:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: ISTANBUL EN DE VIJANDEN
PERSBERICHT: ISTANBUL EN DE VIJANDEN
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2005-05-24 - Geplaatst door: Werner
Graag stellen wij de voorlopig twee laatste titels voor van de DVD-reeks "Klassiekers van de Vlaamse Film": Istanbul en De Vijanden. Deze mooie afsluiters van de reeks werden net als hun 18 voorgangers onderworpen aan een grondige digitale restauratie en zijn vanaf nu verkrijgbaar in de reguliere handel. Hiermee is de volledige reeks met 20 Vlaamse filmklassiekers beschikbaar.

ISTANBUL

Willy, een student, kapt met zijn vakantiejob om samen met de duistere doch fascinerende Klamski naar Istanbul te trekken. Op weg van Oostende naar Aarlen vormen toevallige ontmoetingen de stukjes van een morele en psychologische puzzel. Klamski blijkt een gekwelde, gewelddadige pedofiel te zijn, op zoek naar quasi religieuze boetedoening in een turkse cel. Willy keert echter met een gewetenloze onschuld de machtsverhoudingen om en verwezenlijkt zo zijn eigen droom van het exotische Istanbul ten koste van Klamski, maar hij erft daarbij wel diens gekwelde verleden.

Istanbul is een film van Marc Didden met o.a. Brad Dourif, Dominique Deruddere, Ingrid de Vos, François Beukelaers, Senne Rouffaer en Charlotte Berden



DE VIJANDEN

De Vijanden handelt over de lotgevallen van drie mannen, een Amerikaanse soldaat, een Duitse soldaat en een Antwerpse jonge man, die tijdens het Von Rundstedtoffensief in de Ardennen in 1944 tussen de gevechtslinies toevallig bij elkaar verzeild raken. Op elkaar aangewezen om te overleven, ontstaat er tussen hen een vriendschap. Hugo Claus maakte er geen oorlogsfilm van, met de klemtoon op gevechtstaferelen, maar wel een indringend werk met de nadruk op de dwaasheid van de oorlog en de absurditeiten waartoe deze kan leiden. Het einde is even verrassend als onverwacht en brengt de film tot een overtuigend en meeslepend slot.

De Vijanden is een film van Hugo Claus met o.a. Del Negro, Fons Rademakers, Robbe de Hert, Ida Bons, Raymonde Serverius, Jos Simons, Hugues C. Pernath, Elly Claus, Ton Lutz, Ward Bogaert, Jan Matterne, Ward De Ravet en François Beukelaers


Recent nieuws van dezelfde bron