:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Total Film >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2005
PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2005
Bron: Total Film - Datum: 2005-04-29 - Geplaatst door: Werner
ONE MISSED CALL [CHAKUSHIN ARI]
Een film van Miike Takashi

Na de vermakelijke familiefilm Zebraman betreedt Miike Takashi vertrouwder terrein met One Missed Call, een horrorverhaal over vier scholieren die belaagd worden door mysterieuze telefoonoproepen.

Wanneer scholiere Yumi Nakamura op stap gaat met een aantal vrienden blijkt één van hen een gemiste oproep op haar mobiele telefoon te hebben. De oproep is afkomstig van haar eigen telefoon en de tijd en datum liggen bovendien drie dagen in de toekomst. Bij het beluisteren van het voicemailbericht hoort ze haar eigen doodskreet. Drie dagen later komt ze, op de exacte tijd van het bericht, op mysterieuze wijze om het leven. De dagen daarna ontvangen ook andere vrienden een bericht waarin hun dood wordt voorspeld en ook zij laten het leven op onverklaarbare wijze. Noodgedwongen besluit Yumi met een vriend te onderzoeken wat de bron is van deze bizarre moorden.

Met One Missed Call maakt veelfilmer Miike Takashi, voorheen vooral bekend van cultfilms als Audition, Ichi The Killer en Dead Or Alive, de overstap naar de mainstream horror. Het leverde hem meteen zijn eerste grote hit op, zowel in thuisland Japan als in Europa.

Regie: Miike Takashi
Scenario: Miwako Daira, gebaseerd op het boek van Yasushi Akimoto
Met: Kou Shibasaki, Shinichi Tsutsumi, Kazue Fukiishi, Renji Ishibashi
Herkomst: Japan 2003
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 112 minuten
Geluid Dolby Digital 5.1 Japans gesproken
Nederlands ondertiteld

Extra's:
• Trailers
• Teasers en Commercial
• Making of
• Festival & Premiere
• TV SpotsMEMORIES OF MURDER [SALINUI CHUEOK]
Een film van Bong Joon Ho
Een waargebeurd verhaal...

Tussen 1986 en 1991 worden in een klein stadje buiten Seoul tien vrouwen verkracht en vermoord. De eerste seriemoordenaar uit de Zuid-Koreaanse geschiedenis is een feit...

Rond deze nog altijd onopgeloste misdaden maakte Bong Joon-Ho de zwarte komedie
Memories Of Murder. Bongs aandacht richt zich niet zozeer op de moordenaar, als wel op de mannen die hem moeten pakken. De lokale agenten proberen op even onorthodoxe als afkeurenswaardige wijze bekentenissen te ontlokken aan verdachten.

De film zet de kijker voortdurend op het verkeerde been. De personages zijn allemaal antihelden, machteloos door de context van hun speurwerk: het dictatoriale militaire Zuid-Korea van de jaren tachtig waar onderdrukking een vast gegeven is en dat vastzit in het idee van de Koude Oorlog. Het resultaat is een drama met een ontroerende en schokkende ondertoon, maar bovenal is de film spannend en grappig.

Regie: Bong Joon-ho
Met: Song Kang- ho, Kim Sang-kyung, Kim Roe-ha, Song Jae-ho
Herkomst: Zuid-Korea 2003
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 130 minuten
Geluid Dolby Digital 5.1 Koreaans gesproken
Nederlands ondertiteld

Extra's:
• Trailer
• Making of
• Deleted scenes (met commentaar)