:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Sony Pictures HE >> PERSBERICHT: RELEASES MEI-JUNI 2005
PERSBERICHT: RELEASES MEI-JUNI 2005
Bron: Sony Pictures HE - Datum: 2005-05-03 - Geplaatst door: Werner
GUMBALL RALLY 3000
Gumball Rally 3000, 6 days in May
Bloedstollend evenement voor racefanaten en snelheidsduivels

Synopsis
Overdag racen als gekken en 's nachts feesten met pitspoezen, popsterren, prinsessen en de meest excentrieke rallyrijders van deze planeet, de Quote challenge in het kwadraat. Gumball 3000 - 6 Days In May 's werelds beroemdste en meest beruchte rally is een circus, een uitputtingsslag van zo'n 5000 kilometer en neemt je mee van Parijs via Madrid naar Marbella, Marrakech en Barcelona en eindigt, hoe kan het ook anders... in Cannes.

Een reusachtige afstand, adembenemende snelheden en keiharde actie in de race van 2004. De Ferrari Enzo's, Lamborghini's, Porsches en een verrassende 2CV nemen het tegen elkaar op om de pole-position te bemachtigen. Achter het stuur vinden we onder meer Oscarwinnaar Adrien Brody (996 Porsche Turbo), prof-skater, Rob Dyrdek - the King of Bling (BMW X5), Supermodel Jodie Kidd (Maserati Coupé), Skate-legende, Tony Hawk (2004 Morgan), Bokskampioen Chris Eubank (Bentley Arnage) en veleanderen...

In 1999 werd Gumball 3000 in het leven geroepen door miljonair Maximillian Cooper, geïnspireerd door films als The Cannonball Run en Gumball Rally. Hij nodigde 50 van zijn beste vrienden uit om samen met hem in 6 dagen, 5000 km (3000 miles) door Europa af te leggen, met elke avond een feestje. Anno nu is deze vliegensvlugge, illegale straatrace door Europa een waar fenomeen onder raceliefhebbers. Degenen die de race vorig jaar gemist hebben of toch wel nieuwsgierig zijn geworden, kunnen met de DVD Gumball 3000 Rally 2004 alles nog even dunnetjes over doen.

Producers: Maximilian Cooper, Julie Brangstrup
Genre: Documentaire
Release DVD koop: 12 mei 2005

Extra op DVD:
Onder de moterkap
• Interviews
• 3000 Miles – Fast!
• Driving Montage Documentaire
• Trailers
• Weblink: www.gumball3000.com



CLOSER

Closer is een indrukwekkende film van gerenommeerd regisseur Mike Nichols over toevallige ontmoetingen, onweerstaanbare aantrekkingskracht, jaloezie, frustratie, liefde, trouw en ontrouw.

Synopsis
De liefdeslevens van vier mensen in Londen raken op een gevaarlijke manier verstrengeld met elkaar. Closer is een indrukwekkende film van gerenommeerd regisseur Mike Nichols over toevallige ontmoetingen, onweerstaanbare aantrekkingskracht, jaloezie, frustratie, liefde, trouw en ontrouw. Is de waarheid wel zo heilig? Rauw en breekbaar tegelijkertijd, Closer laat je niet meer los... Op basis van een gelijknamig toneelstuk schreef Patrick Marber het scenario en verfilmde regisseur Mike Nichols het geheel op onnavolgbare wijze. In Closer krijgen we amper een volledig beeld van de relaties maar zien we alleen maar het onstuimige begin en het explosieve, ontluisterende einde ervan. Ontmoetingen van twee stellen: stripper Alice & schrijver Dan en fotografe Anna & dermatoloog Larry. Hoe de sluimerende aantrekkingskracht van hun verboden liefde te sterk is, hoe ze elkaar mét elkaar bedriegen en hoe tenslotte de gevolgen van hun ontrouw desastreus zijn...

