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: OEROEG EN HET VERLOREN PARADIJS
PERSBERICHT: OEROEG EN HET VERLOREN PARADIJS
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2005-04-19 - Geplaatst door: Werner
Vintage Films stelt i.s.m. Mediafuture inmiddels haar 17de en 18de titel voor in het kader van de DVD-reeks "Klassiekers Van de Vlaamse Film": Oeroeg en Het Verloren Paradijs. Deze films werden onderworpen aan een grondige digitale restauratie en zijn vanaf nu verkrijgbaar in de reguliere handel.

OEROEG

Oeroeg is het verhaal van vriendschap tussen twee jongens die samen opgroeien: Johan de zoon van een Nederlandse plantage-eigenaar en Oeroeg, de zoon van de ploegbaas. In de dagen volgend op de tweede Wereldoorlog starten de Indonesische Nationalisten een gewapend verzet tegen de Nederlandse kolonialisten. Johan, nu een soldaat van 24, moet de macht in Indonesië gaan herstellen. Als hij op de plantage aankomt, ziet hij zijn vader die brutaal vermoord werd door Indonesische vrijheidsstrijders. Heel even krijgt Johan het gezicht van de moordenaar te zien en hij herkend zijn oude vriend Oeroeg. Johan en Oeroeg staan nu in de tegengestelde kampen van een strijd zonder overwinnaar. Oeroeg is een aangrijpend verhaal over vriendschap, die kapotgemaakt wordt door politiek en oorlog.

Oeroeg is een film van Hans Hylkema met o.a. Jeroen Krabbé, Rik Launspach, Martin Schwab, Peter Faber en Tom van BauwelHET VERLOREN PARADIJS

In een fictief Vlaams dorpje is de aanleg van een autosnelweg gepland. Burgemeester Benjamin Rolus is een eenzaat die teruggetrokken leeft op zijn kasteel en wil vermijden dat de autosnelweg door zijn domein loopt. Hij suggereert een tracé langs de dorpskom, wat een aantal bejaarde bewoners zou dwingen te verhuizen. De oppositie tegen de burgervader wordt vertegenwoordigd door een handelaar uit het dorp, Jan Boel. Hij gebruikt een vrouw, de vulgaire rosse vamp Pascale die in hun jeugdjaren een kloof tussen de twee mannen veroorzaakte, om de kasteelheer tot andere inzichten te brengen.

Het Verloren Paradijs is een film van Harry Kümel met o.a. Willeke Van Ammelrooy, Hugo Van Den Berghe, Bert Andre, Gella Allaert, Stephen Windross, Blanka Heirman, Serge-Henri Valcke, Carlos Van Lanckere, Raf Reymen, Fred Van Kuyck en Nolle Versyp


Recent nieuws van dezelfde bron