:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: WIJ HEREN VAN ZICHEM SEIZOEN 2
PERSBERICHT: WIJ HEREN VAN ZICHEM SEIZOEN 2
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2005-05-10 - Geplaatst door: Werner
In het kader van de DVD-reeks "VRT Klassiekers" is nu ook het tweede seizoen van Wij, Heren Van Zichem verkrijgbaar in een mooie DVD verzamelbox. Wij, Heren Van Zichem 10 afleveringen vol nostalgie, onvergetelijke personages en intriges. Dit tweede seizoen van de kijkcijfertopper van eind de jaren '60 is vanaf nu verkrijgbaar in een mooie DVD verzamelbox. De 10 afleveringen en leuke extra's werden gebundeld op 3 dvd-schijfjes.

In 1969, een paar maanden na de dood van Ernest Claes, zond de BRT de eerste aflevering uit van Wij, Heren Van Zichem, een kroniek van het Hagelandse dorpsleven in de tweede helft van de jaren twintig. Het scenario van Maurits Balfoort was een vrije bewerking van verschillende romans en novellen van Claes, met als uitgangspunt zijn boerenroman Het leven van Herman Coene. Centraal in het verhaal staat een oude vete tussen de familie Coene, herenboeren van de Donkelhoeve, en de plaatselijke kasteelheren. In de drie reeksen zien we achtereenvolgens hoe de jonge Herman Coene opgroeit in de Zichemse dorpsgemeenschap, op het college van Herentals zit en gaat studeren aan de universiteit van Leuven. Rond de geschiedenis van boerenzoon Herman Coene borstelt de serie een breed panorama van intriges waarin zich tientallen personages bewegen: allemaal onvergetelijke volksfiguren uit nog andere verhalen van Claes, vertolkt door vooraanstaande acteurs. In deze tweede reeks denkt Herman Coene eraan om voor priester te studeren, maar krijgt al gauw twijfels over zijn roeping als hij Elza ontmoet. In Zichem worden o.a. plannen gesmeed om een fanfare op te richten en eens pastoor Munte verneemt dat deze "De Sint-Jansvrienden" zal worden genoemd, is hij ook voor het plan gewonnen.

Wij, Heren Van Zichem was een fenomenaal succes. Uit het toenmalige kijkonderzoek bleek dat tot 2.960.000 mensen naar de serie keken: zowat driekwart van alle Vlamingen! Met o.a. Luc Philips, Jo De Meyere, Jenny Tanghe, Bob Storm, Dora Van Der Groen, Robert Marcel, Alfons Exelmans en Martha Dewachter.

Samenstelling Wij, Heren Van Zichem, tweede seizoen:
DVD 1: afleveringen 11 t.e.m. 13 en de extra's
DVD 2: afleveringen 14 t.e.m. 17
DVD 3: afleveringen 18 t.e.m 20

De speelduur van de tweede Wij, Heren Van Zichem box bedraagt ruim 600 minuten. De verzamelbox is vanaf 10 mei 2005 te verkrijgen in de reguliere handel.


Recent nieuws van dezelfde bron