P-Magazine: Closer is een relatiefilm met geweldige dialogen en schitterende acteurs. Hij gaat over liegen. "Liegen is het leukste wat een meisje kan doen zonder haar kleren uit te doen", zegt Natalie Portman. "Maar het is leuker zonder kleren."
Time: "At last, a love story for adults"

Regisseur: Mike Nichols (Wolf, The Graduate, The Birdcage)
Acteurs: Julia Roberts (Mona Lisa Smile, Erin Brockovich, Notting Hill, My Best Friend's Wedding, Steel Magnolia), Jude Law (Cold Mountain, Enemy At The Gates, The Talented Mr. Ripley, Gattaca), Natalie Portman (Cold Mountain, Heat, Léon), Clive Owen (King Arthur, Beyond Borders, The Bourne Identity, Gosford Park)
Genre: Drama
Release DVD koop: 2 juni 2005
Release DVD huur: 24 mei 2005

Extra op DVD:
• Muziek video van Damien Rice: "The Blower’s Daughter"
• Trailers: Closer, Hitch, Spanglish, Are We There Yet?, Being Julia, Little Black Book, The Forgotten



STEAMBOY

Sony Pictures Home Entertainment introduceerde het label "Anime Essentials". Onder dit label zal SPHE in de komende jaren meerdere grote Anime* titels uitbrengen. De liefhebber van Japanse animatiefilms kan heel wat verwachten bij de aankoop van een Essential Anime film: extra’s zoals gelimiteerde collector’s cards en uitgebreide booklets en een DVD in een luxe verpakking. De vijfde release Steamboy is vanaf 7 juni verkrijgbaar.

Synopsis
In juni 1994, terwijl hij aan Memories werkte, bedacht regisseur Katsuhiro Ôtomo een wereld van mechanische machines aangedreven door stoom. Hij gebruikte deze idee in zijn triptiek van Memories, maar eigenlijk wou hij hiermee veel verder gaan. Zijn fantasie kon echter op dat moment, begin jaren '90, nog niet uitgewerkt worden met de productiemethode die toen gangbaar was voor animatiefilms. Er moest dus eerst een nieuwe werkwijze ontwikkeld worden voor de realisatie van tekenfilms. Steamboy is het schitterende resultaat! Het verhaal speelt zich af in het Victoriaanse Engeland. Authentieke 19de eeuws stoommachines en treinen spelen een belangrijke rol, naast totaal nieuwe uitvindingen zoals de "stoomsoldaten", of "de vliegende stoommannen". Ray, het hoofdpersonage werkt voor de uitvinder Ra Stim. Deze overhandigt hem op een dag een geheimzinnige metalen bal, voorzien van een nieuwe energievorm, die een hele natie kan bevoorraden. Ray zal gebruik maken van deze bal om het kwade te bestrijden, zijn familie te beschermen en Londen van de definitieve ondergang te redden! We volgen hem in een bijzonder boeiende en mooie droomwereld. Een openbaring voor jong en oud die van tekenfilms houdt...

De films die tot de categorie "anime" behoren zijn Japanse animatiefilms. Anime is de filmversie van de manga’s (stripverhalen) die sinds de 50’er jaren zeer succesvol zijn in Japan. Deze strips werden aanvankelijk in Japan op tv uitgezonden als animatiefilm en later als film uitgebracht.

Regisseur: Katsuhiro Ôtomo
Genre: Animatie
Release DVD koop: 9 juni 2005

Extra op DVD
Disc 1:
• Trailers: o.a. Astro Boy, Memories en Osamu Tezuka's Metropolis
Disc 2:
• Documentaires: "The Voyage of Steamboy", "Re-voicing Steamboy" en "The Adventure Continues"
• Interview met Katsuhiro Ôtomo
• Multi-screen landschapstudies
• Fotomontage van de productieontwerpen
• De verschillende stadia van de animatie



KINGDOM HOSPITAL
Huiveringwekkende momenten in oud ziekenhuis

Synopsis
Kingdom Hospital is de eerste televisie serie die is geschreven en geproduceerd door Stephen King; levende legende en meester in de horror. Kingdom Hospital heeft een zeer onheilspellende sfeer en is op geen enkele manier te vergelijken met ziekenhuisseries als ER. Vijftien uur lang huiveringwekkende drama door de meester in dit genre. Awardwinnaar Stephen King vertelt het verhaal van Kingdom Hospital. Dit ziekenhuis heeft bizarre patiënten en medewerkers waaronder een half blinde bewaker en een verpleegster die regelmatig flauwvalt als ze bloed ziet. Kingdom Hospital is weer opgebouwd nadat het eerder in de geschiedenis door een brand twee keer volledig in as werd gelegd. Bij de eerste brand, tijdens de Amerikaanse burgeroorlog konden veel patiënten, met name kinderen, niet voortijdig wegkomen en verbrandden levend. De tweede brand verwoestte het gebouw nogmaals. Een duivelse arts voerde er op dat moment afgrijselijke experimenten uit op zijn patiënten. Mede door deze gruwelijke geschiedenis wordt het nieuwe Kingdom geteisterd door paranormale verschijningen en ronddolende overleden patiënten. De medische staf probeert tegelijkertijd hardnekkig vast te houden aan de medische wetenschap en technologie…

Regisseur: Craig R. Baxley (Sniper 2, verschillende TV adaptaties van Stephen King (o.a. Storm Of The Century, Rose Red))
Acteurs: Andrew McCarthy (Class, St. Elmo's Fire, Less Than Zero, Weekend At Bernie's), Bruce Davison (X-Men, Spies Like Us, Short Cuts, Apt Pupil, High Crimes, Runaway Jury), Diane Ladd (28 Days, Rambling Rose)
Genre: Thriller, Horror
Release DVD koop: 30 juni 2005

Extra op DVD:
Documentaires:
• "Inside the Walls" – de making of Kingdom Hospital
• "Patients and Doctors" – de cast van Kingdom Hospital
• "Designing Kingdom Hospital! – het ontwerp van de set, inclusief rondleiding"
• "The Magic of Antubis" – het ontwerp en tot leven brengen van Antubis
Audiocommentaar van
• Schrijver/producent Stephen King
• Regisseur Craig Baxley
• Producer Mark Carliner en
• Effects Supervisor James Tichenor
• Trailers: Gothika, Identity, Secret Window en Stephen King Presents Kingdom Hospital



THE DARK CRYSTAL

Sony Pictures Home Entertainment startte vanaf september met het "Sony Classics Collection"–label. Op regelmatige basis worden echte klassiekers onder dit label uitgebracht. De DVD's die onder dit label uitkomen, zijn zeer luxe verpakt en bevatten fotosets, dikkere booklets met productieaantekeningen en zeldzame filmcells. De zesde klassieker The Dark Crystal is vanaf 7 juni verkrijgbaar.

Synopsis
Jim Henson en coregisseur Frank Oz hebben met The Dark Crystal het "poppentheater" een nieuwe impuls gegeven. We kennen hen van de Muppetshow, maar deze langspeelfilm brengt ons in een totaal andere droomwereld. Marionetten en mechanische constructies werden gemixt in een prachtige fantasy-wereld, bezaaid met kastelen, grotten, reuze klokken en een adembenemend landschap. The Dark Crystal is een roman geschreven door A.C.H. Smith in de traditie van de bij ons beter gekende Tolkien. Een sprookjeswereld van elfen, genomen, draken, van goed tegen kwaad, van licht tegen donker. Groteske creaturen die wel lijken op vliegende hagedissen, heersen met ijzeren "klauw" over een denkbeeldige planeet. Deze Skeksis hebben hun vijanden de Gelflings, vreedzame elfjes, helemaal uitgemoord om te voorkomen dat een voorspelling zou kunnen uitkomen. Maar één wees kon ontkomen, en Jen wordt nu eenzaam opgevoed door de tovenaars, de Mystics. Hij zal het ontbrekende stuk van het krachtige Donkere Kristal moeten terugvinden, om zijn chaotische wereld terug in evenwicht te brengen, en zijn ras te redden. Hij zal echter eerst alle vormen van het "kwade" moeten overwinnen...

Regisseur: Jim Henson, Frank Oz
Acteurs: Lisa Maxwell (Remembrance, Once In A Lifetime (tv-serie), The Bill (tv-serie)), Stephen Garlick (The Hostages, Crossplot, Headline Hunters)
Release DVD koop: 30 juni 2005

Extra op DVD:
• Verwijderde scènes: "Funeral scenes", "Aghra & Jen", "Aghra & The Skeksis", "Emperor's Deathbed", "Fountain of Youth", "Podling Village", "Presenting Kira" en "The New Emperor"
• Making of: "The World of The Dark Crystal"
• Fotogalerieën: "The Skeksis", "The Ur-ru", "Character illustrations" en "The Mithra Treatment"
• Storyboards
• Trailers van The Dark Crystal
• Filmografieën van Jim Henson, Frank Oz en Brian Froud